Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

marți, 4 februarie 2014

Cicerone Ionitoiu. Un dialog intre generatii


In septembrie 2005,  la " Conferinta de la Pitesti " dedicata " Experimentului Pitesti " ( Fenomenul reeducarii ) , am sustinut o comunicare despre confiscarea domeniului psihologic de catre structuri straine acestuia ( http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/CULTURA/istoria%20conspirativa%20de%20SS.htm ). 
Cu aceast prilej am avut onoarea de a cunoaste personal , printre multi alti detinuti politici, pe Vasile Paraschiv si Ion Gavrila Ogoranu (  sunt printre cei mai impresionanti , mai normali si in acelasi timp mai simpli si mai modesti oameni pe care i-am cunoscut ) , personalitati cu un destin exemplar si de o calitate umana si morala de exceptie , care nu mai sunt printre noi . 
Reprezentantii acestei generatii dispar rand pe rand.
Din aceeasi generatie , pe Cicerone Ionitoiu nu l-am cunoscut personal, ci doar prin corespondenta. Dialogul de mai jos a avut loc in 2009 ( raspunsul primit a fost redactat initial la o veche masina de scris ) si ne arata cat de uman si de moral gandeau de fapt cei care au fost pedepsiti pe nedrept si fara nici o vina,  de catre un sistem criminal care i-a vanat toata viata si le-a atribuit tot lor dorinta "razbunarii sangeroase". On Sat, 5 Dec 20 09 11:54:46 +0100


      Domnului ,

      Cicerone IONITOIU


Buna ziua,

Numele meu este Sergiu Simion si sunt psiholog ( am practicat 18 ani aceasta profesie pe care ulterior , si in mod constient,  am refuzat sa o mai practic) . 
Nu as scrie aceste randuri daca nu as fi convins ca singura salvare pentru aceasta tara minunata dar aflata  in faliment total ( social, economic si moral ) si pentru fiecare suflet de aici ( din cate mai exista cu adevarat ) este cea morala respectiv refacerea spatiului moral iar dvs , si cei ca dvs , ati ramas singurele repere morale in aceasta  situatie patologica .
Din pacate, si stiti deja acest lucru poate mai bine decat mine, lupta dvs nu s-a terminat iar a noastra ( mai exact a unora dintre noi... ) abia incepe.
Va propun in masura timpului si posibilitatilor, o colaborare  in ceea ce priveste valorile si ideile care tin de o lume morala , democrata si normala.  In acest sens am o modesta contributie prin articole publicate in mediul on-line din Franta ( Asymetria ) , SUA ( New York Magazin ) si Germania Agero Stuttgart ),etc., pentru acest comportament "deviant" platind un pret social si personal proportional cu indrazneala atitudinii.
Articolele ( boicotate in tara ) au avut ca tema principala confiscarea domeniului psihologic de catre militari , fosti securisti si "structuri" dar , si aici este  propunerea mea de colaborare, multe dintre articole sunt de fapt analize ale societatii romanesti actuale si ale spatiului public romanesc din perspectiva politica, sociala si morala , iar difuzarea unora din ele printr-un mediu de mare impact ar putea fi benefica (bineinteles, daca dvs si "Universul Romanesc" veti considera important acest lucru ).
In orice caz, si nu este o afirmatie gratuita,sunt convins de multa vreme ca singura sansa de renastere morala a tarii va veni de la romanii din diaspora. Aici, chiar daca sunt  milioane de romani normali, nu au nici o sansa de afirmare din cauza unui sistem diabolic ( spun asta ca ateu ) de supraveghere , control si manipulare a informatiilor din spatiul social, dar si a mintilor si comportamentelor oamenilor.

Cu toata stima,

Sergiu Simion
psiholog

http://sergiusimion.blogspot.com

Niciun comentariu: