Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 28 septembrie 2020

Normalitate sociala versus moral insanity

Dupa 30 de ani de la caderea oficiala a comunismului , Romania este o tara, o societate si un stat al extremelor in care anomalia , absurdul si paradoxurile au inca drept de cetate. 

Alegerile locale din 2020 demonstreaza pe deplin acest lucru.

Timisoara vine din nou in prim plan si impotriva curentului cu o situatie de tip SF pentru societatea romaneasca si mentalitatile dominante din Romania alegand primar un cetatean german , dar care vorbeste limba romana mai bine decat multi politicieni romani :



 
Dominic Fritz, noul primar al Timisoarei 
Dominic Fritz si noua revolutie de Timisoara


La cealalta extrema , cetatenii sectorului 5 din Bucuresti aleg  primar ... o persoana condamnata penal :



Cristian Popescu Piedone , primarul condamnat penal


Acest tip de comportament electoral arata resetarea si inversarea sistemul de valori sociale si morale al unor cetateni iar explicatia  cea mai probabila este capturarea sistemului politic si a sistemului juridic de catre grupuri de interese care practic au legalizat coruptia si infractiunile. 

La aceasta situatie aberanta s-a putut ajunge numai prin diversiune, dezinformare si manipulare si cu sprijinul unui segment important din mass-media care a renuntat la principiile deontologice si morale. 

Pe de alta parte , recentele alegeri locale au aratat ca desi numarul judetelor care au renuntat la validarea unor structuri corupte conduse de  baroni locali a crecut , la nivel de tara  situatia este dominata inca de PSD  :



Sursa : https://www.facebook.com/alaturideKlausIohannisPresedinteleRomaniei/


Concluzia evidenta este ca nici dupa trei decenii mentalitatile nu s-au schimbat , iar cum schimbarea sociala nu este un proces care are loc peste noapte probabil ca peste inca trei decenii situatia se va putea normaliza , in sfarsit , dar numai pentru cei care vor mai avea sansa sa o prinda.


P. S. In pofida evidentelor , unii sociologi sustin pe platforme de dezbateri publice ca la alegerile locale cetatenii iau (intotdeauna) decizii corecte deoarece votul este centrat pe persoana concreta a candidatului ( https://www.contributors.ro/cum-se-face-ca-psd-a-crescut-in-bucuresti-de-la-17-europarlamentare-la-32-locale-devenind-primul-partid/) . Comentariul de mai jos este dedicat acestei probleme  : 


” La alegerile locale, mecanismul deciziei de vot este diferit. El este centrat pe persoana candidatului (s.n.) la Primărie. Alegătorului îi este mai ușor să ia o decizie concretă(s.n.) , să aleagă o persoană,(s.n.) decât una abstractă, un partid. ”

Analiza procentelor si cifrelor poate ca nu este suficienta .Cazul „celebrului „Cristian Popescu Piedone ( https://adevarul.ro/news/politica/ce-rusine-piedone-condamnat-8-ani-inchisoare-colectiv-fost-ales-primar-sectorului-5-1_5f716bb75163ec4271647506/index.html?utm_source=widget&utm_medium=website&utm_campaign=topdesktop
) , cazul primarului reales in functie in timp ce era in inchisoare (https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/primarul-reales-in-functie-in-timp-ce-se-afla-in-inchisoare-a-fost-trimis-in-judecata-pentru-luare-de-mita-1001935 ) , cazul recent al primarului mort de covid si votat (https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/localitatea-in-care-oamenii-il-pot-vota-pe-primarul-mort-de-covid-19-cum-s-a-ajuns-in-aceasta-situatie.html ) , ca sa nu mai vorbim de cazul SF de la Timisoara in care pentru prima data cetatenii romani aleg primar un cetatean german (https://adevarul.ro/news/politica/dominic-fritz-noua-revolutie-timisoara-1_5f71fb5f5163ec4271682ec8/index.html ) care arata explicatia poate fi una cu mult mai complexa.
Pe de alta parte , o simpla comparatie cu comportamentul electoral al cetatenilor din alte state europene arata ca in cazul unor electori romani a avut loc o resetare a sistemului de valori sociale , culturale si in special morale ( in cate tari europeane oamenii voteaza in mod democratic… un condamnat penal , un puscarias sau sau un mort ?! ) si aceasta mutatie catastrofica are anumite explicatii , dar aici vorbim o chestiune tabu pentru specialistii in stiinte sociale de la noi. 


https://www.contributors.ro/cum-se-face-ca-psd-a-crescut-in-bucuresti-de-la-17-europarlamentare-la-32-locale-devenind-primul-partid/#comment-424607


Niciun comentariu: