Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

sâmbătă, 11 decembrie 2021

Briciul in mana maimuței

  Economia de piață planificată sau capitalismul de                                   partid si de stat



“ Ceea ce a observat si simtit “pe propria piele”, toata lumea in Romania a fost aceasta crestere rapida, pe termen foarte scurt, a preturilor la energie.

Constatarea este o problema, totusi mica, dar marea problema este ca nimeni in Romania, nici macar ANRE, cel putin pina acum, nu a oferit public explicatii obiective, bazate pe analize tehnico-economice specifice industriei si date reale ale asa-zisei “piete” a energiei din tara noastra si mai ales, sa ofere niste perspective pe termen scurt si mediu.

In mod obiectiv, nici macar o Comisie Parlamentara, nu are cum sa identifice corect cauzele si sa aiba macar idee despre ceea ce ar trebui facut, pentru ca, pur si simplu, nu are expertiza necesara, decit ïntrebind pe altii. Nicaieri in lume, Parlamentele nu se ocupa de “managementul si controlul pietei de energie” si nici n-ar trebui sa o faca.”
 

Catalin Dragostin – De ce cresc in Romania, atat de mult, preturile la energie electrica ? Ce ar trebui facut ?

https://www.contributors.ro/de-ce-cresc-in-romania-atat-de-mult-preturile-la-energie-electrica-ce-ar-trebui-facut/



“ ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei -n.n. ) este un „organism de reglementare și supraveghere (care) doar ține de șase pentru ca șmecherii din domeniul respectiv să poată smântâni tot borcanul, până la sfârșit …”. Și ANRM-ul (Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale -n.n.) este la fel. Ca la mai toate agențiile patriei, dar și la ministerul care se ocupă de energie … (Am pus ghilimele deoarece fraza a fost scrisă de un cunoscut, ieșit din viața publică, care vrea să rămână în anonimat.)

Săptămâna trecută am scris că prețul gazului românesc, implicit și al energiei electrice, este legat ombilical de „prețul de referință” ce este stabilit mișelește, încă din vremea lui Dragnea, printr-un ordin al președintelui ANRM, care stabilește că ne raportăm la prețul gazului de pe bursa vieneză(!), adică la prețul gazului provenit de la Gazprom(!!). Cum nu avem instituții abilitate de a investiga trădarea, cum nu avem conducători care să priceapă industria energetica, suntem condamnați să plătim.”

Cosmin Gabriel Pacuraru – Cine smantaneste borcanul cu energie

https://www.contributors.ro/cine-smantaneste-borcanul-cu-energie/


Acest proces foarte interesant al cresterii periodice si constante a preturilor in mod centralizat ( planificat ) a fost vizibil in ultimele trei decenii nu numai pentru energie , benzina, gaze, etc . ( eventual si cu completarea " cel mai mare din Europa ") , ci pentru toate produsele de baza.
Aceasta bucurie nationala a venit la pachet cu alte doua binecuvantari pentru contribuabili.
Salariile lor sunt printre cele mai mici din Europa (https://www.europafm.ro/romania-in-direct-scumpiri-fara-precedent-salariile-romanilor-printre-cele-mai-mici-din-europa-cum-va-descurcati-cu-banii-video/) in timp ce capitalismul de stat de la noi uimeste si surclaseaza Europa si Occidentul prin  salariile de la stat mult mai mari decat la privat ( https://stirileprotv.ro/stiri/financiar/angajatii-de-la-stat-mult-mai-bine-platiti-decat-cei-din-companiile-private-care-sunt-diferentele.html ).
Altfel spus , borcanul cu miere al statului este foarte tentant , dar nu pentru contribuabilii de rand care au obligatia sa-l umple , ci pentru cei care au posibiltatea sa-i ridice capacul. 
In sfarsit, faptul ca politicienii romani au facut carare la DNA dupa ce in prealabil au semnat condica de prezenta in paradisurile fiscale de pe mapamond este in deplina concordanta cu faptul ca aproape jumatate din cetatenii acestei tari au plecat deja unde au vazut cu ochii si in cele patru zari.

Cum s-a ajuns la aceasta performanta SF ? Jucand alba-neagra cu domeniile , competentele si valorile iar in final prin rasturnarea ierarhiei sociale . 
Secretul lui Polichinelle in acest caz a fost prevalarea deciziei politice asupra deciziei profesionale . Prin aceasta prestidigitatie foarte abila, orice politician ( inclusiv condamnat penal )  a primit in mod democratic un cec in alb si bastonul de maresal indiferent de statutul lui trecut, prezent sau viitor in asa fel incat oricine putea deveni orice. 
Cea mai recenta confirmare vine exact de la varful piramidei : 

Secretarul general al guvernului este un personaj – cheie în structura executivului. El controlează tot fluxul de documente legate de pregătirea ședințelor de guvern, de avizarea proiectelor legislative. În plus, Secretariatul General al Guvernului controlează mai multe instituții și companii de stat, dintre care unele cu bugete uriașe (Transgaz și Transelectrica).

Mai mult: și Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS) funcționează sub coordonarea SGG.

Printre instituțiile subordonate se numără Corpul de Control al Prim-Ministrului, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Departamentul pentru relația cu Republica Moldova.

Florin Marinescu - Cum a ajuns un fost condamnat definitiv pentru corupție secretar general al Guvernului Ciucă. Marian Neacșu, specialist în furaje și fost vicepreședinte la arbitrul pieței energiei, și-a angajat fiica la cabinetul parlamentar

 

 Q. E. D.

Niciun comentariu: