Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 27 mai 2010

Pierderea reperelor morale

Nu ştiu de ce în România pedepsele sunt atât de blânde.”

Gheorghiţă Mateuţ,
avocat, profesor de drept la Universitatea „Babeş- Bolyai” din Cluj-Napoca.




In Romania este perfect posibil ca sa ucizi 3 oameni intr-un accident de masina , sa parasesti locul accidentului si sa primesti 3 ani si 8 luni inchisoare. Pe alte meleaguri, lucrurile stau cu totul altfel :


În 2009, am asistat la un proces în Statele Unite unde un şofer a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru uciderea din culpă a unei persoane. Conducerea sub influenţa alcoolului e o circumstanţă agravantă, iar părăsirea locului accidentului demonstrează atitudinea autorului. ” ( Gheorghita Mateuţ ).

Dar la noi, sfidand simtul moral traditional din aceasta tara, si sub nasul Europei , constiinta morala “abilitata” si foarte bine platita ( ...) are cu totul si cu totul alte dimensiuni “interpretative” :

Marti insa, judecătoarea Ancuţa Pura, de la Judecătoria Cluj- Napoca, a reţinut mai multe circumstanţe atenuante în favoarea acuzatului şi l-a condamnat pe Gabriel Hilote la trei ani şi opt luni de închisoare pentru ucidere din culpă şi la un an şi şapte luni pentru fugă de la locul accidentului, cu posibilitatea de a executa pedeapsa cea mai mare.”

Din pacate, comportamentul judecatoarei Ancuta Pora ( care legal nu poate fi acuzata de nimic ! ) nu este singular. " In solidar " si sub umbrela legii, multi colegi de breasla , isi vad de meseria si independenta lor fara sa stie ca impreuna pun un diagnostic crunt societatii in care traiesc : o societate care nu are nici un respect pentru viata oamenilor nu poate avea nici o consideratie pentru valorile democratice si umaniste. Si nu este vina cetatenilor...


Sursa : http://www.evz.ro/detalii/stiri/sofer-ucigas-trei-ani-de-puscarie-895520.html


N.B. Domnul profesor ( universitar ) , dupa o viata intrega in care s-a ocupat de drept si a instruit poate chiar judecatorii care dau aceste sentinte, “ nu stie “ de ce acesta se aplica ... stramb . Sintagma nerostita in acest caz este celebra : “ mortul e de vina “ foarte cunoscuta la noi . Probabil ca cei mai multi dintre cetatenii anonimi si "ordinari" ( supusi legilor-n.n.) ai acestei tari stiu ceea ce domnul profesor nu vede cu ochiul liber, dar... nu vor sa-i spuna ( sic !) .

Niciun comentariu: