Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 6 februarie 2014

Sistemul & Megamasina sociala

 Principii de generare



1. Dincolo de Occident


" Venitul anual al chairmanului SEC (Securities  and  Exchange Commission) Mary Jo White, este undeva la 165.000$. Iar al fostului – mandatul lui tocmai ce a expirat – chairman al Fed (Federal Reserve), seful bancii centrale a SUA, Ben Bernanke,  in jur de 200.000$. Pe cand cel al presedintelui ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara) bate binisor peste 280.000 dolari, brut.  Daca ne referim la net (ca sa nu-l suparam pe dl. Soviani, purtatorul de cuvant al ASF) este peste 225,000$. "



2. Natura decalajului sau mai capitalisti decat capitalistii

" Nu trebuie sa fii nu stiu ce expert ca  sa pricepi ca una este sa conduci o institutie cu peste 5000 de angajati (SEC-ul) care supervizeaza vreo 35.000 de entitati,  9.700 de fonduri mutuale, 10.000 de investment adviseri, care  administreaza  active de 44 trilioane (da, 44 de mii de miliarde de dolari, de vreo 300 de ori PIB-ul Romaniei) si alta 5-600 de angajati, si cateva sute de entitati (s.n.).  Cat despre active chiar daca ar fi tot PIB-ul Romaniei „supravegheat” nu am atinge nici macar a trei suta parte  din ce supravegheaza  ei (s.n.) . In plus SUA este si la 150% PIB/capita fata de UE, si la 300% fata de Romania. Si totusi salariul sefei de la SEC este de doar de 3 ori mai mare ca salariul mediu din state.( s.n.) " 



3. De ce?  

" Simplu, bugetul SEC este aprobat de Congresul  SUA (s.n.) pe cand cel al ASF este aprobat… tot de ASF ( s.n.)."




4. Care este motivatia ? 

" Motivarea acestei situatii este ca ASF se autofinanteaza ( s.n.), si ca nivelul de salarizare ar trebui sa corespunda unor functii similare din piata financiar-bancara( s.n.). Iar legea finantelor publice nu permite transferul unor eventuale surplusuri catre bugetul de stat.( s.n. -extrem de  interesant ; dar in acelasi timp  permite ca fondurile obtinute din asigurarile de sanatate sau fondul de pensii sa fie la discretia guvernului ! )" 



5. Cum este la noi ? Ca intotdeauna : 

        ·                     " Structura organizatorică, numărul de posturi, atribuţiile de conducere şi de execuţie ale personalului, criteriile de angajare şi selectare a personalului care să asigure desfăşurarea în bune condiţii a activităţii se stabilesc de către Consiliul ASF.
·                     Consiliul ASF aprobă organigrama, regulamentul de organizare şi funcţionare şi regulamentul intern şi stabileşte prin regulament propriu regimul şi principiile privind remunerarea membrilor Consiliului şi a personalului angajat. În baza acestuia, Consiliul hotărăşte nivelul remunerării membrilor săi şi a personalului angajat, cu luarea în considerare a nivelului remuneraţiei acordate unor poziţii şi funcţii similare din piaţa financiară.
·                     Bugetul anual de venituri şi cheltuieli se aprobă de către Consiliul ASF şi se verifică în execuţie, conform practicilor şi procedurilor controlului şi auditului intern.
·                    
Cheltuielile sunt stabilite prin bugetul anual al ASF, în conformitate cu obiectivele şi sarcinile acesteia." 



6. Consecintele

" ASF este stat in stat, guvernata  dupa bunul  plac de Consiliu, care-si face singur legea, membrii  isi dau salarii cat le permit birurile incasate, care, cica, reprezinta  autofinantare, si trebuie musai cheltuite. Nu pot fi obligati de nimeni si de nimic, nici macar de Parlament.  Indiferent de rezultate, spagi sau trafic de influenta.  Independenta institutiei este masca sub care se ascunde de fapt recompensarea  grasa (legala, bazata insa pe legi strambe) a apropiatilor greilor politici, fie ca au sau nu rezultate profesionale , institutia fiind  impanzita de tot felul de neamuri , fini si  cumetri.Spre deosebire de SEC, unde vorbim de un  buget aprobat de Congres, de specialisti renumiti, iar fondurile suplimentare care depasesc bugetul (si  la ei sunt venituri care intra direct in conturile SEC) se varsa la Trezorerie. Si  salariile nu depasesc de 33 de ori salariul mediu ( ??!! - s.n. ) , ci doar de 3 ori, chit ca si ei se “autofinanteaza” ( s.n.).Spre deosebire si  de chairmanul Fed, al carui venit este stabilit tot de Congres, la un nivel decent si nu este secret, precum cel al Guvernatorului BNR.(??!!- s.n.).Spre deosebire de bulgari, care au impus un salariu de baza  corelat cu salariul unor demnitari de varf, motivand insa obtinera unor bonusuri in baza rezultatelor profesionale.Spre deosebire de orice logica a bunului simt.La noi e pe dos. Legal." 




7. Concluzii finale

Natura sistemului nostru,  respectiv principiile megamasinii sociale aflate in uz sunt de un cinism infiorator gen Orwell : se ia in litera si spiritul legii si fara limita din borcanul cu miere al statutului , adica de la toti , si se da tot legal si fara limita , dar numai la unii : 



http://www.mediafax.ro/economic/ambasada-sua-bursa-din-romania-este-printre-cele-mai-scumpe-din-cauza-comisioanelor-asf-si-bvb-11942981

Cine este pentru, contra , sau se abtine,  sa ridice mana . Constitutia noastra ii da tot dreptul sa o faca desi tot ea ii deschide de fapt si buzunarele...



Sursa citatelor din text :
Mircea Modan - De ce este salariul presedintelui ASF mai mare decat al chairman-ului SEC? Sau al Fed






Comentarii 

 lili spune:
Adica, platim la greu cand facem asigurarile obligatorii auto de exemplu, platim la greu din fondurile de pensii private(halal acumulare peste N ani cu taxe peste taxe!), platim la greu din tranzactiile bursiere si asta pentru ce ?!
Pentru ca o adunatura de politruci si acolitii lor sa traiasca pe salarii de mii de Euro, pentru ca la ASF s-au aciuat rude si rubedenii de tot felul ale mai marilor zilei si care trebuie si ele platite pe mii de Euro/luna!
Si atunci, cum sa nu fie astfel de salarii la ASFul PNlistilor si nu numai?!
Mai zilele trecute citeam pe Hotnews Lista cu rudele si rubedeniile politicienilor platite cu mii de Euro la ASF! Uite aici:
“LISTA: Neveste de politicieni, platite cu salarii de mii de euro la Autoritatea de Supraveghere Financiara
de C.Z. HotNews.ro
Miercuri, 29 ianuarie 2014, 19:07 Actualitate | Esenţial
Sotii, foste neveste si copii ai unor politicieni importanti sunt platiti cu salarii de mii de euro pe luna la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), institutie a statului roman care se ocupa cu reglementarea pietei de capital.
Potrivit unui document prezentat la postul B1TV, pe statele de plata ale ASF figureaza fosta sotie a presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, sotia deputatului George Sutaru sau fiica vicepremierului Gabriel Oprea.
Laura Chitoiu este sotia ministrului Finantelor, vicepremierul Daniel Chitoiu (PNL). Ea incaseaza 5.880 euro pe luna ca director la ASF. In declaratia ei de avere din august 2013, Laura Chitoiu a trecut venituri anuale de peste 292.000 de lei. Laura si Daniel Chitoiu sunt finii lui Dan Radu Rusanu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Fiscala.
Razvan Wlassopol este sotul primaritei Craiovei, Lia Olguta Vasilescu (PSD). Wlassopol incaseaza de la ASF 2.560 de euro, potrivit listei prezentate de Sabin Orcan la B1Tv. In declaratia de avere a Liei Olguta Vasilescu, primarita a declarat un venit anual castigat de sotul ei de 153.000 de lei, in calitate de consilier la Comisia Natioanala a Valorilor Mobiliare (CNVM), institutie absorbita de ASF.
Catalin Remus Campeanu este fiul Marianei Campeanu, ministrul Muncii (PNL). El castiga la ASF peste 2.000 de euro pe luna.
Daniela Motreanu este sotia deputatului PNL Dan Motreanu, fost ministru al Agriculturii in Cabientul Tariceanu. Doamna Motreanu ia un salariu de 4.120 de euro pe luna la ASF. Potrivit declarartiei de avere a deputatului Motrenu din iunie 2013, sotia sa a incasat un venit anual de peste 43.000 de lei in calitate de consilier al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), o alta institutie inghitita de ASF.
Grigoreta Cristina Zgonea a fost sotia actualului presedinte al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea (PSD). Doamna Zgonea incaseaza peste 2.400 euro pe luna de la ASF. In august 2013, Cristina Zgonea declara un venit anual de peste 134.000 de lei ca director adjunct la Autoritatea de Supraveghere Financiara.
Iuliana Luiza Scutaru este sotia lui George Scutaru, liderul grupului parlamentar al PNL de la Camere Deputatilor. Ea incaseaza un salariu lunar de 4.720 de euro pe luna de la ASF. In august 2013, ea a declarat un venit anual de peste 170.000 de lei in calitate de consilier al conducerii ASF.
Aura Socol este sotia lui Cristian Socol, consilier al premierului Victor Ponta. Doamna Socol incaseaza 2.460 euro pe luna de la ASF, potrivit listei prezentate la postul B1TV.
Ana Maria Tudor este fiica vicepremierului Gabriel Oprea (UNPR). Ea incaseaza un salariu lunar de 2460 de euro la Autoritatea de Supraveghere Financiara. Si sotul ei (ginerele lui Gabriel Oprea) a lucrat la ASF, ca sef serviciu la secorul pensii private, de unde obtinea un venit anual de 13.113 de lei, potrivit unei declaratii de avere din iunie 2013.”
Si cine stie cati altii mai marunti, dude si rubedenii or mai fi ?!
De ce, intrebati Dvs ? D-aia !!!!

Niciun comentariu: