Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 1 octombrie 2020

Tautologia la nivel academic


Google ne semnaleza la capitolul stiri psihologice o postare pe pagina Asociatiei Psihologilor din Romania de pe Facebook, postare distribuita de 271 de ori . Aflam astfel ca psihologia autohtona a gasit inca de la inceput ac de cojocul pandemiei de coronavirus ( COVID-19):


Asociatia Psihologilor Din Romania
12 martie 


"Omenirea se confruntă astăzi cu o problemă practică majoră, și anume epidemia de coronavirus (COVID-19). Prin modul în care ne raportăm la această problemă practică, putem genera răspunsuri psihologice adaptative/funcționale sau dezadaptative/disfuncționale. Răspunsurile psihologice adaptative ne ajută să confruntăm mai bine problema practică și efectele inerente acesteia. Răspunsurile psihologice dezadaptative complică problema practică și efectele inerente acesteia, generând chiar probleme psihologice adiționale. Așadar, psihologia științifică ne poate ajuta în trei feluri în această situație:


(1) Cum să abordăm mai eficient problema practică a epidemiei;

(2) Cum să ne raportăm psihologic la problema practică a epidemiei pentru a nu dezvolta răspunsuri dezadaptative (probleme psihologice), ci adaptative;

(3) Cum să facem față problemelor psihologice dacă au apărut.
Implementarea adecvată a acestor aspecte poate duce la efecte colective benefice!"

Daniel David, 

Presedintele APR

Profesor de psihologie clinica și știinte cognitive clinice la UBB, profesor asociat (adjunct) in Department of Population Health Science and Policy/Ichan School of Medicine at Mount Sinai.

Sursa: 



Cum spunea marele Shakespeare , totul e bine cand se termina cu bine.

Niciun comentariu: