Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 26 aprilie 2016

VIRTUAL CAGE.Un model al manipularii prin mass-media si Internet


Ceea ce intriga in primul rand in "laboratorul social" numit  Romania,  este fractura intre starea de drept proclamata oficial si starea de fapt iar acest lucru este evident in lipsa de acuratete a statisticilor sociale  si in lipsa de consistenta a documentelor oficiale , institutiile de stat fiind celebre prin actele gresite emise si corecturile emise ulterior . Dar acesta este numai varful aisbergului .
Ceea ce a aparut dupa 1990 fiind specific Romaniei,  este o  uriasa perdea de fum in care a disparut nu numai corespondenta dintre starea de drept si starea de fapt,  ci au disparut treptat si reperele care fac dinstictia posibila intre "stanga"si "dreapta"sau intre starile trecutului si starile prezentului.  Este vorba de o manipulare sociala extrema in care prin impunerea unei false agende sociale ,  cetatenii si societatea in ansamblu sunt deturnati de la problemele reale, grave si importante si sunt cantonati in dezinformari, diversiuni , derizoriu si pseudo-probleme. Acest model poate fi coroborat si cu alte dimensiuni ale lumii virtuale de la noi ( cf : http://sergiusimion.blogspot.ro/2016/02/arhitectura-lumii-virtuale-construita.html )
Modelul de mai jos prezinta mecanismele de baza ale acestei manipulari extinse la scara intregii societati si care fac posibila mentinerea cetatenilor si a societatii in general departe de realitatea sociala efectiva si implicit de mecanismele deciziei .











Nota

Un  fapt recent arata diferenta dintre starea de drept si starea de fapt si modul in care jongleaza guvernul cu realitatea formala in care poate demonstra orice :
Adrian Barbulescu - Cum dispare un document în jungla online de la Palatul Victoria ( http://www.romanialibera.ro/special/dezvaluiri/cum-dispare-un-document-414945)

Niciun comentariu: