" Jurnalul unui psiholog "( 2007-2025) este o viziune si o perspectiva originala asupra societatii romanesti generata initial de involutia unui domeniu profesional sensibil confiscat de instante straine naturii acestuia.
Elita discreta pro România
Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :
Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke
joi, 29 octombrie 2020
marți, 20 octombrie 2020
vineri, 9 octombrie 2020
ADRIAN ZUCKERMAN - US AMBASSADOR TO ROMANIA .
Diagnosticul coruptiei de sistem
"Poporul român continuă să se elibereze din cătuşele moştenirii corupte lăsate în urmă de regimul comunist. În urmă cu doar două săptămâni, am fost martorii unui proces electoral care a continuat să pună distanţă între naţiune şi "baronii-tâlhari" roşii care au manipulat legea pentru a-şi umple buzunarele, în detrimentul poporului român, pe care au fost aleşi să îl deservească. România continuă să ia măsurile necesare pentru a atrage investiţiile străine care îi sunt necesare pentru a-şi revendică locul care îi revine de drept în fruntea unei Europe revigorate! Este foarte clar că România este deschisă negocierilor, dar nu este de vânzare!"
Adrian Zuckerman
Ambasadorul SUA in Romania
miercuri, 7 octombrie 2020
Global leaders in innovation 2019. Capitalismul a castigat din nou
" Now in its 12th edition, the GII is a global benchmark that helps policy makers better understand how to stimulate and measure innovative activity, a main driver of economic and social development.
The GII 2019 ranks 129 economies based on 80 indicators, from traditional measurements like research and development investments and international patent and trademark applications to newer indicators including mobile-phone app creation and high-tech exports.
The GII 2019 also looks at the economic context: Despite signs of slowing economic growth, innovation continues to blossom, particularly in Asia, but pressures are looming from trade disruptions and protectionism. Sound government planning for innovation is critical for success, the report shows."
https://fintechnews.ch/fintech/global-innovation-index-switzerland-most-innovative/29448/
Sursa : https://fintechnews.ch/fintech/global-innovation-index-switzerland-most-innovative/29448/ |
That`s life !
vineri, 2 octombrie 2020
Normalitatea sociala romaneasca si europeana . Dominic Fritz, primarul Timisoarei.
A renuntat la o poziţie de consilier în administraţia prezidenţială a Germaniei , a candidat la functia de primar si a fost ales primarul Timisoarei.
" Eu sunt un candidat care nu are absolut nicio legătură nici cu comunismul, nici cu postcomunismul, nici cu acest sistem cu baroni locali sau miliardari de carton”Dominic Fritz
" Drumul meu din satul din sudul Germaniei, unde m-am născut, până la candidatura mea pentru primăria Timișoara a fost un șir de lecții despre importanța regulilor. Contează cine și cum le face, cine și cum le aplică. Nu putem avea condiții de viață ca-n Europa fără o administrație cu reguli europene. Și nu ajunge să schimbăm jucătorii, trebuie să schimbăm regulile jocului. De aceea candidez la Primăria Timișoara."
Dominic Fritz https://www.facebook.com/watch/?v=3043125202408999 |
Este un adevarat model de umanitate si normalitate sociala , dar in acelasi timp un model de tip SF pentru politica romaneasca daca ne aducem aminte ca nu cu mult timp in urma Romania era reprezentata in Parlamentul European de catre un Corneliu Vadim Tudor , George Becali,etc.
Acum au venit europenii la noi.
joi, 1 octombrie 2020
Tautologia la nivel academic
Google ne semnaleza la capitolul stiri psihologice o postare pe pagina Asociatiei Psihologilor din Romania de pe Facebook, postare distribuita de 271 de ori . Aflam astfel ca psihologia autohtona a gasit inca de la inceput ac de cojocul pandemiei de coronavirus ( COVID-19):
Asociatia Psihologilor Din Romania
12 martie
"Omenirea se confruntă astăzi cu o problemă practică majoră, și anume epidemia de coronavirus (COVID-19). Prin modul în care ne raportăm la această problemă practică, putem genera răspunsuri psihologice adaptative/funcționale sau dezadaptative/disfuncționale. Răspunsurile psihologice adaptative ne ajută să confruntăm mai bine problema practică și efectele inerente acesteia. Răspunsurile psihologice dezadaptative complică problema practică și efectele inerente acesteia, generând chiar probleme psihologice adiționale. Așadar, psihologia științifică ne poate ajuta în trei feluri în această situație:
(1) Cum să abordăm mai eficient problema practică a epidemiei;
(2) Cum să ne raportăm psihologic la problema practică a epidemiei pentru a nu dezvolta răspunsuri dezadaptative (probleme psihologice), ci adaptative;
(3) Cum să facem față problemelor psihologice dacă au apărut.
Implementarea adecvată a acestor aspecte poate duce la efecte colective benefice!"
Daniel David,
Presedintele APR
Profesor de psihologie clinica și știinte cognitive clinice la UBB, profesor asociat (adjunct) in Department of Population Health Science and Policy/Ichan School of Medicine at Mount Sinai.
Sursa: