Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 15 aprilie 2016

Semnal. Filozoful Jean Lauxerois


Il n’y a pas de parole publique possible sans une véritable éthique de la parole.
Jean Lauxerois


Dans la bibliothèque du château de Saint-Maurice.
PHOTO  ASTRID MARTIN AUBERDON

Source : http://www.sudouest.fr/2011/08/10/lecon-de-philosophie-avec-jean-lauxerois-471133-2080.php



Filozoful francez Jean Lauxerois , o mare constiinta europeana, este foarte cunoscut in Europa pentru studiile si cercetarile sale asupra fundamentelor culturii europene si analiza particulara asupra sistemelor politice si sociale , dar si in Romania ( cunoaste bine si limba romana si spiritualitatea romaneasca ). In prezent, printre numeroasele sale proiecte aflate in lucru , are in pregatire inca doua carti importante .
"L'épreuve du temps" si "Rome Apocalypse" vor apare in curand in Franta.




 "L'épreuve du temps"
(Preprint)



In acelasi timp, profesorul Lauxerois pregateste pentru o revista romaneasca de cultura un interviu pe tema ortodoxiei, o tema extrem de sensibila in contextul actual , interviu care va apare in curand*).
La noi , profesorul Lauxerois a fost prezent atat in paginile revistei Contributors.ro cat si in zone care tin de spiritualitatea Europei Occidentale şi Meridionale , dar si de spiritualitatea ancestrala a acestor meleaguri.

Jean Lauxerois - Franţa, ţară bolnavă, stare de urgenţă 
Jean Lauxerois - Hercule la București (împotriva corupției) 
Jean Lauxerois - Paşte la mănăstirea Lupşa sau Înţelesul unui pelerinaj

Prin formatia sa umanista si europeana , dar si prin deschiderea sa catre limba si cultura romana si catre spiritualitatea ancestrala a acestor meleaguri , profesorul Lauxerois face parte din adevarata elita (http://sergiusimion.blogspot.ro/2016/01/despre-oamenii-invizibili-si-despre.html).




Nota

 *) Am aceste date de la profesorul Lauxerois cu care corespondez de un an de zile si caruia ii multumesc si pe aceasta cale pentru amabilitatea deosebita.

Niciun comentariu: