Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 21 aprilie 2016

Razboiul hibrid si cultul lui Putin in Romania

Deruta morala , confuzia politica si intelectuala , esecul partidelor la noi si la altii , crizele nationale si criza Europei descrise intr-un articol recent aparut pe Contributors.ro*)  sunt exact ingredientele esentiale ale razboiului hibrid de care au acum parte , intr-o forma sau alta , toate statele europene **) iar consecintele lui se accentueaza pe zi ce trece.
In cazul Romaniei,  sa analizam imaginile , datele , grupurile si organizatiile de mai jos , toate disponibile pe Internet : 



1)____________________________________________________


Sursa :http://www.rezistentaonline.com/


2)____________________________________________________


Sursa : https://www.facebook.com/groups/618093511624981/



3)____________________________________________________

Sursa: https://www.facebook.com/groups/1553739268280597/?ref=browser


4)____________________________________________________
REZISTENTA  
Rezistenta National Crestin Socialista

DESCRIPTION
Rezistența este un grup cu orientare patriotică, socialistă și creștină. Principalele noastre idealuri și obiective sunt:
 
+ stoparea ocupației americane în România, ieșirea din NATO; 
+ redobândirea suveranității, libertății și demnității naționale; renunțarea la statutul de colonie; 
+ instaurarea socialismului și transferarea puterii către popor.În aces grup intră oricine dar rămâne cine trebuie, în sensul ăsta am elaborat un regulament care va contribui la selecția și înlăturarea elementelor nedorite.
 ........

Regulamentul grupului:
Reguli generale:
 
1. Sunt interzise postările și opiniile care încalcă principiile grupului. Așadar, în mod categoric, sunt interzise postările anticreștine, antisocialiste și antiromânești. .....
3. Sunt interzise postările cu tentă pro occidentală și anti rusească. ......
6. Este interzis partizanatul politic, promovarea unor partide politice sau a unor politicieni. 
7. Este interzisă promovarea liberalismului, a capitalismului, a materialismului și a altor astfel de ideologii antipopulare și anticreștine. ....
9. Suntem alături de Federația Rusă și de președintele Vladimir Putin, orice postare ce contravine acestei poziții este interzisă.

GROUP TYPE
Events and Plans

Sursa : https://www.facebook.com/groups/618093511624981/


5)____________________________________________________
Grup principal: Rezistența Fondator: Andrei Salazar
Bucuresti + Reprezentant: Vlad Steiner + Reprezentant Sector 6: Eugen Niculae+ Grup: Rezistența BucureștiAlba + Grup: Rezistența AlbaArad+ Grup: Rezistența AradArges+ Reprezentant: Velicu Victor Săndulescu + Grup: Rezistența ArgeșBacau+ Reprezentant: Florin Marin+ Grup: Rezistența BacăuBihor+ Reprezentant: Sorin Bele Sorin+ Grup: Rezistența BihorBistrita-Nasaud+ Grup: Rezistența Bistrița-NăsăudBotosani+ Grup: Rezistența BotoșaniBrasov+ Grup: Rezistența BrașovBraila+ Grup: Rezistența BrăilaBuzau+ Grup: Rezistența BuzăuCaras-Severin+ Grup: Rezistența Caraș-SeverinCalarasi+ Grup: Rezistența CălărașiCluj+ Reprezentant: Simona Avram + Grup: Rezistența ClujConstanta+ Grup: Rezistența ConstanțaCovasna+ Grup: Rezistența CovasnaDambovita+ Grup: Rezistența DâmbovițaDolj+ Reprezentant: Vasile Delcea + Grup: Rezistența Dolj Galati+ Reprezentant: Gabriel Vasile+ Grup: Rezistența Galați Giurgiu+ Grup: Rezistența Giurgiu Gorj+ Grup: Rezistența Gorj Harghita+ Grup: Rezistența HarghitaHunedoara + Grup: Rezistența HunedoaraIalomita+ Grup: Rezistența IalomițaIasi+ Reprezentant: Alexandru Andrei + Grup: Rezistența IașiIlfov+ Grup: Rezistența IlfovMaramures+ Grup: Rezistența MaramureșMehedinti+ Grup: Rezistența MehedințiMures+ Grup: Rezistența MureșNeamt+ Grup: Rezistența NeamțOlt+ Reprezentant: Andrei Salazarr + Grup: Rezistența OltPrahova+ Grup: Rezistența PrahovaSatu Mare+ Reprezentant: Diana-Andreea Bichian+ Grup: Rezistența Satu MareSalaj+ Grup: Rezistența SălajSibiu+ Grup: Rezistența SibiuSuceava+ Grup: Rezistența SuceavaTeleorman+ Grup: Rezistența TeleormanTimis+ Reprezentant: Pescaru Laurentiu + Grup: Rezistența TimișTulcea+ Grup: Rezistența TulceaVaslui+ Grup: Rezistența VasluiValcea+ Grup: Rezistența VâlceaVrancea+ Grup: Rezistența VranceaItalia+ Grup: Rezistența ItaliaSpania+ Grup: Rezistența SpaniaAnglia+ Grup: Rezistența AngliaFranta+ Reprezentant: Simion Radu+ Grup: Rezistența FranțaGermania+ Grup: Rezistența Germania




6) ________________________________________________



....


Zonal Director at GRUP EST Security
Added by Ocupantul Rus about 5 months ago



Member at ‎Syrian.Baath.Party حزب البعث العربي الاشتراكي‎
Added by Vlad Steiner about 5 months ago





President and Editor-in-Chief at Nymagazin.com
Joined over a year ago



Consultant artistic at Centru Creatiei Populare Maramures
Added by Andrei Salazarr about 7 months ago



Universitatea din Bucuresti
Added by Omu Verde-albastru about 2 months ago



Facultatea de Limbi si Literaturi Straine
Joined over a year ago





Facultatea de Filosofie a Universității din București
Joined over a year ago



University of Bucharest
Joined over a year ago



Universitatea Titu Maiorescu
Added by Andrei Salazarr about 6 months ago

New Alexandria, Pennsylvania
Added by Comandantu Kassadin over a year ago


Contescu Cornel - Director-general at Zone Energetice Nationale
Added by Ocupantul Rus about 5 months ago


Officer at Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro
Joined about 10 months ago

.....
7)_______________________________________________


Surpriza este totala cand pe un site specializat din Romania unde pot exprimate nemultumirile cetatenilor ( PetitieOnline.net) gasim un sondaj online pro-Putin (?!) : 



Sursa : https://petitieonline.net/sondaj/ati_vrea_un_presedinte_ca_vladimir_putin_-s17113043.html



Concluzii

Ne confruntam cu o miscare care se declara national-comunista ( 1), miscare promovata printr-o retea sociala in care s-a constituit un grup central (2) , subgrupuri (3) si o retea care incearca sa acopere teritoriul national dar si cat mai multe zone ale societatii ( 5), ( 6). 
Miscarea dispune de patru recrutori oficiali , urmareste sa acopere intreg teritoriul tarii si toate zonele societatii, avand tendinta sa implice resurse interne dar si externe ( ce cauta in aceasta "miscare nationala romaneasca" un membru al Syrian.Baath.Party ?!).

Miscarea, grupurile si reteaua sunt prin definitie anti-occidentale si pro-ruse si au scopul nedeclarat de a promova interesele rusesti si cultul lui Putin.
In acest caz , desi dreptul la opinie nu poate fi contestat nimanui , ceea ce starneste ingrijorarea este profilul socio-cultural al unor prozeliti respectiv contrastul teribil intre sistemul de valori pe care l-au sutinut pana acum si afilierea stranie la acest tip de miscare si de discurs.
Pe de alta parte, cand un jurnalist, autor Contributors.ro , profesor universitar si fost redactor la Europa Libera cum este Brandusa Armanca***) apare in postura de sustinator al unor asemenea grupuri de influenta ( peste 9000 de membri ) , avem mult mai multe intrebari decat raspunsuri .
In sfarsit, cand un om care se declara ofiter al armatei romane ( care la randul ei face parte din NATO) , adera la un grup care sustine , "...stoparea ocupației americane în România, ieșirea din NATO ,"Suntem alături de Federația Rusă și de președintele Vladimir Putin, orice postare ce contravine acestei poziții este interzisă.", pare ca avem  o oarecare contradictie in termeni, nu ?!
Singura explicatie posibila este aceea ca Romania a intrat din zona gri in zona razboiului hibrid unde dispar reperele, apar confuziile si nimeni nu mai intelege ce se intampla desi toata lumea are ochii deschisi. De fapt, acesta este si scopul . 


Note

**) Cristian Unteanu - Războiul hibrid: componenta psihologică pe România

***) Jurnalistă, profesor universitar, a făcut parte din redacţiile prestigioase de la Radio Europa liberă, Expres sau Ziua şi a condus mai mulţi ani studioul regional de la Timişoara al TVR. Membră a Uniunii Scriitorilor din România, este autoarea mai multor volume de jurnalism ca „Televiziunea regională în România” (2002), ”Media culpa” (2006), ”Învaţă să învingi” (2006) şi „Istoria recentă în mass-media. Frontieriştii” (2009), tradusă şi în maghiară în 2011, cărţi de comunicare cum este „Ghid de comunicare pentru jurnalişti şi purtători de cuvânt” (2002), sau de istorie literară ca „Mesajul lui Crypto. Comunicare, cod, metaforă magică în poezia românească modernă” (2005). Filmele de televiziune i-au fost premiate la festivaluri naţionale şi în competiţii internaţionale, iar activitatea sa a fost recompensată cu Distincţia Culturală a Academiei Române.
http://www.contributors.ro/author/brindusa-armanca/?bio


3 comentarii:

aurelia satcau spunea...

Cum este posibil ca numele meu sa apara in relatie cu acest subiect? Pe ce temei? Este un abuz, UN A B U Z...investigatii pot fi facute de urgenta, dar nu inainte de a va da o sansa sa retrageti numele meu de pe aceasta lista.

Sergiu Simion spunea...

?! Ma intrebati pe mine dupa ce ati citit deja postarea ? :))

1.Dupa acum ati observat din postarea mea ,nu am facut decat sa citez din Facebook lista in care care v-a adaugat, atentie , Andrei Salazarr ( deci nu eu !), acum 6 luni :

" Aurelia Satcau
Counsellor in private practice at A & R Symbolic Therapies and Education
Added by Andrei Salazarr about 6 months ago".

2. Sursa de atunci a acestei citari a fost indicata chiar in textul postarii :

https://www.facebook.com/browse/group_members/?gid=618093511624981&edge=groups%3Amembers

3. Deci ce imi reprosati ?! Ca am citat ( indicand sursa exacta) informatii publice de pe Facebook ? :))

Sergiu Simion spunea...

V-am sters numele deoarece link-ul din care am citat nu mai este activ sau este blocat . Pe de alta parte, am sa ma interesez cum poate fi interpretat comportamentul dvs prin care imi cereti socoteala mie pentru ceea ce scriu altii pe Facebook. :))