Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 1 aprilie 2016

Hannibal ad portas


„Am solicitat informaţii privind componenţa, finanţarea şi activitatea ASSN la Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Serviciul Român de Informaţii, Guvernul României şi Preşedinţia României. Toate au transmis că nu pot oferi astfel de informaţii şi au indicat solicitarea lor de la ASSN. Acestea sunt, însă, răspunsuri în bătaie de joc.”
Melania Cincea Omerta în numele interesului naţional

Dupa ce a pus aceste intrebari institutiilor statului care, implicate fiind, au raspuns ce-au vrut desi sunt platite din bani publici , doamna Melania Cincea pare ca se opreste la jumatatea drumului si in loc sa continue demersul la alte instante mai neutre pune o intrebare retorica adresata cititorilor pentru ca , este adevarat, alte institutii si ONG-uri platite din bani publici care se ocupa cu statul de drept, democratia si drepturile omului au alte prioritati si se conduc de peste un sfert de secol dupa principiul „ni vu, ni connu” :

„…cine şi de ce a decretat ca tabu informaţii care ar trebui să fie publice” ?

Ghicitoare intr-un picior, ghici ciuperca ce-i….
La o intrebare retorica adresata de 1 aprilie tuturor si nimanui ( pe hartie avem si institutii ale statului de drept , si Avocatul Poporului , si contencios administrativ , si specialisti in drept constitutional , si societate civila , si ONG-uri, etc. ) raspunsul nu poate fi decat unul retoric :

“Era pe cand nu s-a zarit
Azi o vedem , si nu e”
M.Eminescu 
“A venit ceva in lume
Fara chip si fara nume”
John Keats 
“Toti sunt egali, dar unii sunt mai egali decat altii”
George Orwell 
“Partidul e-n toate, si-n cele ce sunt
Si-n cele ce maine vor rade la soare”.
M.Beniuc 
“Vom fi ce-am fost si mai mult decat atat”
Petru Rares
( Preluata ca deviza de un ziar extremist ).

N.B. Ca sa nu existe dubii , articolul doamnei Melania Cincea este in realitate unul foarte bun pentru ca pune degetul pe rana . Ca jurnalist si-a facut pe deplin datoria, dar de aici incolo vorbim numai de aria de competenta a unor institutii ale statului de drept , ale societatii civile , a unor ONG-uri si a unor organizatii profesionale si specialisti care prin “fisa postului” ar fi trebuit sa se ocupe pana acum exact de aceasta problema, dar dupa cum se vede nu exista acest interes. Daca nu o fac ( si deocamdata nu se manifesta aceasta intentie ) , vorbim nu numai de omerta la nivelul unor institutii ale statului, ci si de un stat captiv.
http://www.contributors.ro/administratie/educatie/omerta-in-numele-interesului-national/#comment-277058

Niciun comentariu: