Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 19 aprilie 2016

MGM ( Microsoft, Pistolul si Găina ). Experiment in laboratorul social romanesc


Societatea romaneasca este o societate anomica, amorala si aflata in stare de parabioza. Principiul ei de baza este ca si in cazul comportamentelor partidelor politice si politicienilor care au generat-o , lipsa de principii morale in primul rand. Nerespectarea Constitutiei ,  a legilor si a normelor , si incalcarea lor chiar de catre institutiile care ar trebui sa le aplice si de catre functionarii de stat care sunt angajatii lor , genereaza un efect de domino.
Pe cale de consecinta legile ,  codurile politice, sociale, profesionale si morale functioneaza cu doua viteze ( aceeasi prevedere legala este aplicata diferit ) iar respectarea legilor si codurilor sociale devine facultativa pentru unele categorii de cetateni , in timp ce sunt obligatorii pentru restul deoarece societatea s-a impartit in doua categorii : cetatenii de rand si cei care sunt mai egali decat restul (  politicienii,  escrocii si interlopii au in permanenta privilegii fata de oamenii obisnuiti).
Rezultatul final este o lume intoarsa pe dos si o societate irationala in  care se poate intampla orice deoarece  logica normala nu functioneaza si care distruge in mod sistematic increderea oamenilor in legi, institutii, morala  si  dreptate sociala.
Un exemplu este elocvent. La prima vedere nu pare sa existe nici o legatura logica intre o mare companie occidentala si un grup de politicieni si oameni de afaceri romani inexplicabil de bogati (1), un interlop din Bucuresti  care ziua in amiaza mare trage cu pistolul in public la intamplare si in cine are chef ( 2) , si o batrana de 72 de ani din Focsani care cu o gaina si 1000 de lei vrea sa-si angajeze o ruda la un spital (3).





(1)
(3)
Logica normala este una, realitatea politica si sociala de la noi este alta. Daca privim tabelul de mai jos intelegem de ce Orwell a scris "Ferma animalelor " si "1984" iar la noi lucrurile merg anapoda si pe dos in raport cu logica normala, sociala si morala .




Persoana
Varsta
Dosar
Tip infractiune
Tip prejudiciu
Total
Pedeapsa

1

Nicolae Dumitru
om de afaceri

53 ani

Microsoft

Mita 

20.mil $

1 an si 6 luni cu suspendare
2
Gabriel Sandu
ministru
53 ani
Microsoft
Mita 
 20.mil $
2 ani de executare
3
Dorin Cocos
om de afaceri
54 ani
Microsoft
Mita 
 20.mil $
2 ani cu executare
4
Gheorghe Ștefan
primar
62 ani
Microsoft
Mita 
 20.mil $
3 ani cu executare
5
Mihai Chirita
interlop
24 ani
Pistolarul din Ferentari
Ranire cu arme neletala
Invaliditate permanenta (pierderea unui ochi si
 ranirea altor
doua persoane)
3 ani cu executare
6
Batrana din Focsani
72
ani
Gaina
Mita
Gaina +
1000 de lei
 4 ani cu executare











In acesta lume intoarsa pe dos nu mai este nici o surpriza ca oamenii cu dosare penale au ajuns sa candideze pentru functii publice si  au ajuns sa faca legile pentru cetatenii onesti care sunt obligati sa le respecte.
Simbolic vorbind , acestia din urma ar fi trebuit sa primeasca , in masa , medalii de aur pentru ca nu au innebunit inca,  numai ca la noi cele mai inalte distinctii in stat le primesc uneori tot cei cu condamnari penale ( http://www.gandul.info/stiri/lista-celor-11-condamnati-penal-care-raman-cu-cele-mai-inalte-distinctii-din-romania-presedintele-nu-poate-fi-obligat-sa-retraga-o-decoratie-10978067 ) , nu cei care respecta cerul instelat de deasupra noastra si legea morala din noi.

Niciun comentariu: