" Jurnalul unui psiholog "( 2007-2024) este o viziune si o perspectiva originala asupra societatii romanesti generata initial de involutia unui domeniu profesional sensibil confiscat de instante straine naturii acestuia.
Elita discreta pro România
Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :
Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke
marți, 28 aprilie 2009
Romania 2009. Lectia despre droguri sau pregatirea pentru munca si viata a tinerei generatii
). Revin mai jos cu un alt “ proiect european “ ( oare aici se duc banii Europei ?!) uluitor despre …droguri . Textul este presarat abil printre teze, job-uri, Dex, Barbie, muzica, horoscop,etc. fiind destinat pentru informare si experimentare ELEVILOR si STUDENTILOR ( este de remarcat melanjul adolescentilor cu studentii...) cu recomandarea si sustinerea de a initia materiale noi bazate pe cercetari proprii (!). Cititi si judecati mai jos hrana spirituala oferita tinerei generatii care este invatata stiintific despre dozele exacte, efecte, “povestile false in legatura cu drogurile” (!) dar si cu realitatea ca unele din acestea cum ar fi LSD “ ...nu cauzeaza deloc dependenta, iar din punct de vedere psihologic, dependenta creata este aproape nula( ! ). “ ( sublinierile imi apartin ) :
Home l Bac l Teze l Biblioteca l Jobs Referate l Horoscop l Muzica l Dex l Muzica l Barbie l Search l
ADAUGA UN REFERAT! - APASA AICI!
Proiectul european ScoalaOnline isi propune sa ofere o baza de date cu resurse gratuite utile studentilor, elevilor si profesorilor. Acest site este conceput pentru a fi o platforma deschisa, oricine putand sa contribuie la dezvoltarea si la distribuirea lui pe Internet. Va multumim pentru vizita - navigare placuta!
NOTA pentru REFERATE si ESEURI: Articolele prezentate in aceasta sectiune de referate au scop strict didactic. Ele sunt elaborate de profesori, elevi sau studenti care s-au documentat atent pentru elaborarea lor. Prezenta sectiunii de REFERATE in cadrul site-ului are un rol enciclopedic. Pagina de referate interzice strict predarea acestor materiale pentru orele de curs in gimnaziu, liceu sau facultate!
Despre LSD - Descriere si efecte
LSD este numele generic pentru acidul lisergic dietilamida-25. Descoperit in 1938 de catre Albert Hofmann in 1938, LSD este una dintre cele mai puternice substante halucinogene cunoscute. Este o pulbere alba si fara miros luata de obicei oral, cu efecte variabile care isi fac aparitia in decurs de o ora si dureaza in general intre 8 si 12 ore, slabind treptat. A fost folosita experimental in tratamentul aloolicilor si al pacientilor psihiatrici (unde a dat unele rezultate pozitive). Altereaza perceptia, dispozitia si procesele psihologice si poate impiedica coordonarea si abilitatile motorii. Intre 1950 si 1960, experimentele cu LSD a fost conduse de specialisti psihiatri si medici, care au ajuns la concluzia ca in unele cazuri pot aparea reactii psihologice neplacute (dramatice in unele cazuri), incluzand panica, confuzie puternica si anxietate.
In prezent, singura tara in care LSD se mai foloseste in mod oficial in medicina este Elvetia.
In catalogul farmaceutic de la mijlocul anilor '60, LSD era trecut sub denumirea de Delysid, si se prezenta sub forma unor tablete continand 0,025 mg de substanta activa sau sub forma de fiole continand o solutie injectabila, care isi facea efectul mult mai repede. In acelasi catalog, la proprietatile farmatceutice, scrie:
"Administrarea de doze foarte mici de Delysid (1/2 - 2 ug/kg greutate) duce la alterarea perceptiei, halucinatii, depersonalizare, amintiri neplacute si alte variate simptome neuro-vegetative. Efectele se instaleaza dupa 30-90 de minute si dureaza in general intre 5 si 12 ore. Cu toate acestea, perturbari intermitente ale perceptiei pot persista timp de cateva zile.". Substanta era recomandata in special pentru psihoterapia analitica, precum si pentru studii experimentale asupra natura psihozelor. Cu toate acestea, sunt mentionate si niste precautii: "Anumite conditii metale patologice pot fi intensificate de catre Delysid. Este necesara precautie in administrarea la subiecti cu tendinte de sinucidere sau in cazuri in care evolutia psihozei este iminenta. Labilitatea psiho-afectiva si tendinta de a comite acte impulsive poate dura ocazional cateva zile. Delysid trebuie administrat numai sub supraveghere medicala stricta. Supravegherea nu trebuie incetata pana cand efectele medicamentului nu au disparut complet.".
Efectele periferice ale LSD includ contractia vaselor sanguine si scaderea presiunii sangelui, dilatarea pupilelor precum si hipertermia. Aceste efecte au natura simpatica si pot fi indepartate prin blocarea ganglionilor. Efectele parasimpatice includ salivarea, lacrimarea, voma, hipotensiune si brahicardie. Dozele mici stimuleaza respiratia dar cele mari o inhiba. Unele efecte secundare precum transpiratia, nervozitatea si insomnia sunt de obicei confundate cu cele ale amfetaminei, un alt halucinogen.
Din punct de vedere fizic, LSD nu cauzeaza deloc dependenta, iar din punct de vedere psihologic, dependenta creata este aproape nula.( s.n.)
Cea mai comuna varianta a drogului este N-acetil-LSD (ALD-52) (in "Enciclopedia Psihiatrica" se mentioneaza ca aceasta varianta isi face efectul mai lent).
Se intampla destul de des ca efectele LSD sa fie foarte neplacute si sa afecteze pentru o perioada de timp sanatatea psihica a persoanei drogate. Printre simptome se numara depresia, agitatia, confuzia, dar mai ales teama de innebunire.
Cea mai des intalnita reactie adversa este un episod temporar (care dureaza mai putin de 24 de ore) de panica. Simptomele includ iluzii si halucinatii (vizuale si auditive) inspaimantatoare, anxietate exagerata pana la panica, agresivitate si comportament agresiv, depresie, idei, gesturi sau incercari de sinucidere, confuzie si teama pana la paranoism.
Reactiile prelungite (zile sau chiar luni) care necesita spitalizare sunt deseori denumite "psihoze LSD" includ un grup eterogen de simptome. Cu toate ca nu exista niste reguli bine stabilite, au fost observate niste lucruri comune la acesti pacienti. Exista o tendinta ca persoanele cu profil psihologic scazut, cu antecedente psihiatrice sau care folosesc sau au folosit si alte droguri sa sufere aceste consecinte. Totusi, exista si cazuri de reactii severe si prelungite la indivizi fara antecedente, precum si cazuri foarte slab adaptate care nu sufera deloc efecte secundare in urma folosirii repetate de droguri psihadelice.
Pe tema LSD circula cateva povesti false, cum ar fi:
- Formarea de cristale in interiorul organismului, care se descompun dupa un timp si cauzeaza reactii adverse. LSD este un solid cristalin usor solubil in apa, deci nu poate forma depozite in organism. In plus, este metabolizat si eliminat in decurs de cateva ore. Reactiile adverse sunt de natura psihologica si nu deping de prezenta substantei in organism.
- LSD dauneaza cromozomilor. S-a dovedit prin teste ca acest lucru nu este adevarat.
Pericolul real al folosirii LSD este de natura pur psihologica, drogul neavand efecte fizice. Dozele letale (toxice) de LSD sunt de cateva zeci de mii de ori mai mari decat doza normala, facandu-l (din punct de vedere toxic) unul dintre cele mai "sigure" droguri cunoscute.
Unul dintre cele mai interesante aspecte ale LSD sunt asa numitele "reveniri", termen utilizat pentru a desemna reaparitia unor emotii sau perceptii din timpul aflarii sub influenta drogului. O revenire poate dura secunde sau ore intregi, poate reproduce oricare din multitudinea de aspecte ale unei halucinatii si poate fi placuta, interesanta, suparatoare sau inspaimantatoare. Cele mai multe dintre ele sunt momente de distorsionare ale vazului sau ale notiunii timpului, simptome fizice (resimtite de organism) sau emotii puternice. De obicei sunt foarte putin deranjante, in special datorita faptului ca persoana care le resimte constientizeaza cauza acestor fenomene. Din cand in cand ele dureaza mai mult, iar intr-un numar redus de cazuri se transforma in imagini sau ganduri inspaimantatoare. In majoritatea situatiilor insa numarul aparitiilor precum si intensitatea lor descresc rapid si apar rareori mai mult de cateva luni dupa consumul drogului. Printre conditiile care cauzeaza aparitia acestor fenomene se numara stresul, oboseala, betia si consumul de alte droguri.
Compusii lisergici apar in ergot, un parazit fungic al cerealelor, triptamine aparand si in ciupercile psilocibe, in anumiti arbori sud-americani (Rivea Corymbosa si Ipomoea Violacea) si in glandele veninoase ale unor animale. LSD (acid lisergic-dietilamida) nu se gaseste ca atare in aceste plante. In seva de Rivea Corymbosa, concentratia de ergina (un acid lisergic) este de pana la 54%, iar cea de izoergina de pana la 35%. Se pare ca efectele acestor plante au fost cunoscute inca din vechime diferitelor culturi umane.
In studiul "Drumul catre Eleusius" (Hoffman, Wasson si Ruck) este prezentata existenta unei religii secrete timp de 2000 de ani in Grecia (pana in anul 400 e.n. cand a fost respinsa de catre crestinism). Oricine vorbea limba greaca si nu comisese nici o crima putea deveni membru. Dupa o perioada de pregatire de 6 luni, aspirantii mergeau la templul din Eleusius unde aveau loc niste ritualuri secrete (aceste ritualuri au ramas secrete pana la descoperirile din anii 1970). Explicatia pe care o aduc autorii este ca secretul ritualului consta in viziunile induse de consumarea unui decoct din spice de grau -- sursa de derivati lisergici. De asemenea, populatiile aztece foloseau in mod curenti bauturi preparate din seva de Ipomoea Violacea si exista multe consemnari referitoare la efectele halucilogene ale acestora.
Modul de actiune al LSD nu este inca cunoscut cu certitudine. Ipoteza curenta spune ca LSD inhiba activarea celulelor serotonergice intr-un mod selectiv. Analogii non-helucinanti ai LSD nu manifesta aceasta selectivitate. Aceste rezultate sugereaza faptul ca exista doua conformatii sterice diferite ale receptorilor serotonergici, dintre care una are o afinitate mai mare pentru LSD.
In momentul ingerarii in organismul uman, LSD se comporta ca un inhibitor al autoreceptorilor 5-HT (Serotonina). Drogul mareste numarul de molecule 5-HT active dezactivandu-le autoreceptorii (un mecanism de protectie al creierului care reduce nivelul activitatii neurotransmitatorilor).
Formula chimica a LSD este N,N-dietil-6-metilergolina-8B-carboxamida. Numai unul dintre izomeri (cel "d-") este psihoactiv, de aceea in sinteza se separa doar forma "l-". Efectele mentale ale LSD pot fi neutralizate rapid (imediat dupa ingerare) prin administrarea de 50 mg de clorpromazina.
S-a descoperit ca cele doua grupari etil de pe catena LSD pot fi inlocuite cu alte lanturi de carbon pentru a obtine compusi cu diferite efecte, tarii si durate. Cand grupul 6N-metil este inlocuit cu etil sau alil, compusul devine de 2, respectiv 3 ori mai puternic. Acesti derivati nu au devenit totusi foarte raspanditi din cauza costurilor suplimentare la sinteza.
NOTA IMPORTANTA: ARTICOLELE PUBLICATE IN PAGINA DE REFERATE AU SCOP DIDACTIC SI SUNT ELABORATE IN URMA UNEI DOCUMENTARI SUSTINUTE. ESTE STRICT INTERZISA PRELUAREA ARTICOLELOR DE PE SITE SI PREZENTAREA LOR LA ORELE DE CURS. Referatele din aceasta sectiune sunt trimise de diferiti colaboratori ai proiectului nostru. Referatele va sunt prezentate pentru COMPLETAREA STUDIULUI INDIVIDUAL, si va incurajam si sustinem sa faceti si voi altele noi bazate pe cercetari proprii.
Hei, tu!!! Recomanda acest site unui prieten! “
Project Manager: Bogdan Gavrila (C)
Proiectul ScoalaOnline isi propune sa ajute pe cat posibil scoala romaneasca. Lectiile, referatele, in general toata informatia prezentata, are rolul de a ajuta atat elevii/studentii, cat si profesorii sa modernizeze si sa optimizeze procesul de invatare. ScoalaOnline prezinta lectii de biologie, chimie, informatica, geografie, engleza, franceza, fizica si multe altele...
Modul in care este prezentat in cataloage.
Titlu: Scoala Online
Descriere: e-scoala.ro - Lectii virtuale, download gratuit, referate, biblioteca, limbi straine: engleza, franceza, germana, slovaca, spaniola, arta, jocuri, subiecte bac, capacitate, admitere, muzica, forum...
URL: http://www.e-scoala.ro
Subcategoria: Invatamant, Educatie
Cuvinte cheie: referat, jocuri, free, gratis, romanian, french
Data inscrierii: Miercuri, 20 iulie 2005
Fragment de text: Proiectul ScoalaOnline isi propune sa ofere o baza de date cu resurse gratuite utile studentilor, elevilor si profesorilor. Acest site este conceput pentru a fi o platforma deschisa, oricine putand sa contribuie la dezvoltarea si la distribuirea lui pe Internet. Va multumim pentru vizita si va dorim o navigare placuta in paginile noastre!
Gazduit de eXtrem computers | Project Manager: Bogdan Gavrila (C)
Toate Drepturile Rezervate - ScoalaOnline Romania
Sursa : http://www.e-scoala.ro/referate/biologie_lsd.html
12 comentarii:
Domul Simion
este acelasi lucru ca si cu fizica. astazi exista atat de mult material online liber disponibil pentru a inlesni potentialului interesant "ticluirea unei bombe" incat un studiu in cadrul unei facultati de fizica pare sa fie intru totul lipsit de importanta/noima ( asta in puncto combaterea violentei/ actelor criminale/terorismului )
de curand ministerium de familie din tara mea a incercat interzicerea seit-urilor cu continut de kinder pornografie . rezultat obtinut a fost doar cosmetica sau cel putin "un ceva" mai bun decat nimic .
argumentul invocat atat de provideri cat si de unii reprezentantii ai politicului ( lobby-aparat) intra sub "umbrela protectoare" a libertatii de exprimare .
asa si cu drogurile ( care sunt de altfel interzise sa nu uitam ).
cazul consumului de alcoolul ( caruia i se ridica periodic taxele de impozit ) nu reuseste sa minimeze cifra dependentilor. dimpotriva . ea creste infiorator mai ales in randul pubertarilor , adolescentilor.
eu sunt de parere ca educatia in familii ( participarea activa a parintilor ) - cea din sistemele/institutiile de invatamant precum si aportul/involvarea mass-mediilor - asadar - , angajarea societatii poate contribui substantial la o posibila protectie sau ma rog preventie . dar aici intervine desigur factorul de responsabilitate care produce un carambolaj biznis-ului ! ori acest lucru nu este de dorit . trist nu-i asa ?
tiii... ziceam ca macar pe blog de psiholog sa las limba romana teafara . sunt tare aiurita . scuze :))
p.s. decenta minima ma obliga sa corectez cel putin "apelativul" Domnul asadar...
argh ! inghit litere si chiar cuvinte intregi :))
Dupa cum cred ca s-a vazut, in nici un caz nu acuz libertatea de exprimare, ci modul in care este folosita aceasta libertate. A permite accesul adolescentilor si copiilor la orice fel de informatii reprezinta in acest caz un act iresponsabil, criminal si constient.
N.B. Va faceti probleme pentru o tasta gresita... O, Cerule.. ! Pe aici sunt unii care nu-si fac probleme nici atunci cand moare un om ( sub ochii lor sau chiar din vina lor! ) sau cand dispare o intreaga mostenire culturala...
acelasi lucru il spuneam si eu ! libertatea se doreste invatata. la fel cum autocenzura si selectarea informatie ne permite sa stabilim sau sa alegem "fundamentul" pe care ne cladim viata!
Suntem de acord de la inceput, de neinteles este obstinatia cu care banii publici sau banii publicului sunt folositi impotriva intereselor cetatenilor si in special impotriva adolescentilor si copiilor. Din cate stiu eu, in Occident nu exista pornografie, violenta si comportament autodistructiv promovate "de stat". Am vazut cu ani in urma intr-un oras de provincie dimineata , la televiziunea locala, un desen animat pentru copii in care erau "scapate" cateva secvente reale hard-porno. Nimeni nu a patit nimic poate si pentru ca primarului urbei ii placeau acest gen de filme ...
Sergiu, eu nu pot sa cuprind in cuvinte cat de mult regret ca trebuie sa gandesc prima data nemteste ca mai apoi sa imi limpezesc ideile in romaneste asternandu-le pe hartie ( fie ea virtuala ) .
also, eu vorbesc in cea mai mare parte de occident . ceea ce se intampla in estul europei este doar urmarea unei invataturi profund corupte - a unei lipse de responsabilitate - a abandonului cetateanului in defavoarea sa - lipsa de a se implica in problemele cotidiane - care in definitiv sunt NUMAI ale lui/sale .
poftiti un alt exemplu :
industria de alcool are in occident un puternic lobby aparat . deci abia de curand - la noi in tara exista o lege care le interzice comersantilor sa vinda bauturi tari ( vodca , etc ) celor sub 18 ani ( legea a existat insa garnisata cu cateva lacune salvatorice care le-au permis tinerilor consumul de vin spre exemplu de la "16 ani" ) .
pe de alta parte sunt X-organizatii atat private cat si finantate de regim care intra in "lumina rampei" si critica politica activ si independent de succesele sau esecurile obtinute. este o munca permanenta si incontinua .
la fel cu accidentele rutiere spre exemplu ... cele mortale care sunt provocate prin supraestimarea capacitatilor de catre tinerii "teribilisti" . politia noastra ii educa prin tot soiul de cursuri in care apeleaza la simtul de responsabilitate respectiv la constiinta celor involvati . sa-l casapesti pe un tanar care sta sub influenta narcoticelor ca a urcat la volan si in cel mai fericit caz a facut "acordeon" masina tatalui nu e bine .
sa-l trimiti intr-un training si sa-l alimentezi cu imagini profund socante si terapia de rigoare pare sa fie mai efectiv . sa apelezi la tineretea sa si la potentialul sau pe care inca il poti modela explicandu-i ca puteau sa existe victime colaterale cum sunt de exemplu: propriul tata, mama , sora , prieten, etc . cred eu ca cel putin ca a fost adeverit praxisul de confruntare ca fiind extrem necesar .
deci , educatia e mai buna in defavoarea unor olimpiade de restrictii insa finantarea acestora este partea sensibila .
vedeti dvs. aveti dreptate in final cu banii publici . as putea pina saptamina viitoare sa va dau non-stop exemple occidentale pe bani zvarliti pe apa duminicilor insa fara sa reusesc sa va consolez intr-un fel .
insa la noi PRESA nu este intru totul corupta. si cum o spun adesea ea este garantul democratiei . ca aceasta din urma sa ramana CURATA sta in stransa legatura cu implicarea cetateanului in VIATA REALA . revolta sa pentru banii sai . caci banii publici sunt banii cetatenilor . si cum se poate face ? pai ... sa nu obosim sa-i educam pe oameni? e o munca a lui sisifus ? da . e un lucru pentru hercules ? da ! dar a fost mai usor altadata ? bunicul meu zice ca da . femeilie purtau rochii frumoase . erau fistichi roseau in obraji si nu aveau asa un decolteu deranjant si cumva vulgar. dar bine.. mai spune si de razboi , foamete , angoasa, moarte ...asa in general...
tocmai dvs. sa nu va pierdeti umorul si speranta. eu cred ca sunteti indispensabili unei societati sanatoase care chiar daca se afla in declin cu ajutorul celor de formatul dvs. cred fest ca se pot remedia lucrurile :))
Emma, ma bucur ca ai acceptat sa vorbim asa, Internetul este ( inca !) democratic si nu are nevoie de "DVS" ( Sergiu este suficient de uman si democratic... ) , promit sa revin, ma bucur ca putem comunica, imi pare rau ca nu am timpul social si fizic sa scriu tot ceea ce as vrea si as putea sa scriu dar pot sa spun un singur lucru cert. Aici, independenta in gandire ( nu mai vorbesc de comportament...) se plateste foarte, foarte scump pentru ca depedentele sociale sunt inca foarte mari ( mai exact, enorme). Si , in realitate, presa NU este inca libera ( exista o cenzura mascata, eu i-am spus deschisa...E foarte mult de discutat, voi reveni neaparat asupra ultimului tau comentariu. Sper sa mentinem aceasta tip comunicare foarte rara pe Internet. Aici este o primavara superba. O zi cat mai frumoasa in Germania alaturi de cei dragi ! Sergiu
Sergiu, multumesc . si eu iti doresc o zi deosebit de frumoasa si relaxanta. si aici e destul de frumos asa ca tocmai ma duc cu niste amici umpic in parc la sport :).
Emma, am promis ca voi reveni asupra ultimei tale postari. Ai scris : "ceea ce se intampla in estul europei este doar urmarea unei invataturi profund corupte - a unei lipse de responsabilitate - a abandonului cetateanului in defavoarea sa - lipsa de a se implica in problemele cotidiane". Sunt de acord cu faptul ca exista in Occident aceasta problema a unei "invataturi corupte" , a lipsei de responsabilitate si abndonului cetateanului in defavoarea sa. Dar cred ca este o problema nu atat de sistem cat de indivizi ( la noi este invers... ). Pe de alta parte, nu cred , si aici astept eventuale contra-argumente, ca aceasta este o problema de sistem .Diferenta enorma intre cele doua sisteme tine , e adevarat, in primul rand de presa , dar si de responsabilitate sociala. Din cate stiu pana acum, acolo nu exista in legile,actele, normele,etc. oficiale prevederi aberante cum pot fi identificate intr-o forma sau alta la noi . Exemplu extrem. Legislatia in vigoare la noi permite ( prin interpretare ...) ca un om care a ucis cu masina 5 oameni pe trecerea de pietoni sa scape cu 2 ani cu suspendare iar alt om care a furat 2 paini ( poate chiar de foame... ) sa primeasca 5 ani de inchisoare batuti pe muchie. Nu cred ca acolo asa ceva este posibil , dar cine stie... In sfarsit, ceea ce remarc eu aici de ani de zile este o adevarata campanie impotriva normalitatii prin stimularea sociala a viscerelor si instinctelor primare prin pornografie si agresivitate. Nu mi se pare normal de exemplu ca televiziunile sa promoveze de ani de zoile pe post de modele sociale personaje, agramate ,vulgare sau de-a dreptul cretine.
Sergiu , ma tem ca nu inteleg ceva . uite , la inceput ma citezi ca in continuare sa spui : " Sunt de acord cu faptul ca exista in Occident aceasta problema a unei "invataturi corupte" (...)
imi explici te rog ? la inceput spuneam ca fac adesea referire la occident . subliniam imediat insa ca "ceea ce se intampla in estul-europei (...)
p.s. probabil m-am exprimat eu gresit cand dupa cele afirmate mai sus am preferat sa dau si cateva exemplele occidentale .
in privinta legislatiei eu nu cunosc scena politica romana precum si actorii acesteia decatminimal si doar din spatiu virtual romanesc . insa daca faci referire la sistemul juridic evident ca peste tot in lume exista posibilitatea unor erori . incepand de la exemplele pe care le-ai dat cu infractiunile rutiere pana la cazurile actelor de pedofilie si de crima .
in mod sigur insa diferenta intre occident si estul europei este aceea ca sistemul nostru juridic/de drept nu este corupt al vostru pare sa fie inca infestat - cu toate ca uniunea europeana a pus la dispozitiei romaniei un etat substantial pentru combaterea coruptiei nu-i asa ?
libertatea presei cred eu consta in obiectivitatea acestei . cand reprezentantii presei/mass-mediilor sunt politic activ involvati - atunci evident ca presiunea pe care o poate exercita asupra politicii este diminuata de interesele de culise . lucrul acesta l-am remarcat / observat in "universul blogheristic" cand jurnalistii romani isi exprima public simpatia fata de un anume grupaj politic.
pe mine ca "cetatean" m-ar deranja pe langa faptul ca m-as simti manipulata de opinia cu caracter privat/personal si subiectiv a jurnalistului(-istilor) respectiv.
A fost o eroare a mea, am citat numai prima parte din comentariul tau. Despre scena politica de aici si actorii ei nu merita nici macar sa le luam in discutie- nu avem ce. In legatura cu sistemul juridic,nu ma refeream la erori - peste tot exista - ci la setarile sistemului care permit asemenea "interpretari" aberante. Problema jurnalistilor este si mai interesanta. Mai intai nu exista decat un simulacru de cod deontologic al lor elaborat sub indrumarea lui C.T.Popescu. Apoi, aproape toti jurnalistii sunt santajabili ( unii cu dosarul vechi sau poate si nou ) altii economic ( amenintarea pierderii slujbei de exemplu ) si ca atare isi pot schimba rapid opiniile despre un "fapt social". Dar cel mai important este ca unii "vectori" ( lideri de opinie )sunt folositi pentru a impune sau a schimba opiniile cetatenilor transformand totul intr-o telenovela fara sfarsit.
Trimiteți un comentariu