Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 13 aprilie 2016

Mic tratat de spamologie si psihologie. De la "character assassination" la "kill the messenger"



Preambul 
1. Critica starii de fapt din domeniul psihologic
2.Tipurile de reactii la critica
    i) Non-raspuns sau negarea problemei
   ii) Respingerea criticii
   iii)Reactia prin interpusi pentru distrugerea reputatiei instantei care a criticat
   iv)Respingerea contestarii, instaurarea cenzurii, recurgerea la tehnicile de presiune, amenintarea directa
3.Reactii adoptate
   a) Ecranarea si banarea mesajului
   b) Character assassination
   c) Instaurarea cenzurii interne in domeniul psihologic
   d) Recurgerea la tehnici de presiune , intimidare , amenintare si santaj.
Concluzii


Preambul

Textul care urmeaza porneste de la critica starii de fapt din domeniul psihologic si a modului sau de organizare a domeniului  respectiv de la aparitia si activitatea  Colegiului Psihologilor din Romania si urmareste evolutia reactiilor directe sau indirecte ale acestei instante la contestarile care la inceput au fost singulare , dar apoi au devenit din ce in ce mai numeroase in interiorul acestei bresle profesionale.



1. Critica starii de fapt din domeniul psihologic

Organizarea domeniului psihologic a fost intotdeauna deficitara la noi , dar problemele lui cronice au devenit cu adevarat grave odata cu aparitia Legea 213 din 2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica, infiintarea, organizarea si funcţionarea Colegiului Psihologilor din România. Reactiile  de respingere ale acestui nou tip de organizare au fost la inceput singulare ca cea prezentata pe scurt in articolele de mai jos :




1.1.)Istoria conspirativa a psihologiei si controlul psihosocial in postcomunism
http://sergiusimion.blogspot.ro/2007/04/istoria-conspirativa-a-psihologiei-si.html  
          ( Publicat in  ziarele de limba romana din Franta, Germania, SUA , ulterior in Psihologia                     Online )
1.2)Apelul pentru modificarea Legii 213 din 06.01.2004 ( legea privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica, infiintarea, organizarea si funcţionarea Colegiului Psihologilor din România ).
http://www.asymetria.org/modules.php?name=News&file=article&sid=42
          ( Publicat in Franta , Psihologia Online)
1.3)Despre asumarea raspunderii si protectia anonimatului. Scrisoare pentru psihologi
http://www.asymetria.org//modules.php?name=News&file=article&sid=69
          ( Publicat in Franta )
1.4)Noua poliţie a sufletului - A Brave New World - ( New Edition) http://www.asymetria.org/modules.php?name=News&file=article&sid=271%20-%2026k%20-http://www.alternativaonline.ca/Atitudini0701.html
          ( Publicat in Franta si Canada )
1.5)Societatea romanească intre psihanaliza de stat si canibalismul social
http://sergiusimion.blogspot.ro/2008/05/societatea-romaneasca-intre-psihanaliza.html 
          ( Publicat in Franta, Germania , SUA )
1.6)Frontul Psihologic National
http://sergiusimion.blogspot.ro/2009/04/frontul-psihologic-national.html 
           ( Publicat in Psihologia online )
1.7)Psihologia romaneasca intre Lege si Ordine
http://sergiusimion.blogspot.ro/2009/01/psihologia-romaneasca-intre-lege-si.html
          ( Publicat in Psihologia Online )
1.8)Suprarealismul Colegiului Psihologilor din Romania
http://sergiusimion.blogspot.ro/2013/08/suprarealismul-colegiului-psihologilor.html 
          ( Publicat pe blog )
1.9)Psihologizarea si psihiatrizarea vietii publice
http://sergiusimion.blogspot.ro/2014/10/psihologizarea-si-psihiatrizarea-vietii.html 
          ( Publicat pe blog )
1.10)Psihologia in Romania - profesie liberala sau mijloc de control social ?
http://sergiusimion.blogspot.ro/2015/01/psihologia-din-romania-profesie.html 
          ( Publicat pe blog )
1.11) De la "Psihologia poporului roman" la "Radiografierea psihologiei romanesti" sau implozia domeniului psihologic
http://sergiusimion.blogspot.ro/2015/06/de-la-psihologia-poporului-roman-la.html
          (   Publicat pe blog )


In general , oamenii accepta cu placere laudele,  dar in mod reflex sunt refractari la critica cu atat mai mult la cea bazata pe argumente si in special intr-un caz ca aceasta cand cineva indrazneste "sa fluiere in biserica". In acest caz , critica asupra activitatii Colegiului Psihologilor din Romania  a fost la inceput singulara  , dar acum nu mai este  nici pe de parte  o atitudine izolata.
Ea se inscrie intr-un continuum care porneste de la nivelul universitarilor care regreta peste ani ceea ce au validat la inceput ( Daniel David - Să bată clopotele pentru psihologia românească…! ) , continua cu revolta anonima a psihologilor care au ajuns sa se planga pe forum-urile publice  (https://petitieonline.net/petitie/nu_vrem_dispozitia_1_2012_evidenta_profesionala_a_psihologilor_cu_drept_de_libera_practica-p57529054.html) sau pe retelele sociale (https://www.facebook.com/experticpr2014/timeline )  si ajunge pana in subteranele unor blog-uri, desi unor opinii anonime nu li se poate acorda credit cu adevarat.
Din acest punct de vedere nu este de loc confortabil pentru cei care pastoresc un asemenea domeniu ca activitatea si modul de organizare  , mai exact fundamentele  existentei lor , sa fie puse sub semnul intrebarii. Reactia fata de asemenea contestari din perspectiva unei anumite mentalitati care inca nu a disparut, nu poate fi decat una de negare si de respingere.
In esenta , inca de la aparitia Legii 213 a fost pusa sub semnul intrebari evolutia domeniului ( 1) , a fost  contestat statutul Colegiului Psihologilor din Romania ( 2) , psihologii au fost indemnati la asumarea raspunderii si nespunere civica ( 3), a fost contestat modul in care este aplicata acum psihologia (4)(5),(9), a fost contestata organizarea actuala a domeniului (6 ),(7),(8) , si au fost semnalate problemele majore si vulnerabilitatile domeniului (9),(10),(11).
Daca un asemenea demers era singular in 2006 , nu avea sustinere  si prin aceasta putea fi usor contestat pe principiul ca "oricine poate gresi" , lucrurile au evoluat in timp de la revolta surda a psihologilor nemultumiti de administrarea domeniului , pana la revolta explicita a universitarilor nemultumiti de transformarea zonei formării profesionale complementare într-o industrie triviala  (http://socpers.psihologietm.ro/open%20letter.html ) . 
In toate aceste cazuri, comportamentul instantei criticate poate avea urmatoarele variante de raspuns :




2.Tipuri de reactii la critica

i) Non-raspuns  sau negarea problemei respectiv o reactie de tipul ( „Cainii latra, ursul trece”). Critica este trecuta sub tacere ca si cum nu ar exista problemele. Este o reactie tipica pentru mentalitatea  unor institutii de stat . 
ii) Respingerea criticii , dar aceasta ar insemna recunoasterea oficiala a acesteia si ar impune recurgerea la contra-argumente , in nici un caz atacul la persoana . 
iii) Reactia prin interpusi pentru distrugerea reputatiei instantei care a criticat ("Character assassination" si linsajul mediatic ) , dar fara antrenarea oficiala a instantei atacate. Metoda clasica folosita in acest caz este atacul la persoana. 
iv) Respingerea oricarei nemultumiri si / sau contestari , instaurarea cenzurii si recurgerea la tehnicile de presiune (sociala , profesionala, administrativa si psihologica) asupra celor care isi exprima liber opinia in cadrul profesiei si chiar amenintarea directa a contestatarilor. Este o reactie tipica pentru mentalitatea de buncar existentala noi inainte de 1990.

Primele doua tipuri sunt reactii de tip civilizat , dar penultimul ultimul tip de reactie, desi incalca si deontologia profesionala si eticheta sociala , este inca des intalnit  in mass-media si in spatiul social de la noi. In sfarsit, ultimul tip de reactie este  caracteristic controlului (psiho)social si  mentalitatii de buncar specifice comunismului, dar intalnite frecvent si dupa anii `90.
Ce tip de reactie a adoptat in acest caz instanta criticata ? In mod cert , raspunsul oficial a fost negarea problemelor si nu respingerea criticii cu argumente. Pe de alta parte, fiind vorba de o critica directa , dar singulara , pe langa ignorarea ei si negarea problemelor  a mai existat si posibilitatea unei reactii prin interpusi dupa cum vom vedea mai jos.
Pe de alta parte parte, pentru a putea contracara orice alte manifestari critice la adresa ei , aceasta institutie a adoptat si ultimul tip de reactie  respectiv acela care asigura "masurile preventive" necesare atingerii acestui scop.



3. Tipurile de reactii adoptate de Colegiul Psihologilor din Romania 

Reactiile adoptate de aceasta institutie au fost direct proportionale cu masura in care a perceput criticile formulate pana acum sau chiar simplele  interogari drept amenintari la adresa activitatii si statutului sau.


a) Reactiile de tip ecranare si banare a mesajului.
Tehnica folosita in acest scop este una rudimentara . Pentru a diminua impactul mesajului critic acesta trebuie sa apara cat mai jos in motoarele de cautare pentru a scadea rank-ul Google de exemplu . In acest scop pot fi generate serii de link-uri catre spam-uri si site-uri parazite.

b) Reactiile de tip "character assassination" ( 'kill the messenger") si linsajul mediatic
Scopul acestora este sa determine ceea ce Olavo de Carvalho exemplifica prin "spirala tacerii". In acest caz tehnica este una mult mai sofisticata care astazi tine de razboiul informational si psihologic ("black propaganda/ covert psychological operations" ) specifice , dar care in trecut tinea de controlul opiniilor,  represiune, dezinformare si diversiune. 
c) Instaurarea cenzurii interne
Prin aceasta, sub pretextul denigrarii profesiei ,  se interzice practicantilor sa discute public despre problemele lor si in special despre situatia interna a domeniului.  
d) Recurgerea la tehnici de presiune , amenintare si santaj.
In acest caz este vorba despre amenintarea directa sau indirecta asupra celor care pun orice intrebari cu privire la statutul sacrosanct  al CPR si activitatea sa. 


a) Ecranarea si banarea mesajului 

Probabil ca oricine are un blog doreste sa stie si care este audienta acelui blog , respectiv daca acel blog este citit sau nu. Cea mai simpla modalitate de a afla de unde vin cei mai multi din cei care il citesc este aceea de verifica statisticile Google , StatCounter,etc.

In urma publicarii unor articole critice asupra starii din domeniu,  am facut aceasta analiza intr-o postare de acum cativa ani( http://sergiusimion.blogspot.ro/2013/04/mic-tratat-de-spamologie-si-de.html ) iar rezultatul obtinut m-a intrigat. 
Cu aceasta ocazie am aflat ca a fost facuta o pagina speciala ( ?) pentru ilustra mea persoana si preocuparile mele, pagina care trimite prin diverse link-uri exact acolo unde trimiteau si alti " binevoitori " din trecut , respectiv la site-uri porno romanesti si/sau straine .
Dovada am gasit-o pe Internet in forma de mai jos cu  link-urile incastrate acolo prin bunavointa altruistilor anonimi :



sergiu simion psiholog Web Search - Technosb.infowww.technosb.info/sergiu+simion+psiholog... - Translate this pageSharesergiu simion psiholog ... sergiu simion psiholog · wap sex phim sex kim binh mai phim sex hentai · relatos de zoofilia desvirgadas por perros enormes ... 
http://www.technosb.info/
http://www.technosb.info/sergiu+simion+psiholog.html
http://ww90.ktndc12.info/ 



Scurta retrospectiva a interesului deosebit al unor binevoitori dezinteresati si altruisti fata de psihologie si fata de persoana mea


Totul a inceput odata cu publicarea primelor articole despre un spam care trimitea catre un site trivial : 



http://www.moviez.ro/videoclipuri/sergiu-simion-psiholog.html

Moda a fost continuata cu succes de alti binevoitori si altruisti in n variante exact acolo unde nu s-ar fi asteptat nimeni . Interesant este ca aceste link-uri dispar relativ rapid , uneori chiar dupa semnalare. Ca atare, le redau exact in forma in care le-am localizat initial :

www.sex368.com/sergiu-simionpsiholog.htm
Videoclipuri porno pt telf mobile gratuite | sergiu simion psiholograracondown.hostoi.com/ - Translate this page

Sait moldovenesc porno | sergiu simion psiholograracondown.hostoi.com/category-3-2.html - Translate this page

Filmati in caminele studentesti cum fa filme pornobethersgabubb.host.sk/category-8-1.html - Translate this page
05.05.2012 Sergiu simion psiholog
Sergiu simion psiholog | madalina radu nud | femei in craiova nr ...raracondown.hostoi.com/page-697856.html - Translate this pageDec 25, 2012 – sergiu simion psiholog, matrimoniale baraganul de braila, filme porno tranvestite online, fete din tg jiu xxx, ...
raracondown.hostoi.com/page-697856.html



Mai mult, constat ca am beneficiat de atentie nu numai pe "saituri (porno) moldovenesti" , ci si pe un site rusesc ( ?!) bizar, de unde am aflat ca ma preocupa ( wow!) inclusiv ...petrolul si gazele  :


The Pacific Russia Information GroupRFEOILGAS.COM

Rfeoilgas.com is ranked 741,725th in the world in terms of daily visitors. The most common incoming anchor texts for rfeoilgas.comare Oil and Gas Mining, Russian Oil and Gas, and Oil Gas Industry and Jobs Blog - RFEOilGas.com. We found 7 websites that link to rfeoilgas.com. The home page of rfeoilgas.com links out to 10 other domains. The website's IP address is 184.107.166.234, and there are 12 other sites hosted on the same server. Rfeoilgas.com gets about 10,325 page views per week. And if the site runs ads, we estimate that it may earn $28.91 weekly. The geographical location of the server of rfeoilgas.com appears to be Montreal, QC, CA

  1. www.rfeoilgas.com/sergiu/sergiu-simion-psiholog.htmlShare
    Sergiu SIMION - Jurnalul unui psiholog: February 2009. References: . Random Post Related to Sergiu Simion Psiholog. Roustabout Jobs. Posted on March 5th, ...
  2. Dana Carvey | Oil Gas Industry and Jobs Blog

    www.rfeoilgas.com/rel/dana-carvey.htm
    ... ArticleTrader county office of education - Powered by JForum the lake regional medical center - sergiu simion psiholog - At least 4 characters using only letters ...
  3. December Whats Happening Scribd | Oil Gas Industry and Jobs Blog

    www.rfeoilgas.com/rel/december-whats-happening-scribd.htm
    ... dashes and underscores customer service representative - Published News Upcoming News Submit a New Story Groups jackson hole lodging - sergiu simion ...
  4. Blogul Lui Aniola Filme Online Furtuna La Palat Episodul 1 | Oil Gas ...

    rfeoilgas.com/.../blogul-lui-aniola-filme-online-furtuna-la-pala...
    ... Pligg patio enclosure jingle commercial - At least 4 characters using only letters dashes and underscores bbc news front page online - sergiu simion psiholog ...
  5. Free Web Based Email Address Extractor From Text | Oil Gas ...

    rfeoilgas.com/.../free-web-based-email-address-extractor-from...
    ... least 4 characters using only letters dashes and underscores computer security software tracing - sergiu simion psiholog - Powered by PHPDug stroke support ...

  1. Angajatii din fabrica de fum si ceata de pe Internet , respectiv cei care mor de grija altora , vor sa moara si de grija mea , si a rating-ului meu pe Google. Ca atare, au stat patriotic la datorie si au postat la greu contra inamicului link-uri catre indexul site-urilor porno , doar-doar vor avea efectul scontat :



  1. Sergiu simion psiholog - fetele din drobeta turnu severin - NET76

    Sergiu simion psiholog,Simion sergiu psiholog,povesterotice,porno liceu romania,filme porno cu femei volate si dezvirginate.

    Ultima strigare a taietorilor de frunze la caini : 

    Sergiu simion psiholog - Bugs3.com



    Povestea a continuat cu o strigare  a celor care mor pe Internet  de grija altora si care i-a dus  direct la nivelul satrei :

  2. P..a carinei

    ozkcagl.bugs3.com/?id=705&tag=p...a-carinei

    Translate this page
    ... loredana groza danny filmat in film porno, sergiu simion psiholog, culise te ve cu p... goale, a prins o profa masturbandu se in clasa, filmepornosuperfemei,  ...
  1. Femei de ... din gorj

    ozkcagl.bugs3.com/?id=1589&tag=femei-de...

    Translate this page
    Femei de ... din gorj,De gorj femei .... din,sex intr o parcare subterana,sergiu simion psiholog,id fete care vr sa .


    1. sites like blogspot mpbgraph - SimilarPages.com

      www.similarpages.com/alternatives-to/mpbgraph.blogspot.com

      Sergiu SIMION - Jurnalul unui psiholog. www.sergiusimion.blogspot.com/ - Sites likesergiusimion.blogspot.com · |▻ Bed and breakfast Roma Centro Basilica  ...
      1. sergiusimion.blogspot.com - PageGlimpse.com

        www.pageglimpse.com/sergiusimion.blogspot.com

        Translate this page
        Directory Description: No Description Found. Keywords: No Keywords Specified. Categories: No dmoz categories found. Sergiu SIMION - Jurnalul unui psiholog
      2. Isis News Archive Leticia Bufoni - WhmSoft Moblog

        moblog.whmsoft.net/en/Hot_Trends.php?...

        Translate this page
        ... for $2 a month! Flickr: The easiest way to upload your photos to the web. Get your FREE account now! Sergiu SIMION - Jurnalul Unui Psiholog: May 2009  ...
      3. Sergiu SIMION - Jurnalul unui psiholog - RankGlimpse.com

        www.rankglimpse.com/sergiusimion.blogspot.com

        Translate this page
        …ofiterii blogspot comentarii comisia conduc copsi criminal despre dispozitia evidenta fight first gandhi ignore interviu jurnalul laugh mahatma netherlands ...


        1. sergiu simion,psiholog - sex368.com

          www.sex368.com/sergiu-simionpsiholog.htm

          Translate this page
          10+ items - sergiu simion,psiholog. Nu esti membru? Alatura-te acum!
          5 petreceri, 3 festivaluri si 1 stand up comedy! Ti-am umplut timpul l
          Cursuri introductive in arta si filosofia budista.
        2. romaniavirtuala.org - PageGlance.com

          www.pageglance.com/romaniavirtuala.org

          Translate this page
          Sergiu SIMION - Jurnalul unui psiholog: October 2010. RV-Romania virtuala (5) Sadismul social (5) Scale sociale (2) Scheletele din dulapul stiintelor sociale (2)  ...
          1. Cd key psgold 50 3297 - Sergiu simion - Jurnalul unui psiholog

            stuffcropnow.com/other/cd-key-psgold-50-3297.html

            Nov 15, 2013 - Cd key psgold 50 3297 - Sergiu simion - Jurnalul unui psiholog. Under new ownership, Lycos began to refocus its strategy. Grand Theft Auto II ...
          2. Filme online gratis tradarea referat
            www.filmeonlinegratuite.info/cauta.php?cauta=tradarea%20referat
            Sergiu SIMION - Jurnalul unui psiholog: Tradarea psihologiei. Dar "tradarea psihologiei" are mai multe sensuri si depinde de cine este facuta. ...",

            1. Simion sergiu | U2belong
            u2belong.shikshik.org/2011/07/31/simion-sergiu/- În cache
            31 Iul 2011 – Sergiu SIMION – Jurnalul unui psiholog … Publicat de Sergiu Simion la 2:59 PM 0 comentarii • Linkuri de întoarcere către această postare … ...
          3. Sergiu-simion

            www.pinkperfume.net/sergiu-simion.html - Traducerea acestei pagini
            Discover the latest info about sergiu simion and read our other article related to ... sergiu simion - “ First they ignore you, then they laugh at you, then they fight ...

          4. Si o schimbare de paradigma. Daca la inceput traficul fals de pe blog a fost asigurat  in buna traditie gotica occidentala,  ulterior traficul fals a trecut fara alte menajamente in grija unor site-uri rusesti : 

  • 82




    Cel mai recent exemplu :

    Cine stie site uri matrimoniale din germania forum

    images.dieste.com/.../cine-stie-site-uri-matrimoniale-di...

    Translate this page
    ... in exclusivitate, cu cine isi impartea iubitele Sergiu Bahaian, Ne putem sfatui, ... din Moldova. this pageDec 25, 2012 – sergiu simion psiholog, matrimoniale .


    *****



    Revenind la subiect, priceperea mea in tehnicile moderne folosite in mod uzual pe Internet respectiv in tehnicile SEO , cu atat mai mult cu cat priceperea mea in "razboiul informational" respectiv "arta" ecranarii sau banarii unor informatii , site-uri sau blog-uri , este practic inexistenta. 
    Scopul meu a fost doar acela de a scrie civilizat pe un blog ( e un drept democratic, nu ? ) , nu de a-i bana sau blama pe altii. Cu toate acestea , folosind numai informatiile uzuale de care dispune orice om cu conexiune la Internet , am constat ca nu ma ocup eu de altii,  cat se ocupa altii de ceea ce scriu eu incercand sa asocieze ceea ce scriu,  si prezenta mea pe Internet , cu site-uri pornografice si/sau site-uri eclectice , spam-uri, etc.  cu un trafic intens
    Nu stiu cine a stat la originea acestor activitati  de ecranare , banare si discreditare ( sunt mii de psihologi in tara , nu sta nimeni sa-i baneze pe toti si nu vad de ce ar fi preocupat cineva sa ma baneze pe mine ) si,  ca sa fiu foarte sincer, nici nu m-a interesat. 
    Pe de alta parte, din exemplele precedente cred ca se pot trage cateva concluzii. Nu cred ca cei interesati de psihologie si de unii psihologi sunt ...pestii, proxenetii, traficantii de persoane si dezaxatii care fac, detin sau frecventeaza site-uri hard-porno , ci unii care au interese de aparat in acest domeniu.
    Cum la nivel general asistam deja la o tendita de abolire a standardelor morale si deontologice,  si in acest caz este posibil sa fie frecventate si aplicate tehnicile de atac la persoana indelung exersate in comunism si post-comunism si descrise in linii mari in  Mic tratat despre teoria si practica atacului la persoana.
    Problema este ca daca aceste tehnici sunt folosite si aplicate direct sau indirect de catre unii psihologi ii descalifica pe acestia  profesional si social , dar la noi psihologizarea si psihiatrizarea vietii publice sunt deja o realitate. 
    Moda ( nazista si comunista in acelasi timp si contrara oricarui cod deontologic si drepturilor cetatenilor ) , de a pune "diagnostice"  psihologice si psihiatrice in spatiul public a inceput sa se manifeste la noi de mult timp si sa ia amploare ceea ce inseamna revenirea la vechile practici de discreditare folosite in anii `90 si chiar mai inainte  si prezentate in materialul amintit anterior.
    Totusi , cred ca mult mai interesanta decat banarea mea ( inutila de fapt ) este situatia domeniului psihologic si tragedia pe care o traiesc practicantii , respectiv cei care au ramas , sau au devenit, prizonierii lui...
    In prezent , situatia domeniului este foarte asemanatoare cu cea de atunci , daca nu cu mult mai rea . 
    Cine tasteaza  pe Google sintagma " petitii ale psihologilor ", se va convinge singur ca problemele domeniului si ale psihologilor sunt atat de mari,  incat ceea ce fac acum acesti practicanti "in conditiile legii" ( nici  nu puteti  banui ce tragedii profesionale se pot ascunde sub aceasta foarte abila sintagma ) ,  nu prea mai seamana deloc , si demult , cu psihologia care se face prin alte tari evoluate, civilizate si europene , dar tocmai aceste probleme si aceasta situatie asigura un profit frumos , substantial,  legal, elegant si cert celor pastoresc acest nefericit domeniu , si care , dupa intrarea in NATO si UE , si-au gasit un loc foarte european, civilizat, si  comod,  de a iesi la pensie in context european . Cine imparte, parte isi face, nu ?



    b) Character assassination

    In acest caz metoda clasica este cea de tip vadimist-antenist-securist :  se denumeste drept "pamflet" ceea ce in realitate nu este nimic altceva decat  o sarja de insulte si /sau invective avantajul fiind acela ca aparent poti spune ce vrei despre oricine  fara sa fii acuzat de denigrare sau distrugerea reputatiei unei persoane . Ca o paranteza , cu adevarat comic este faptul ca "pamfletul" nu l-a scapat pe Vadim Tudor ( dar nici pe altii...) si nici pe urmasii lui de zeci de procese pierdute in instanta pentru care trebuie sa achite si acum despagubiri pentru daune morale. 
    In cazul de fata , pretextul folosit pentru a declansa potopul de invective a fost faptul ca in articolul "Societatea romaneasca intre psihanaliza de stat si canibalismul social " publicat simultan in ziare de limba romana din Germania , Franta, SUA si reprodus de Paul Goma in Jurnalul din 2008 (http://paulgoma.free.fr/paulgoma_pdf/pdf/LRP_JURNAL_2008_intreg.pdf -p.184-198)
     ), am citat ironic exact la inceputul sectiunii intitulata  "Menajeria de sticla"(sic!), cateva randuri dintr-un text de asa-zis "umor" al unui site de tip dezinformare/diversiune.
    Adeptii "umorului" visceral ( mai exact specialisti in aruncarea cu noroi ) vazandu-se citati acolo si la loc de frunte cu pseudo-productiile lor "umoristice" ( umorul inteligent de tip non-invectiva si de buna calitate poate fi gasit si la noi, dar in alte publicatii ) au luat foc si dintr-o data au uitat de umor , de pamflet, etc. si au devenit in mod brusc patrioti non-pamfletari preocupati de "soarta psihologiei romanesti" (sic !) si bineinteles in primul rand de cei care indraznesc sa scrie despre domeniu .
    In acest caz  si-au adus aminte de tot ceea ce au invatat pe la scolile speciale de "umor"pe care le-au facut si de scopurile lor reale , iar rezultatul poate fi vazut mai jos :




    Text 2 ( trombon.ro)

    Text 1 (trombon.ro)


    Problema este ca diversionistii specialisti in ceea ce dupa metoda deja patentata este denumit drept "pamflet" si obsedati de imaginea mea virtuala , nu s-au marginit sa-mi aresteze fotografia pe site-ul lor din 2008 si pana acum si sa scrie ce vor langa aceasta, ci au generat , tot sub forma de "pamflet" , desigur , zeci de link-uri si tag-uri "comice" subliniate cu italice, doar-doar o ramane vreo stampila pentru subsemnatul , pentru care au facut atunci o fixatie ( din simpatie , desigur) :



    Cat de prost poti sa fii? - Trombon.ro

    www.trombon.ro › BlogTranslate this page
    Jun 25, 2008 - Sondajele times.ro sunt niste aberatii de talie internationala. Precizam asta din ... Reputatul psiholog Sergiu Simion (sau mai degraba parap.

    Psihologie si psihoza - Trombon.ro

    www.trombon.ro › BlogTranslate this page
    May 16, 2008 - Reputatul psiholog Sergiu Simion (sau mai degraba parapsiholog, asa cum vom ... Tag-uri: Blog blog lipsa de discernamant prostie psihologie.

    Cum e posibil sa fii atat de imbecil? - Trombon.ro

    www.trombon.ro › BlogTranslate this page
    Apr 2, 2008 - Tag-uri: Blog absurd cretinism idiotenie prostie ... Cat de prost poti sa fii? ... Reputatul psiholog Sergiu Simion (sau mai degraba parap.

    Psihologie si psihoza - Trombon.ro

    www.trombon.ro › BlogTranslate this page
    May 16, 2008 - Reputatul psiholog Sergiu Simion (sau mai degraba parapsiholog, asa cum vom demonstra aici), a publicat recent in GID Romania, adica ...

    Tag: psihologie - Trombon.ro

    www.trombon.ro/tags/psihologie?page=2Translate this page
    Reputatul psiholog Sergiu Simion (sau mai degraba parapsiholog, asa cum vom demonstra aici), a publicat recent in GID Romania, adica Grupul Independent ...

    Blog - Trombon.ro

    www.trombon.ro/blog?page=17 - Translate this page
    May 16, 2008 - Reputatul psiholog Sergiu Simion (sau mai degraba parapsiholog, asa cum vom demonstra aici), a publicat recent in GID Romania, adica ...

    Psihologie si psihoza - Trombon.ro

    www.trombon.ro › BlogTranslate this page
    May 16, 2008 - Reputatul psiholog Sergiu Simion (sau mai degraba parapsiholog, asa cum vom demonstra aici), a publicat recent in GID Romania, adica ...

    287 - Trombon.ro

    www.trombon.ro/users/ionut/articole?page=287Translate this page
    Reputatul psiholog Sergiu Simion (sau mai degraba parapsiholog, asa cum vom demonstra aici), a publicat recent in GID Romania, adica Grupul Independent ...

    blog - Trombon.ro

    www.trombon.ro/tags/blog?page=6Translate this page
    Cel mai important furnizor de stiri al times.ro este celebra agentie MediaVax, ... Reputatul psiholog Sergiu Simion (sau mai degraba parapsiholog, asa cum vom ...

    Cum e posibil sa fii atat de imbecil? - Trombon.ro

    www.trombon.ro › BlogTranslate this page
    Apr 2, 2008 - Reamintim pe aceasta cale cititorilor nosti ca times.ro publica articole bazate pe ... Reputatul psiholog Sergiu Simion (sau mai degraba parap.

    blog - Trombon.ro

    Reputatul psiholog Sergiu Simion (sau mai degraba parapsiholog, asa cum vom demonstra aici), a publicat recent in GID Romania, adica Grupul Independent ...

    lipsa de discernamant - Trombon.ro

    Reputatul psiholog Sergiu Simion (sau mai degraba parapsiholog, asa cum vom demonstra aici), a publicat recent in GID Romania, adica Grupul Independent ...

    prostie - Trombon.ro

    Reputatul psiholog Sergiu Simion (sau mai degraba parapsiholog, asa cum vom demonstra aici), a publicat recent in GID Romania, adica Grupul Independent ...

    ·  Trombon.ro

    www.trombon.ro/comment/reply/7460/3226
    reputatul Sergiu Simion ne-a aratat la toti cum se face documentarea pt o lucrare, ... Disclaimer: Trombon.ro este un site de parodii si pamflete ...

    ·  blog - Trombon.ro

    www.trombon.ro/tags/blog?page=6
    Reputatul psiholog Sergiu Simion (sau mai degraba parapsiholog, asa cum vom demonstra aici), .... Disclaimer: Trombon.ro este un site de parodii si pamflete ...

    ·  psihologie - Trombon.ro

    www.trombon.ro/tags/psihologie
    Reputatul psiholog Sergiu Simion (sau mai degraba parapsiholog, asa cum vom demonstra aici), ... Disclaimer: Trombon.ro este un site de parodii si pamflete ...

    ·  Psihologie si psihoza - Trombon.ro

    www.trombon.ro/blog/psihologie-si-psihoza
    16 Mai 2008 – Reputatul psiholog Sergiu Simion (sau mai degraba parapsiholog, ... si cate alte lucrari stiintifice au ca sursa materiale publicate in times.ro...

    232 - Trombon.ro

    www.trombon.ro/users/ionut/articole?page=232

    16 Mai 2008 – Reputatul psiholog Sergiu Simion (sau mai degraba parapsiholog, .... Disclaimer: Trombon.ro este un site de parodii si pamflete ...




    Ca sa nu existe dubii , prin atentia "speciala" pe care mi-au acordat-o timp de 8 ani ( un jurist stie foarte bine ce poate inseamna asta ) , cei in cauza , desi scriu sub pseudonim , stiau foarte bine ceea ce fac ( unul din ei este chiar absolvent al Facultatii de Filozofie din Bucuresti dupa 1990 , deci are sigur posesia termenilor ) atunci cand sub aparenta "pamfletului" au recurs la linsajul mediatic si "character assassination" si exact dupa principiul latin "scripta manent".
    Care ar fi cauza pentru care cei doi "pamfletari"( in afara faptului ca i-a scos din sarite citarea pseudo-productiilor lor ) pornind de la un pretext formal ( un singur citat si acela ironic) mi-au acordat in 2008 atata "atentie" ?
    In acest context trebuie sa mentionez o declaratie publica pe care am facut-o in 2007 si in care am precizat in mod expres ca refuz in mod categoric  sa mai practic profesia de psiholog in conditiile existente in acest domeniu  :


    "Pana cand aceasta profesie nu va deveni cu adevarat o profesie liberala  , respectiv pana cand nu se va delimita de fapt si de drept de mentalitatea, metodele , arsenalul si personalul Securitatii , si pana cand psihologii civili nu se vor delimita de psihologii militari ( sau cum spunea un psiholog roman roman emigrat in Germania, probabil niciodata !) , reiterez si fac publica decizia mea recenta de a nu mai practica aceasta profesie." 

    (http://www.cotidianul.ro/index.php?id=43&art=11915&nr=6&cHash=66417b86bc#opinii)

    (https://web.archive.org/web/20210928131814/http://www.asymetria.org/modules.php?name=News&file=article&sid=271%20-%2026k%20-)

    http://sergiusimion.blogspot.ro/2007/04/noua-poliie-sufletului-brave-new-world.html




    Evident, un asemenea "fluierat in biserica" nu putea fi iertat de o institutie care se pretinde a fi si democratica si umanista. O posibila explicatie este deci aceea ca , in realitate si dincolo de persoana mea, "pamfletarii" ingrijorati patriotic de "soarta psihologiei romanesti", executau o comanda in interesul altor instante, dar in acest caz nu meritau luati in seama tocmai pentru ca ceea ce fac ii descalifica , de aceea i-am si ignorat.
    In mod similar am ignorat si "atentia" suspecta pe care mi-a acordat-o de aceasta data o persoana care oficial se prezinta, dupa o sintagma la moda , ca (si) psihoterapeut ( deci un psiholog , ceea ce ar presupune in mod formal ca respecta un cod deontologic, dar la noi codurile deontologice sunt in multe cazuri foarte laxe si interpretabile exact ca in cazul politicienilor).
    Problema este ca si aceasta persoana a aplicat exact aceleasi metode ale etichetarii si atribuirii ca si mercenarii ( pardon, "pamfletarii") de mai sus cu care a intrat retoric in "dialog profesional" ( ca intre colegi, desigur) ca sa poata sa barfeasca subiectul barfei , bineinteles fara sa discute continutul articolului in cauza si contextul respectiv.
    Mai mult decat atat, dupa acelasi model "profesional si deontologic" verificat deja , si aceasta persoana a construit cate link-uri "comice" a fost in stare , probabil cu speranta ca stampila unui psiholog (?) este mai eficienta in spatiul public decat cea a unui "pamfletar" :


    Psihologii spun lucruri traznite (2) | psihoterapie.net

    www.psihoterapie.net › ... › Dorin Victor Vasile's blogTranslate this page
    Oct 11, 2010 - Gasesc in "Trombon.ro" (just in case e fostul Times.ro) urmatorul titlu: "Psihologie si psihoza". Doua cuvinte diferite care incep cu 'psi', aflate in ...

    Intreaba un psiholog - Psihoterapie.net

    psihoterapie.net/...psiholog/.../www.edituraherald.ro?...Translate this page
    Oct 11, 2010 - In acest caz Trombon.ro semnalizeaza productiile unui psiholog pe care ei le caracterizeaza ca aflandu-se in zona "bestialitatilor lingvistice si ...

    435 - Psihoterapie.net

    psihoterapie.net/.../07/slabire-excesiva-depresie.html?...Translate this page
    Doua cuvinte diferite care incep cu 'psi', aflate in acelasi titlu nu au cum sa nu imi atraga atentia. In acest caz Trombon.ro semnalizeaza productiile unui psiholog ...

    neurodiversitate | psihoterapie.net

    89.45.248.191/blog/dorin-victor.../neurodiversitate?...Translate this page
    Nov 12, 2010 - In acest caz Trombon.ro semnalizeaza productiile unui psiholog pe care ei le caracterizeaza ca aflandu-se in zona "bestialitatilor lingvistice si ...



    Sub aspectul deontologiei profesionale , un asemenea "psihoterapeut de stil nou" , care barfeste "profesional" pe cineva cot la cot cu "pamfletarii" de aceasta speţă dandu-le credit  dupa un principiu arhicunoscut  ( "Audacter calumniare, semper aliquid haeret ") desi  oficial pretinde ca respecta un cod profesional, deontologic si moral , se descalifica singur, iar modul in care o face este edificator pentru raspunsul la comenzi de alta natura. 
    Din aceasta perspectiva , cel mai elocvent exemplu care poate fi dat pentru raspunsul la comenzi de alta natura, este unul in care se interzice pur si simplu referirea la o situatie concreta si la date publice. 
    In urma publicarii in anul 2009 a unui articol cu date concrete si o documentatie bine pusa la punct despre unele contracte psihologice cu dedicatie , am primit o reactie  prin ricoseu , respectiv de la un jurist care in numele unei companii  interzicea pur si simplu referirea la informatiile citate corect de pe un site amenintand cu somatii, amenzi intre 3.000 si 30.000 RON si procese :

    The New Psychology ( "Baietii destepti" ai psihologiei romanesti)
    Amenintari cu somatii si procese !


    In sfarsit, dincolo de aprecierile personale,  exista si posibilitatea furnizata de platforma blogspot.com de a afla direct reactiile cititorilor la articolele si postarile de pe acest blog ,  respectiv audienta lor, care poate fi un indiciu important al perceptiei publice asupra temelor abordare .
    In tabelul de mai jos sunt trecute cele mai importante 4 teme de pe blog in perceptia cititorilor pentru intreaga intreaga perioada 2007-2016, dar si pentru ultimele 30 de zile :




    Audienta articolelor si postarilor intre 2007-2016 / Ultimele 30 de zile 


    In mod evident , asa cum rezulta din toate datele ( 2007-2016) , cele mai citite materiale de pe blog sunt cele legate de banarea articolelor de pe blog  respectiv prima versiune a textului de fata (Mic tratat de spamologie si de psihologie ) aparut in 2013, si sinteza asupra tehnicilor de atac la persoana (Mic tratat despre teoria si practica atacului la persoana ) care si in ultima luna ramane prima dintre preferintele cititorilor.
    Abia dupa aceea urmeaza pentru toate datele din perioada 2007-2016 , un articol  despre starea de fapt din domeniul  psihologic Suprarealismul Colegiului Psihologilor din Romania ) si altele care nu au mai avut loc in printscreen-ul respectiv   (Ce vraji mai fac psihologii romani ) , (Democratie psihologica prin reprezentare militara ) si,  in sfarsit,  Parlamentul pregateste spargerea castelor).




    c) Instaurarea cenzurii interne in domeniul psihologic

    Aceasta etapa a debutat in 2007 atunci cand , intr-un mod de neimaginat pentru o profesie denumita liberala si intr-o tara a Uniunii Europene, cenzura a fost instaurata in mod oficial in domeniul psihologic :


    Dispozitie Presedinte 14.02.2007 Scris de Administrator Sîmbata, 14 Aprilie 2007 
    COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMÂNIA 
    DISPOZIŢIE privind unele măsuri pentru respectarea cadrului legal de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de liberă practică 
    În temeiul art. 51 alin. (1) din Normele metodologice de aplicare a Legii privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Psihologilor din România, nr. 213 din 27 mai 2004, aprobate prin Hotărârea Guvernului României nr. 788 din 14 iulie 2005,
    Preşedintele Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România dispune: 
    Art. 1 (1) Cadrul legal privind exercitarea profesiei de psiholog în România este reprezentat de Legea nr. 213/2004, H.G. nr. 788/2005, Hotărârea Comitetului director al CPR nr. 1 din 10 martie 2006, precum şi de celelalte acte emise de către Colegiul Psihologilor din România pentru aplicarea unitară şi detalierea dispoziţiilor legale.(2) Orice act administrativ sau normativ, emis ulterior intrării în vigoare a Legii nr. 213/2004, inferior legii organice, care încalcă prevederile acesteia nu poate fi opozabil (s.n.) psihologilor cu drept de liberă practică.Art. 2 (1) Psihologii cu drept de liberă practică care încălcă dispoziţiile Legii nr. 213/2004, H.G. nr. 788/2005, Hotărârii Comitetului director al CPR nr. 1 din 10 martie 2006 sau care desfăşoară activităţi de natură a aduce atingere demnităţii profesionale (s.n.) se află în stare de incompatibilitate cu exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, potrivit dispoziţiilor art. 21 lit. a) din legea nr. 213/2004.(2) Orice manifestare a psihologilor cu drept de liberă practică având ca scop promovarea (s.n) sau implementarea (s.n.) unor măsuri contrare (s.n.) prevederilor Legii nr. 213/2004, H.G. nr. 788/2005, Hotărârii Comitetului director al CPR nr. 1 din 10 martie 2006 aduce atingere demnităţii profesionale (s.n.).Art. 3 Comitetele filialelor teritoriale vor aduce la cunoştinţa membrilor prevederile prezentei dispoziţii. 
    Preşedintele Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România,Prof. univ. dr. Nicolae Mitrofan 
    Bucureşti, 14 februarie 2007. Ultima actualizare ( Luni, 16 Aprilie 2007 )
    Sursa : 


    Instaurarea cenzurii , practic a santajului profesional , intr-un domeniu care , teoretic cel putin,  ar trebui sa fie liberal si umanist si intr-o tara a Uniunii Europene  a generat , cum era de asteptat, timorarea intregului corp profesional.
    In acest caz , si in mod straniu , din 2007 si pana acum nu a existat nici o luare de pozitie oficiala a unui sau unor universitari , a unei sau unor facultati si/sau universitati asupra acestei situatii de neimaginat pentru o profesie liberala si umanista ceea ce este spune foarte mult despre situatia de fapt din acest domeniu. Dar si aceasta etapa nu a fost decat un preambul la urmatoarea.




     d) Recurgerea la tehnici de presiune , amenintare si santaj 

    "Du sublime au ridicule il n'y a qu'un pas"

    Aceasta ultima etapa foarte recenta este o consecinta logica a instaurarii cenzurii asupra situatiei interne a domeniului si ajunge pana la forme aberante de manipulare si de presiune . In acest caz vorbim despre recurgerea directa la tehnici de presiune prin restrangerea dreptului la libera exprimare a opiniei si la amenintari directe sau indirecte asupra celor care contesta intr-un fel sau altul actuala forma de administrare a domeniului mergand pana la elaborarea de liste negre si sesizarea Parchetului General (?!).
    Pretextul este aparitia pe Facebook a unui sondaj care apreciaza nivelul de statisfactie fata de Colegiul Psihologilor din Romania, sondaj  la care raspunsurile pot fi anonime :

    "Sondaj privind nivelul de satisfactie fata de Colegiul Psihologilor din Romania. Cercetarea vizeaza opiniile specialistilor inregistrati in Colegiul Psihologilor din Romania.Studiul se refera la interactiunea dumneavoastra cu institutia care va reprezinta si vizeaza atitudinile pe care le aveti fata de aceasta institutie, precum si dorintele pe care le aveti pe viitor de la aceasta."

    Chiar daca sondajul este promovat ( pe 1 aprilie ...) de o asociatie legal constituita si ofera practicantilor posibilitatea de a-si exprima pe o retea sociala  opiniile asupra starii de fapt a domeniului, Colegiul Psihologilor din Romania (CPR) a luat pur si simplu foc si a reluat din nou aceeasi vesnica vanatoare de vrajitoare prin care s-a remarcat inca de la infiintare. 
    In acest caz elementul de noutate absoluta il reprezinta ignorarea clara a unor drepturi fundamentale ale cetatenilor prevazute in Constitutie care incep cu dreptul la libera exprimare a opiniei ( psihologii au si ei acest drept ca orice alt cetatean ) si se finalizeaza cu amenintarea clara la adresa unor oameni( si indirect a unui intreg corp profesional ) care indraznesc sa recurga la exercitarea acestui drept.
    Concret , pe 10 aprilie anul curent  psihologii inscrisi in Colegiu au primit pe mail un comunicat oficial care se regaseste si pe site-ul  CPR  si care este simptomatic pentru mentalitatea de tip buncar de care aceasta institutie nu poate scapa nici in 2016 si nici dupa 12 ani de la infiintarea sa.
    Cel mai interesant aspect este ca in acest caz comunicatul oficial ar putea fi interpretat ca o proba pentru amenintarea si santajarea unor persoane sau chiar a unui intreg corp profesional prin incalcarea drepturilor constituionale in vigoare si aduce CPR in postura ucenicului vrajitor.
    In incercarea disperata a face din negru alb si din alb negru si de a face ca soarele sa mearga invers pe cer , in loc sa controleze starea de fapt si contestarile din interior cum spera,  declanseaza din proprie initiativa un cronometru social si profesional  al unei bombe cu ceas pe care si-a instalat-o si a amorsat-o singur. Comunicatul uluitor reprodus mai jos ( ar fi foarte interesant de aflat opinia unor psihologi din Occident asupra lui ...) exprima exact aceasta realitate.

    COMUNICAT 


    privind inducerea in eroare, prin transmiterea unui asa-zis “Chestionar CPR” pentru colectarea de date statistice și analiza cu privire la nivelul de satisfacție al psihologilor cu drept de liberă practică față de Colegiului Psihologilor din România 


    Inca de la inceput va atragem atentia asupra faptului ca mesajele si continutul acestora, sub denumirea “Chestionar CPR”, semnate “Echipa CPR”, nu apartinColegiului Psihologilor din Romania, iar utilizarea insemnelor institutiei noastre pentru a sugera autoritatea profesionala reprezinta un fals in scopul inducerii in eroare (inselarii) psihologilor cu drept de libera practica si nu numai. Aceste mesaje, al caror autor este necunoscut, au scop manipulativ, pentru a legitima atitudini si actiuni viitoare, ale unor persoane cu interese in crearea unei stari de confuzie, care refuza sa isi dezvaluie identitatea, dar utilizeaza sigla si denumirea institutiei noastre pentru a sugera ca datele solicitate vor fi utilizate de catre/pentru Colegiul Psihologilor din Romania.

    Astfel, precizam faptul ca forurile de conducere ale Colegiului Psihologilor din Romania si conducerea administrativa nu au aprobat si nu au solicitat asemenea date statistice. In aceasta ordine de idei, mentionam faptul ca toata corespondenta Colegiului Psihologilor din Romania se realizeaza prin adresele oficiale care sunt cunoscute si comunicate pe site-ul oficial sau de catre functionarii Colegiului Psihologilor din Romania.

    Amintim faptul ca asemenea actiuni au mai fost organizate impotriva Colegiului Psihologilor din Romania si impotriva forurilor de conducere in anii trecuti, iar psihologii cu drept de libera practica au respins in mod categoric aceste actiuni de manipulare, care denota deja lasitate, prin neasumare publica si pot indeplini conditiile comiterii infractiunilor de fals, uz de fals si inselaciune. In aceasta ordine de idei, mentionam faptul ca institutia noastra va sesiza Parchetul General.

    Chiar daca avem un cerc de suspecti, din randul celor care denigreaza public institutia noastra si afecteaza atat imaginea acesteia, cat si a profesiei de psiholog in ansamblu, urmand sa ii comunicam organelor judiciare competente, nu putem face publice numele acestora, deoarece nu putem face publicitate unor persoane compromise, atat in plan moral, cat si in plan profesional, care vad in breasla psihologilor doar o piata de desfacere pentru produsele lor comerciale.

    Având în vedere anonimatul vremelnic al acestor actiuni de inselaciune, prin care se declara ca se urmărește colectarea de date statistice și evaluarea activitățiiColegiului Psihologilor din România, precum și anticiparea anumitor preferințe privind viitoarele alegeri ale forurilor de conducere ale Colegiului Psihologilor din România, vă precizam ca activitatea de statistica si statisticile oficiale în România sunt reglementate prin Legea nr. 226/2009 privind organizarea și funcționarea statisticilor oficiale în România.
    În acest sens, mentionam ca statistica oficială reprezintă ansamblul activităților organizate pentru colectarea, procesarea, analiza, diseminarea datelor statistice, dezvoltarea culturii statistice, constituirea şi administrarea seriilor de date statistice oficiale, realizate de către autorități și instituții publice din Sistemul național de statistică și coordonate de către Institutul Național de Statistică.
    De asemenea, colectarea de date statistici, precum și analiza și diseminarea acestora, trebuie realizată cu respectarea anumitor principii fundamentale, printre care amintim:
    a)    independența profesională - statisticile trebuie dezvoltate, elaborate şi difuzate într-un mod independent, în special în ceea ce priveşte alegerea tehnicilor, a definiţiilor, a metodologiilor şi a surselor care urmeazã să fie utilizate, precum şi a momentului şi a conţinutului tuturor formelor de difuzare, în lipsa oricărei presiuni din partea unor grupuri politice sau de interese ori din partea autoritãţilor naţionale sau comunitare, fără a aduce atingere cerinţelor instituționale, cum ar fi dispoziţiile bugetare privind instituţiile comunitare sau naţionale ori definirea necesităţilor statistice;
    b)   imparțialitate - statisticile trebuie dezvoltate, elaborate și difuzate într-un mod neutru, iar toţi utilizatorii trebuie să beneficieze de tratament egal;
    c)    obiectivitatea - statisticile trebuie dezvoltate, elaborate şi difuzate într-un mod sistematic, fiabil şi just; acest principiu implică utilizarea de standarde profesionale şi etice şi transparenţa politicilor și practicilor urmate faţă de utilizatori şi de respondenţii la anchetă;
    d)   fiabilitatea - statisticile trebuie să măsoare, cât mai fidel, mai exact și mai cuprinzător posibil, realitatea pe care sunt menite să o reprezinte şi presupun utilizarea unor criterii ştiinţifice de selectare a surselor, a metodelor şi a procedurilor.
    Pentru aceste motive, colectarea de date numită „Sondaj privind nivelul de satisfactie față de Colegiul Psihologilor din România” se realizeaza cu încalcarea prevederilor legale, atât din punct de vedere al modului de realizare, cât și din perspectivă metodologică, astfel încât nu reprezintă o statistică oficială.
    Având în vedere faptul că asa-zisul sondaj este realizat prin intermediul unui chestionar on-lineacesta nu poate fi verificat sub aspectul validității sursei sau utilizatorului de internet, întrucât atât inițiatorii, cât și respondenții rămân persoane neindetificabile, fapt care demonstreaza inca odata intentiile dolosive ale autorului/autorilor.
    Din punct de vedere metodologic, aplicarea unui chetionar on-line are o serie de neajunsuri, după cum urmează:
    a)    completarea unui chestionar online este accesibila doar pentru anumite categorii sociale (persoane cu acces la internet și cu anumite cunoștințe tehnice), altor persoane fiindu-le restricționat accesul, inclusiv exprimarea opiniei, încă de la început;
    b)   seriozitatea răspunsurilor și trimiterea multiplă a chestionarului de către aceeași persoană sunt probleme comune ale chestionarelor on-line, întrucât respondenții pot fi aceleași persoane, motivate în mod special sau interesate de subiectul propus;
    c)    identificarea corectă a eșantionului, precum și reprezentativitatea acestuia cu privire la subiectul cercetării sunt foarte greu, chiar imposibil de stabilit cu certitudine în mediul on-line, motiv pentru care marja de eroare în aplicarea unor astfel de chestionare este foarte mare.
    Asa-zisa colectare de date numită „Sondaj privind nivelul de satisfacție față de Colegiul Psihologilor din România” este profund imorala si ilegala, întrucât nu sunt dezvăluite nici identitatea inițiatorilor, nici obiectivele/scopurile pe care le urmărește, astfel încât acestea nu prezintă obiectivul real si un just temei.
    Chestionarul in speta este ilegal, fiind realizat și promovat în scop manipulativ de către persoane care nu își dezvăluie identitatea. Mai mult, sunt utilizate denumiri (Ex: Echipa CPR sau Chestionar CPR), au indus în eroare deja respondenții cu privire la identitatea inițiatorilor, scopul real și modalitatea utilizării datelor.

    Campania electorală pentru ocuparea funcției de președinte sau a altor funcții în forurile de conducere al Colegiului Psihologilor din România nu este deschisă, iar opțiunea pentru un anumit candidat trebuie să se bazeze pe o candidatură reală, înregistrată, precum și de către alegători reali, informați în prealabil cu privire la programul electoral și alte aspecte relevante.
    Din acest punct de vedere, utilizarea datelor cu caracter personal (nume, prenume) de către persoane neautorizate incalcă prevederile Legii nr. 677/2001pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.
    In concluzie, atragem atentia psihologilor cu drept de libera practica asupra responsabilitatii pe care o au pentru imaginea profesiei de psiholog si a Colegiului Psihologilor din Romania. Astfel, promovarea, distribuirea si tolerarea unor astfel de fapte pot avea consecinte negative asupra perceptiei publice cu privire la organizarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica in Romania.
    Din aceste motive, solicitam tuturor psihologilor cu drept de libera practica, presedintilor filialelor teritoriale ale Colegiului psihologilor din Romania, reprezentantilor furnizorilor de formare profesionala, sa actioneze in mod solidar si responsabil si sa ne furnizeze date si informatii pentru demararea procedurilor judiciare impotriva persoanei/persoanelor care se ascund in spatele acestor actiuni manipulative, de dezinformare si inducere in eroare a membrilor institutiei noastre.
    De asemenea, va solicitam sa aveti o atitudine prosociala activa si sa luati atitudine, stopand  promovarea, distribuirea si tolerarea unor astfel de actiuni, care pot avea consecinte negative asupra perceptiei publice cu privire la organizarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica in Romania. 


    Presedintele Colegiului Psihologilor din Romania

    Prof. dr. Mihai Anitei
    Sursa : http://www.copsi.ro/precizari-juridice-comunicate/comunicat-privind-inducerea-in-eroare-prin-transmiterea-unui-asa-zis-chestionar-cpr-pentru-colectarea-de-date-statistice-i-analiza-cu-privire-la-nivelul-de-satisfac-ie-al-psihologilor-cu-drept-de-liber-practic-




    Concluzii

    Ecranarea si banarea unui mesaj si violenta rara a linsajului mediatic descrise anterior , nu au nici o legatura cu umorul , parodia sau pamfletul si ii descalifica pe executantii lor .
    Pe de alta parte , recurgerea la astfel de tehnici de  diversiune de tipul "black propaganda/ covert psychological operations" trebuie sa aiba totusi si o explicatie logica.
    In realitate , acest linsaj de tipul "kill the messenger" si care aparent  vizeaza  doar persoana emitentului opiniei , are cauze mult mai profunde.
    Ele tin nu atat de starea societatii romanesti descrisa in articolul folosit drept ancora si care a fost folosit drept  pretext pentru calomnii si insulte, cat de prezentarea fara menajamente si cu date concrete a situatiei psihologiei romanesti care a fost practic confiscata de alte structuri.
    Intr-un domeniu in care dupa multa vreme universitarii au recunoscut singuri si in mod onest ca au contribuit direct sau indirect la prabusirea lui (http://www.contributors.ro/cultura/sa-bata-clopotele-pentru-psihologia-romaneasca%E2%80%A6/) , si intr-o profesie in care a fost instituita de fapt cenzura interna
    ( http://www.copsi.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=61&Itemid=58) si in care psihologii au devenit practic prizonierii ei de constiinta (http://www.asymetria.org/modules.php?name=News&file=article&sid=69)  , dupa mai mult de 26 de ani de la Revolutia din 1989  nu poate fi acceptata sub nici o forma o discutie publica si deschisa asupra starii de fapt a domeniului psihologic si cu atat mai mult o critica argumentata a situatiei actuale si a cauzelor ei,  pentru ca in final aceasta ar insemna nu atat desemnarea vinovatilor , cat desfiintarea unor privilegii, iar "despre lucrurile despre care nu putem sa vorbim trebuie sa tacem".
    Din aceste considerente singura solutie la care poate recurge instanta criticata este omerta, cenzura interna , recurgerea la linsajul mediatic si la santajul administrativ , profesional si juridic pentru cei care incalca aceste reguli si scriu despre ceea ce nu este voie sa scrie, respectiv amenintarea cu Parchetul General (?!)  pentru cei care vor sa deschida "cutia Pandorei" adica vor sa faca publica situatia reala din domeniu.
    In acest sens, recentul comunicat al Colegiului Psihologilor din Romania redactat cu un comic involuntar si in limbajul de lemn de alta data , arata ca acesta s-a transformat in realitate intr-un "corp de politisti de investigatii criminale" in propriul domeniu  :
    "Chiar daca avem un cerc de suspecti, din randul celor care denigreaza public institutia noastra si afecteaza atat imaginea acesteia, cat si a profesiei de psiholog in ansamblu, urmand sa ii comunicam organelor judiciare competente, nu putem face publice numele acestora, deoarece nu putem face publicitate unor persoane compromise, atat in plan moral, cat si in plan profesional, care vad in breasla psihologilor doar o piata de desfacere pentru produsele lor comerciale". 

    Acest comunicat este in totala contradictie cu drepturile constitutionale ale cetatenilor, cu spiritul unei profesii liberale si umaniste , cu principiile statului de drept si principiile democratice si poate fi echivalat cu santajarea si amenintarea unui grup si chiar a unui intreg corp profesional , ceea ce este de neimaginat intr-o tara europeana si democratica.
    Prin ironia si viclenia istoriei, incercarea disperata de a inventa chiar si in 2016  culpe si dusmani imaginari , se poate intoarce de fapt chiar impotriva CPR  care intra singur in paradoxul barbierului enuntat de Bertrand Russe. Incercand sa-si barbiereasca toti membrii comunitatii profesionale pe care o pastoreste, reuseste de fapt sa se barbiereasca singur .
    Acest ultim comunicat antologic ramane unul de colectie fiind cel mai bun barometru al unei mentalitati revolute si totodata semnul instalarii panicii la cel mai inalt nivel.
    In acelasi timp , si contrar intentiilor urmarite initial,  a declansat fara sa vrea  un cronometru profesional si social si o adevarata bomba cu ceas pentru aceasta institutie anacronica.



    Niciun comentariu: