" Jurnalul unui psiholog "( 2007-2024) este o viziune si o perspectiva originala asupra societatii romanesti generata initial de involutia unui domeniu profesional sensibil confiscat de instante straine naturii acestuia.
Elita discreta pro România
Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :
Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke
marți, 19 aprilie 2016
Jungla lui Meinong din companiile de stat romanesti
Decalajul dintre starea de drept si starea de fapt , dintre starea formala si starea reala ca ingredientele de baza ale birocratiei impersonale prin care se instaureaza controlul total al deciziilor si controlul comportamentelor angajatilor si totul se hotaraste "din pix" , au o foarte interesanta confirmare.
Un document intern al companiei Tarom ajuns in spatiul public ( cf: http://www.capital.ro/platiti-pentru-incompetenta-documente-importante-ale-tarom-semnate-cu-ochii-inchisi.html) arata o stare de fapt de neinteles intr-o societate civilizata si intr-un stat de drept.
In acest caz , patru (!) persoane "cu functii de raspundere" semneaza un document prezent care citeaza ...documente din viitor !
Aceasta este confirmarea faptului ca stilul birocratic-administrativ atat de specific comunismului si bazat pe fractura irationala dintre starea formala si starea reala , raportari false, documente antedatate, numere de inregistrare duble, false , etc. si mentalitatea de buncar in care seful taie si spanzura hotarand "din pix" ce exista si ce nu exista ,"cine traieste si cine moare", etc. nu au disparut nici dupa mai mult de un sfert de secol de democratie.
Daca in companiile de stat exista inca acest stil si aceasta mentalitate, ne putem imagina usor cam ce poate exista la nivelul institutiilor de stat care iau deciziile majore la nivel politic , economic si social.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu