Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 20 februarie 2014

Intelectualii fata in fata cu sistemul . Un articol exceptional

Un articol publicat recent pe Contributors.ro de catre Gabriel Liiceanu *)  se constituie practic intr-un ultimatum moral adresat sistemului inca in uz si constituie primul pas spre reconstructia unei societati normale si refacuta pe baze morale . Comentariul de mai jos se refera la aceasta problema : 




Sergiu Simion spune:
Felicitari ! Un articol cu adevarat exceptional care arunca in aer prejudecatile existente asupra intelectualilor romani si care demonstreaza ce rol imens poate juca in societatea civila un lider autentic care adopta o pozitie intransigenta si al carui verb poate pune in dificultate un intreg sistem .
In al termeni, sistemul de tip securist si reprezentantii sai sunt supusi unei testari empirice printr-un ultimatum moral exact in zona vulnerabila si in care nu se pot apara , si acesta este primul pas cu adevarat important spre izgonirea barbarilor din cetate.
Acest test le devoaleaza intentiile ascunse si ii cantoneaza irevocabil in zona antisociala, ilegala, si imorala marcand astfel despartirea apelor in societatea romanesca si primii pasi spre reconstructia unei societati normale si construita pe baze morale.
Pe de alta parte, cata diferenta intre exprimarea eleganta, cultivata, argumentata, logica si eleganta din acest articol care este un adevarat model pentru orice intelectual , lider de opinie si jurnalist din societatea noastra , si numeroasele exemple din discursul public de la noi in care diversiunea, dezinformarea, manipularea , scandalul, agresivitatea verbala, trivialitatea , calomnia, atacul la persoana si limbajul visceral tin loc de argumente.
Dupa mai mult de doua decenii in care societatea a batut de fapt pasul pe loc, putem afirma raspicat ca de astfel de intelectuali si de o astfel de societate civila avem nevoie cu adevarat.
http://www.contributors.ro/fara-categorie/despre-fiara-lacomiei-scrisoare-deschisa-lui-daniel-daianu/#comment-173568


   *) Gabriel Liiceanu - Despre fiara lăcomiei. Scrisoare deschisă lui Daniel Dăianu

Niciun comentariu: