Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

sâmbătă, 11 aprilie 2009

Nimeni nu poate sari peste umbra lui

Nimeni nu poate sari peste umbra lui

Iata ce a retinut memoria onesta si nealterata a unui copil care a avut sansa de a vizita Occidentul la timpul potrivit :

Prima vizita in strainatate a facut-o la 12 ani, chiar inainte de revolutia din 1989, intr-o excursie spune ea, memorabila, oferita de parinti. Au plecat pentru o luna, cu masina familiei, o Dacia , si cu o rulota extensibila, prin mai multe tari din Europa - Germania Democrata, Cehoslovacia, Ungaria si Polonia, experienta socanta pentru Sidonia, care la intoarcerea in Romania, a suferit, vazand prin comparatie, cum se traia in tara ei natala. In tot acest timp, avusesera pregatite trei bilete de avion, pentru a pleca definitiv in Australia si a cere azil politic, insa nu a fost sa fie, iar in decembrie a venit revolutia. In 1990, Sidonia a trecut din nou granita, de data aceasta, in occident. A stat mai bine de o luna in Austria, impreuna cu un grup de copii germani si isi aminteste ca inainte de a intra in magazine li se administrau calmante, pentru a diminua efectul produs asupra lor de culoare, lumina si multimea de produse si fete zambitoare, cu care nu erau obisnuiti. In viziunea ei, magazinele comuniste pareau negre, gri, intunecate, iar oamenii posomorati, astfel ca la intoarcere, a simtit un mare gol in suflet, remarcand mizeria si tristetea de pe chipurile romanilor.


Sursa : http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/JURNALISTICA/Cupluri%20expuse%20cu%20stil%20de%20Sidonia%20Axente%20de%20Roxana%20Curpas.htm


Si iata ce considera demn de interes sa discute acum in societatea romaneasca onor psihologii si sociologii romani pe post de luminatori ai maselor si blocati in proiect exact in momentul in care tinerii basarabeni de peste Prut sunt vanati inuman pe strazi, la lumina zilei si in ochii intregii lumi de oamenii in negru ai serviciilor secrete rusesti :


Psihologii analizeaza scrisoarea lui Becali: Este obedient fata de Basescu, dispus la orice compromis


Scrisoarea trimisa de Becali presedintelui Basescu a fost citita, pentru ziarul Gardianul, de psihologul Hanibal Dumitrascu, profesor la Facultatea de Sociologie a Universitatii din Bucuresti. Iata parerea expertului despre personalitatea lui Gigi Becali: “Aceasta a treia scrisoare publica a domnului Gigi Becali nu face decat sa confirme faptul ca trece printr-o situatie dificila, depresiva in care nu isi gaseste resursele de a-si recapata controlul asupra propriilor decizii. Aceasta ultima scrisoare scoate in evidenta latura sa obedienta, de teama, de respect fata de autoritate in general si fata de persoana presedintelui Traian Basescu in particular.

Si cateva comentarii pe masura acestei analize :

lili
2009-04-11 1:27:08
becali
alceva nu e de scris?? doar becali?? imi e sila de mutra lui de golan prost, a ajuns unde trebuia, si trebuia mai demult nu acum. asa ca mai cautati si alte subiecte. in moldova noastra mor oameni, striga ajutor romaniei si pe voi va arde de becali.


silviu- canada
2009-04-11 3:40:41
psihokuku
kiar trebuia un psiholog sa descifreze scrisorile ca sa aflatzi ca becali trece printr-o situatzie dificila ? suntetzi tari! poate n-a aflat si becali ca-i arestat
?”


Sursa: http://www.gardianul.ro/Psihologii-analizeaza-scrisoarea-lui-Becali-Este-obedient-fata-de-Basescu,-dispus-la-orice-compromis!-s133228.html



Gigi Becali sub lupa sociologului Mircea Kivu : Histrion, extrovertit, exhibitionist prin excelenta


"Ca model de succes Gigi Becali este un exemplu foarte usor de acceptat ( ?!-s.n.). Becali este modelul american de succes ( ?!-s.n.). Om care a pornit de jos, care nu are cine stie ce scoala si care a ajuns foarte bogat. Foarte multi romani isi doresc sa li se intample lucrul asta si atunci bineinteles ca Gigi Becali este un model pentru ei”

Si un comentariu pe masura acestei profunde asertiuni :

IRINA, Timisoara (Marti, 7 Aprilie 2009 - 15:34)
Sunteti genial !
Eu ma numar printre cei 15% care staruie inca , ca acest personaj nu este nici pe departe un smerit ! Este un pseudo-politician -interlop si nu in ultimul rand un fariseu care-l arunca pe DUMNEZEU in fata ! Descrierea dvs. este completa desi se mai puteau adauga multe. Ma temeam la un moment dat ca realitatea mea e un pic deformata si nereala, fiindca nu cred ca becali cu litera mica, ar trebui lasat in libertate ? Teama imi e ca sa nu se generalizeze si sa devenim cu totii "becalisti". Societatea romaneasca este bolnava si irecuperabila la acest capitol : calitatea umana ! Cred ca acest articol ar trebui sa fie mai mult decat o descriere intr-o zi de marti si mai degraba un semnal de alarma spre ceea ce tindem sa devenim ! Va multumesc, ca nu v-ati pierdut demnitatea, dar oare nu suntem prea putini ...?


Sursa :http://www.frontnews.ro/social-si-economic/juridic/gigi-becali-sub-lupa-sociologului-mircea-kivu-histrion-extrovertit-exhibitionist-prin-excelenta-28992


…si foarte putini sar peste epoca lor.


Sergiu SIMION

Niciun comentariu: