Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 4 februarie 2014

Degringolada sistemului de valori si regretul comunismului



Cristi spune:20/01/2014 la 1:38 
O sa va dau un exemplu interesant. 
Tatal meu ,in 89 avea 35 de ani. Acum ,59. Este bucurestean la a 3-a generatie, si la a 4-a cu studii superioare. A terminat Colegiul National “Sf Sava” si ASE Bucuresti, la fel ca tatal lui.
Dupa facultate a fost economist la o mare ferma din jurul Bucurestiului si revolutia l-a prins economist la Sticla S.A.
Pentru ca tatal sau a fost detinut politic, nu a fost niciodata membru de partid si a fost oarecum hartuit ( s.n.) de regimul comunist.
Dupa 89′ a plecat de la stat, a facut Turcia, Ungaria, a adus masini din Germania, a avut un restaurant prin centru si intr-un final prin 95′ a pus bazele unei firme de contabilitate. Acum are 8 angajati si un venit net considerabil. Casa in Baneasa, un cont decent in banca, cateva apartamente prin Bucuresti, casa de vacanta, este sanatos tun si multumit de traiectoria socio-economica a copiilor lui. Are 4 nepoti, frumosi si sanatosi, un SUV nou, caine cu pedigree, vacante afara, zile de nastere la carciuma, menajera, etc.
Tatal meu regreta comunismul.
Da. Il regreta profund, desi se poate spune ca a prins valul capitalismului destul de bine.
Tatal meu regreta societatea de-atunci. Regreta faptul ca prea multi oameni care nu isi merita libertatea au dobandit-o. Regreta fermitatea justitiei (cu toata injustetea sa), regreta siguranta publica si controlul strict pe care statul il avea asupra maselor.
Tatal meu nu se bucura ca exista 3000 de canale TV 24/7 atat timp cat exista Antena3. Nici ca poti avea orice masina doresti atat timp cat langa el in trafic sunt BMW-uri cu numar de BG. Tatal meu regreta sistemul educational comunist in care efectiv se lasau repetenti cu miile si concurenta era acerba.
Pe scurt? omul regreta ordinea sociala din timpul comunismului si uraste haosul de-acum.
Răspunde
  • Adriana GorgaAdriana Gorga spune:
    Pentru ca sa intelegem mai bine, tatal dvs. regreta si contul din banca, apartamentele din Bucuresti, casa de vacanta, SUV-ul nou si vacantele afara?
    • Cristi spune:
      Nu le regreta, dar nu le pretuieste deosebit.
      Acum, apartamentele, casa de vacanta, SUV-ul si vacantele reprezinta semne ale bunastarii. Inainte de 89′ aceste semne erau altele, si le avea si atunci. Aveam congelator plin cu carne, VHS si cateva casete “pretioase”, dacie, apartament in centru la Universitate de 4 camere (bloc cu bulina, dar pe vremea aceea bulinele nu se inventasera) ,etc.
      Omul e capabil, indiferent de regim a reusit sa-si puna in valoare calitatile si prin forte proprii a reusit sa aiba un statut socio-economic bun si atunci ,si acum.
      Regretul lui fata de comunism este alimentat nu de esecul personal in capitalism si democratie ci de esecul capitalismului si al democratiei in intreaga societate. Esec ce il afecteaza si pe el, traind aici.
      • Adriana GorgaAdriana Gorga spune:
        E mult individualism in povestea dvs. Si in plus, dati-mi voie sa am indoieli mari cand imi vorbiti de congelatoare pline cu carne in ultimii ani ai comunismului cand carnea, painea, untul si alte cele erau la ratie.
  • R.A.Muresan spune:
    E un caz contradictoriu tipic romanesc: una spunem si alta facem. E drept ca oameni care regreta comunismul si creeaza locuri de munca nu sint prea multi prin Romania. Cunosc insa din pacate multi profesori care regreta comunismul, nu putini dintre ei au situatie materiala foarte buna si sint de asemenea pasionati de antena3.
    Altfel, tatal d-voastra ar trebui sa afle ca orice fel de ordine sociala care presupune oprimare si genocid e ilegitima si criminala, nu conteaza daca in scoli e concurenta acerba sau nu. E ca si cu criminalul in serie: dupa ce a omorit citeva zeci de oameni, nu mai conteaza deloc daca e ordonat si politicos cu vecinii.

Sursa : http://www.contributors.ro/advocacy-public-affairs/ce-invatatura-ar-trebui-sa-tragem-din-ultimul-sondaj-cu-privire-la-regimul-comunist/#comment-167695

Niciun comentariu: