Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 25 aprilie 2016

Marian Munteanu , conspirarea deconspirarii , societatea civila in civil si razboiul hibrid



Foto : Revista 22


Nu cred ca exista ratiuni istorice , culturale , politice si sociale pentru care sa consideram ca in prezent "modelul etnocratic, practicat acum in Ungaria si Polonia, riscă să fie transformat de nişte aventurieri şi/sau diletanti politici, intr-un risc real in România." *) .
Romania a fost si ramane inca un model european de stabilitate , toleranta etnica si religioasa ( sa ne gandim numai la Banat , Dobrogea,etc. ) .
Pe de alta parte , stimularea artificiala a conflictelor interetnice respectiv arma secreta a bolsevicilor , a fost si ramane una din cele mai eficiente strategii comuniste si postcomuniste ( sa ne amintim de modul in care a fost provocat si stimulat conflictul interetnic de la Targu Mures , de adevaratele lui cauze, si de consecintele lui institutionale ).
Cu exceptia procentului mic, dar inevitabil de extremisti care poate fi regasit in orice tara din lume deci si in Romania , si a celor care voiau in 1990 dar si dupa aceea "sa manance unguri pe paine" si care proveneau direct din subteranele Securitatii , a existat si exista in mod cert si o propaganda stimulata de instante extrem de dubioase care actioneaza dupa un manual standard de manipulare si care dupa principiul antrenamentului pompierilor mai intai aprind intai un foc ca dupa aceea sa aiba ce sa stinga.
In cazul de fata avem doua probleme. Mai intai o suprapunere intre extremismul si nationalismul fanatic antebelic si nationalismul comunist si/sau securist cu societatea civila in civil marca Dogaru :

"Nu drepturile individului.....ci acelea ale colectivităţii.. O comunitate telurică, dominata de cultul strămoşilor si de nostalgii autarhice. Ethnos versus ethos. Nu sociogeneza,...lacrimogeneza....motivele obsesionale ale interbelicului fundamentalist....ale fascismului românesc: primordialist, exclusivist, xenofob, intolerant, oracular, exaltat. ...eruptii populiste ..dimensiuni paroxistice de masă...“movements of radical return ....trăirism, acel existenţialism misticoid ...nationalismul securist ".
Vladimir Tismaneanu
http://www.contributors.ro/politica-doctrine/trairism-securist-sau-funesta-logodna/
"Prezenţa la Sinaia a unor personalităţi din cercul de fondatori al grupării lui Marian Munteanu, Florin Zamfirescu şi memorabilul “ stegar dac” , confirmă relaţia care s-a stabilit, intelectual şi organizatoric, între această iniţiativă şi comunitatea europeană a dreptei radicale. Apelul la “sufletul naţional”, la identitate şi la apărarea patriei sunt temele prin care mişcarea lui Marian Munteanu se integrează, organic, în acest curent. Participarea lui Mircea Dogaru, personalitatea ce face legătura intre stalinismul naţional şi USL, este parte din acest tablou de familie ce nu mai poate surprinde pe nimeni. Alianţele care se confirmă acum vor domina anii care vin."
Ioan Stanomir
http://www.contributors.ro/reactie-rapida/umbra-lui-putin-la-sinaia/

In acest caz , problema este translatia insidioasa intre notiuni, concepte si categorii , amestecul planurilor , confuzii si echivalari semantice prin absenta nuantelor , dar un autor cu o formatie rationalista poate identifica foarte  rapid mecanismele  executiilor publice si linsajelor mediatice explicite sau nu din mass-media autohtona :

"...violări flagrante ale logicii apar frecvent în felurite exerciţii de linşaj mediatic, ai căror autori încearcă să-şi prezinte comenzile drept imperative morale ale conştiinţei proprii. Variante recente sunt: ”legionarii sunt creştini, X este creştin, deci X este legionar”, sau: “legionarii au avut succes la Iaşi, X are succes la Iaşi, deci X este legionar”.
Vom aminti încă două arme la modă ale linşajului mediatic. Una este confuzia deliberată dintre noţiuni care se suprapun parţial. Patriotismul se suprapune parţial cu naţionalismul, naţionalismul se suprapune parţial cu xenofobia, ceea ce permite celui care execută linşajul să afirme că un patriot este un xenofob, deci să transforme o calitate nobilă într-un defect abject (s.n.).
Cealaltă este compromiterea unei afirmaţii corecte invocând atitudinile incorecte – reale sau imaginare – ale celui care a formulat-o (s.n.). Dacă un legionar face o afirmaţie corectă şi altă persoană face o afirmaţie similară, persoana respectivă este acuzată de legionarism."
Victor Barsan
http://www.contributors.ro/societatelife/prosti-pe-bani-sau-prosti-pe-gratis/

Numitorul comun este echivalarea extremismului si fanatismului cu nationalismul si a acestuia cu patriotismul ceea ce inseamna demagogie politica pura  , dar si disparitia patriotismului autentic.
Prin acest proces de etichetare si atribuire dispar normalitatea si media sociala iar lupta politica se transforma ( acesta este de fapt si interesul )  intr-o adevarata vanatoare de vrajitoare.
O privire atenta asupra conflictelor ideologice din Romania din ultimii 75 de ani ne demonstreaza ca , la fel cum s-a intamplat intotdeauna in istorie , "les extrêmes se touchent" .
Extremismul si nationalismul fanatic al anilor `30 este reincalzit si stimulat exact de cei care  au si acum o nevoie disperata de dusmani deorece acestia sunt ratiunea lor de a exista.
Din nefericire, harta mentalitatilor si conflictelor ideologice din Romania ultimilor 75 de ani este atat de complicata incat acest hatis in care "oricine poate demonstra orice" poate deruta aproape orice analist politic ,  cu atat mai mult  cetatenii obisnuiti care au nevoie de repere ca sa poate diferentia pe "cei rai"de "cei buni" ,  "stanga" de "dreapta" , sau invers :




LegionariComunisti SecuristiDiversionisti
https://2.bp.blogspot.com/-HRFXc635pAU/VxBxOeZUlJI/AAAAAAAAC18/r9t7mXysdw05RzjQwiK5cbXcLEAZD8SwgCLcB/s1600/Legionari%252C%2Bcomunisti%252C%2Bsecuristi%2BII.png
























Pe cale de consecinta , in cazul partidelor politice ,politicienilor,  si votului  "sub ceva se poate ascunde altceva" deoarece manipularea si diversiunea au capatat la noi drept de cetate .
Nu mai trebuie sa mai mire pe nimeni faptul ca articolele de opinie si procesele de intentie au invadat mass-media si in multe cazuri , acestea sunt mai degraba articole de dezinformare decat de informare a opiniei publice cu date certe si verificabile.
In al doilea rand , avem un personaj politic inclasabil  cum este Marian Munteanu care transforma aproape tot ceea ce atinge in contrariul acelui lucru . In asemenea cazuri cel mai bine este sa nu pornim de la declaratii , ci de la fapte  ( "scripta manent") pentru ca trecutul nu  iarta.
Apropierea liderului studentilor din anii `90 de comertul cu arme (!) , ne-a aratat adevarata sa afiliere politica :

“Redăm mai jos discuția purtată cu istoricul Marius Oprea: 
– Au apărut informații pe care dorim să le discutăm cu dumneavostră, se referă la cartea ‘Moștenitorii Securității’ și nu am cartea în față, dar la pagina 119 ar despre dl Marian Munteanu, citez, “fostul lider al studentilor din Piata Universitãtii s-a îmbogãtit din tranzactii cu arme, efectuate probabil cu sprijinul acordat de SRI firmei sale numite Valahia (nu întâmplător, Partidul National Român al lui Virgil Mãgureanu îl prezentase pe Marian Munteanu drept candidat la presedintie al acestei formatiuni politice)”. Ați scris așa ceva? 
Marius Oprea: – Da, da, dacă nu mă înșel, da. Nu am nici eu acum cartea în față dar dacă este citată, da. 
- Cum ați aflat acest lucru? De unde l-ați documentat? 
- Cred că din surse deschise, apăruse la vremea respectivă în presă informația. Cred că și dumneavoastră dacă o să căutați pe net o să găsiți știrea, pentru că a făcut vâlvă la vremea respectivă. Mă rog, asocierea cu Virgil Măgureanu a fost repede devoalată de presă atunci și cum să vă spun, este evident că nu ajungi din lider al studenților în traficul cu arme dacă nu ești din sistem. 
- Sunteți sigur de lucrul acesta, că dânsul a făcut trafic cu arme? 
- Păi firma Valahia cu asta se ocupa, cu comerțul cu armament. 
- Și dl Marian Munteanu în ce relații era cu firma?Era administrator, dacă nu mă înșel, așa se știa la vremea respectivă.Eu nu mă îndoiesc că vor apărea tot mai multe informații în legătură cu asta. Eu sunt sigur că dacă vă duceți la Registrul Comerțului și luați acționariatul firmei, veți avea surprize. Eu cred însă că pot să fie mari surprize în zilele următoare legate de relația Virgil Măgureanu…care vor veni, după părerea mea, chiar dinspre Virgil Măgureanu.” 
http://www.stiripesurse.ro/exclusiv-interviu-cu-istoricul-care-a-scris-ca-marian-munteanu-a-traficat-arme_990985.html
"Reprezentant la Moscova al industriasilor si intreprinzatorilor romani
In 1995 ( Marian Munteanu - n.n.) este ales presedinte al Confederatiei Nationale a Patronatului Roman (CNPPR) si vicepresedinte al Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR), care l-a delegat ca reprezentant al intreprinzatorilor si industriasilor la congresele de la Moscova si Vilnius, din 2000 si 2001.
A infiintat in 1995 o agentie de resurse umane in care a lucrat ca manager si consultant intre 1995 si 1999. A mai facut parte, intre 1995 si 2000 din actionariatul catorva IMM-uri din domenii foarte variate: de la publicare de carte la constructii."
"Grupul Pentru Romania (GPR) a fost lansat pe 13 ianuarie 2016 si se vrea "o entitate ce are ca scop salvarea Romaniei", printre fondatori numarandu-se, alaturi de Marian Munteanu, actorii Dan Puric si Florin Zamfirescu si "alti mari intelectuali ai tarii noastre", potrivit fondatorilor.
De asemenea, pe 28 martie, Marian Munteanu a anuntat ca a demarat procedurile de infiintare a platformei civice nationale "Alianta Noastra", care promoveaza o politica ultra-nationalista si anti-occidentala."
http://revista22.ro/70253218/marian-munteanu-un-simbol-controversat.html



Principiul este valabil si in cazul valorilor "culturale si ideologice" care de fapt ii ridica mingea la fileu lui Dughinin cu ajutorul unor universitari romani deveniti geopoliticieni :









In acest context,  a invoca in 2016 carti scrise  scrise  acum trei sferturi de secol  gen "Roza vanturilor" a lui Nae Ionescu , "Schimbarea la fata "a lui Emil Cioran sau "Ortodoxie si etnocratie"de Nichifor Crainic **) , echivaleaza cu o contradictie in termeni si o evidenta eludare a contextului politic si istoric actual pentru simplu fapt ca  nici o formatiune politica legal constituita nu poate sustine teze contrare Constitutiei.
Unde este paradoxul ? In faptul istoric ca  vechii legionari au fost vanati si decimati timp de 50 de ani si sunt de mult oale si ulcele , iar Securitatatea al carei crez oficial era lupta impotriva lor a disparut in mod oficial de peste 25 de ani. Atunci, cine ii (re)inventeaza mereu , cine ii vaneaza , si de ce ?

Rapunsul telegrafic ar fi cei care au acest interes respectiv lupii in piele de oaie care au acaparat scena politica si sociala si care de peste 25 de ani spun una si fac alta , semnalizeaza dreapta si fac stanga sau invers respectiv cei care pornind de la pretexte politice  si indiferent de declaratiile demagogice, urasc in realitate si traditiile, si limba,  si cultura romaneasca , dar in egala masura urasc si democratia si cultura europeana si tot ceea ce tine de civilizatia occidentala.
Rezultatul se incadreazaintr-un proces mai larg de dezumanizare, decivilizare si deconstructie sociala care se raspandeste insidios la scara europeana :

"Laborioasa construcție a secolului 19 care a dat coeziune și sens statelor naționale a fost introdusă în baia de acizi a demitizării și deconstrucției, pentru a se putea înălța pe terenul pustiit un alt edificiu, dictatura mondială a proletariatului,ieri, sau satul planetar,azi.. Satanizarea noțiunii de națiune, naționalitate, naționalism de către internaționalismul proletar sau de către political correctness, chiar dacă are scopuri diferite, se manifestă cu aceeași violență și are aceleași victime: tradiția, mândria moștenirii din bătrâni și solidaritatea cu cei din neamul tău, neamul însemnând în același timp popor, dar și familie."
Ana Blandiana - Istoria ca viitor
http://s3-eu-central-1.amazonaws.com/pressone/wp-content/uploads/2016/03/24175425/Discursul-Anei-Blandiana-de-acceptare-a-DHC-UBB-Cluj.pdf

Asa intelegem de ce am ajuns in situatia absurda in care interesele Romaniei si ale romanilor ( cf : cetateni romani si de alte nationalitati care traiesc in Romania ) sa fie aparate mai bine de catre straini decat de catre autohtoni :


http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/scrisoarea-unui-irlandez-comisar-european-romania-tara-ultimei-civilizatii-rurale-autentice-europei-ue-asista-cea-mai-marenedreptate-sociala-1_550d351c448e03c0fdc39a83/index.html 
http://www.digi24.ro/embed/Stiri/Digi24/Special/Cred+in+Romania+Civilizata/Cred+in+Romania+civilizata+Peter+Hurley+irlandezul+cinsteste+tra?video=0&width=600&height=400 

" România e o țară atât de frumoasă, cu oameni extraordinari, cu o istorie extraordinară, geografia este grozavă. România are 41 de județe, eu am fost destul de norocos să ajung în 35 dintre ele: oameni grozavi! Cei mai buni oameni pe care îi poți avea în preajmă sunt cei muncitori și cinstiți. Și apoi mergi la Parlament, 85% din Parlament e corupt, toți iau mită. O știu și ei, se supără când eu vorbesc despre asta.(s.n.)"
"... în ochii comunității internaționale, credibilitatea României e la pământ(s.n.).
" Uneori, România e propriul său dușman, poate fi cel mai mare dușman al său, pentru că nu face îndeajuns să se ajute pe sine, nu face suficient pentru a-și ajuta propriul popor.(s.n.)"
" Sunt țări care fac mai mult pentru România decât România însăși (s.n.) ”
http://politicscan.ro/stirile-zilei/interviu-darren-white-sef-secret-service-serviciu-sua-video/

Intr-un fel era inevitabil. Dupa 25 de ani de manipulare si de spalare a creierului prin mass-media ( avem una dintre cele mai toxice din Europa ! ) , poate ca romanilor a inceput pur si simplu sa le fie frica sa-si iubeasca tara , cultura si traditiile atunci cand unii dintre intelectualii (?) lor le insulta public,  si in inima Europei , limba , cultura, traditiile si neamul ( http://sergiusimion.blogspot.ro/2016/03/contracultura-sau-toate-tunurile-pe.html  ) iar aici unii dintre politicienii romani vor sa le confiste si sentimentul de identitate nationala  si patriotismul in scopuri dintre cele mai cinice si meschine.
In acest caz deruta morala si confuzia politica si intelectuala este expresia directa a crizei de sistem prin care trece societatea romaneasca. Mecanismul manipularii este unul de manual .
Cetatenii sunt prinsi intre Scylla si Caribda si adusi in paradoxul lui Buridan prin care in plan politic nu mai stiu ce sa aleaga intre "stanga" si "dreapta" deoarece sunt prinsi intre amandoua , dar nici una dintre ele  nu este cea autentica.
In egala masura, trecutul se amesteca cu prezentul si infesteaza viitorul in asa fel incat societatea romaneasca ramane una a formelor fara fond care nu poate progresa deorece se invarteste in cerc.
Pe de o parte apar ca ciupercile dupa ploaie grupuri, formatiuni, organizatii, curente si miscari prin care sunt resapate , reactivate si stimulate exact miscarile extremiste din trecut si combinate in mod profesionist cu simboluri si organizatii de actualitate.


https://www.facebook.com/Uniti-Salvam-Toata-Romania-1547979625447771/info/?tab=page_info


Rezultatul poate fi unul bizar in care fosti angajati in Legiunea Straina de azi sunt confundati cu legionarii din trecut si devin candidati la Primaria Capitalei (https://www.facebook.com/berenghi.catalin).
Aceste organizatii "salveaza Romania" prin revenirea la metoda comunista a nationalizarii resurselor si revenirea la guvernarea centralizata de tip etatist (https://petitieonline.net/petitie/cerem_nationalizarea_tuturor_resurselor_naturale_ale_romaniei_initiativa_legislativa_care_are_nevoie_de_500_000_de_semnaturi-p44953153.html ) dar pot merge chiar  mai departe.



Sursa : http://www.rezistentaonline.com/


Sursa : https://www.facebook.com/groups/618093511624981/



Cand aceste miscari "patriotice" declara in mod sfidator crezuri politice de genul "...stoparea ocupației americane în România, ieșirea din NATO" ,"Suntem alături de Federația Rusă și de președintele Vladimir Putin, orice postare ce contravine acestei poziții este interzisă. ( https://www.facebook.com/groups/618093511624981/) , care pot fi preluate oricand sub aripa unui partid politic , respectarea Constitutiei devine deja o prioritate nationala.
Chiar daca aceste lucruri sunt cunoscute de multa vreme , surpriza recenta este aparitia la noi a unui sondaj ...pro-Putin ( https://petitieonline.net/sondaj/ati_vrea_un_presedinte_ca_vladimir_putin_-s17113043.html) care semnaleaza faptul ca am trecut in mod cert din zona gri in zona razboiului hibrid si in cea mai toxica formula a lui.
Baza lui de plecare o constituie confuzia morala instaurata dupa 1990 si degradarea memoriei sociale care a lipsit romanii de repere istorice , politice si sociale care au condus la prabusirea generala a sistemului de valori de la noi remarcata inclusiv de straini.
Asa a devenit posibil ca sub aparenta libertatii informatiei sa fie instituita o falsa agenda publica respectiv  o intoxicare si dezinformare generalizata care au erodat in mod accelerat increderea in valorile nationale , democratice si europene. Rezultatul inevitabil a fost o demoralizarea generala a natiunii si a cetatenilor ei.
In aceste conditii nu este greu de inteles de ce o minima analiza de continut ne-ar arata ca un scriitor de stanga cum este Vasile Ernu , mandru ca este "nascut in URSS" dar pripasit pe la Bucuresti  , are un fel de statut de vedeta  media ideal pentru formatorii de opinie si dispune de un spatiu de manevra si de o larga vizibilitate fiind cultivat asiduu de catre presa centrala ( Adevarul, Romania Libera).
Nu este nevoie de o pregatire de specialitate ca sa observi ca portretul narcisist de mai jos este cel mai mare publicat in ultimul sfert de secol in presa de mare tiraj de la noi si exact intr-un articol care ii face reclama mascata lui Putin :



Putin în faţa naţiunii (sau narcisismul lui Vasile Ernu)
Sursa - http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/-putin-in-fata-natiunii-413774


Mai mult decat atat , un asemenea personaj a fost invitat la TVR pe post de comentator "neutru" al ultimelor alegeri din Romania ( sic!) , in timp ce o personalitate autentica a societatii civile ca Ana Blandiana este criticata in mod violent pentru "legionarismul"ei.
O posibila explicatie ar fi aceea ca inca exista ceea ce se poate numi dublul discurs al Romaniei prin care una se declara in Parlamentul European si alta se promoveaza in plan intern ( http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/sergiu-simion-dublul-discurs-al-romaniei/).
Acelasi dublu standard se mentine cu atat mai mult in plan intern unde la nivel social sunt tolerate sau chiar incurajate direct sau indirect miscarile de tip extremist ca pretext ideal pentru a promova o legislatie de tip represiv.
In acest sens,  unele grupuri de interese din Parlament revin periodic si reiau in bucla acelasi initiative legislative de tip anii `50 care incep cu vanatoarea "dusmanului de clasa"si se termina invariabil cu ingradirea libertatii de exprimare :

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-20783553-legea-defaimarii-lui-dragnea-trecut-comisiile-din-camera-deputatilor-merge-plen-amenzile-initiale-fost-marite-dupa-octombrie-dragnea-promitea-faca-simbolice.htm

http://www.capital.ro/senatorii-au-adoptat-tacit-proiectul-care-pedepseste-cu-inchisoare-ofensa-adusa-insemnelor-nationale.html

Aceasta miscare strategica reuseste sa impuste  cel putin doi iepuri dintr-un singur foc. Pe de o parte stimuleaza extremismul la un segment al populatiei , iar pe de alta parte blocheaza exprimarea sentimentului national si patriotismului curat la un alt segment din populatie ceea ce este de neinteles pentru o societate democratica si europeana cu traditie.
In realitate , Romania este angrenata intr-un razboi ideologic, informational si psihologic fara precedent in care miscarea strategica de mai sus este doar o mica parte a unei campanii mult mai ample de resetare a valorilor sociale si morale traditionale si de impunere a unei agende sociale "de tip nou" . Aceasta ofensiva generalizata si vizibila in mass-media de la noi , afecteaza toate planurile societatii si se transfera din ce in ce mai mult in mediul virtual care este inca liber dar nu este nici pe departe unul neutru .
Din acest punct de vedere internetul ( implicit accesul public la informație) este adesea controlat prin intermediul unor companii offshore de indivizi care sunt acuzați de corupție, de evaziune fiscală și de fraudă. În comparație cu celelalte țări din aceasta parte a Europei , România are cele mai multe companii offshore, cu cele mai multe conexiuni politice si cu cele mai multe persoane și companii implicate în procese penale***) dovada graficul de mai jos : 




Sursa : https://www.reportingproject.net/internetownership/


La nivel general , aceasta stare de fapt  ne semnaleaza pierderea busolei morale şi intelectuale a partidelor de la noi care este  un reflex colateral   al "descumpănirii politice, intelectuale şi morale"****) la nivel national si european , dar in cazul particular al societatii romanesti , criza este in primul rand o criza de identitate.


In loc de concluzii

Dupa mai mult de un sfert de secol de evolutie a "laboratorului social"( Peter Gross ) , societatea romaneasca bate pasul pe loc si se invarteste in cerc iar criza cu care se confrunta si acum  ramane in primul rand o criza de identitate,
In acest caz intrebarea fundamentala care ramane pentru romani  nu mai este aceea cu cine  se mai lupta in afara tarii,   ci ce-i mai uneste de fapt in interiorul ei.




Note 

*) Vladimir Tismaneanu - Trăirism securist sau funesta logodnă (http://www.contributors.ro/politica-doctrine/trairism-securist-sau-funesta-logodna/ )
**) Idem
***) Raluca Radu - Fața nevăzută a Internetului: cine deține și cine controlează infrastructura ( http://ro.ejo-online.eu/ultimele-articole/fata-nevazuta-internetului-cine-detine-si-cine-controleaza-infrastructura)
****) Valentin Naumescu - Derută morală, confuzie politică şi intelectuală, eşecul partidelor. Ce au în comun criza Europei şi candidatura lui Marian Munteanu (http://cursdeguvernare.ro/valentin-naumescu-deruta-morala-confuzie-politica-si-intelectuala-esecul-partidelor-ce-au-in-comun-criza-europei-si-candidatura-lui-marian-munteanu.html ;http://www.contributors.ro/editorial/deruta-morala-confuzie-politica-si-intelectuala-esecul-partidelor-ce-au-in-comun-criza-europei-si-candidatura-lui-marian-munteanu/ )



Niciun comentariu: