Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 13 mai 2022

Mentalitati balcanice intr-o tara integrata in UE si NATO




O  declaratie relativ recenta  a ministrului Apararii Nationale  Vasile Dîncu  (sociolog de profesie ) a provocat pe platforma Contributors.ro o reactie puternica a doi sociologi :


„Era vorba de un punct de alimentare undeva plasat în afara bazei militare americane. Era o neglijență ( a americanilor - s.n.)  să zicem pentru că poate nu era atât de cunoscută cultura noastră”.


Prima reactie este  un articol al sociologului Andrei Musetescu - https://www.contributors.ro/author/andrei-musetescu/ - (1953, București) Sociolog. Activitate: Cercetări de piață, studii media, cercetări cu tematică socială și politică ) care considera  ministrul Apararii trebuia demis :



Andrei Musetescu - Despre limbuție
https://www.contributors.ro/despre-limbutie/



A doua reactie este un comentariu acid al unui sociolog roman  stabilit in Germania - Rasvan Lalu (https://www.contributors.ro/author/razvan-lalu/ ) , sociolog, cercet. st.(München), dr.(Kassel) doc.(Jena) :



https://www.contributors.ro/despre-limbutie/#comment-497086



Declaratia ministrului Vasile Dîncu este uluitoare si revoltatoare pentru un ministru si absolut catastrofala pentru un sociolog care nu pare sa vada diferenta dintre „unii ” si „toti” si pe deasupra este considerat si ideologul sef al unui partid . In acest caz a uitat sa precizeze ce inseamna ” noi ” si despre ce fel de „cultura” vorbeste.
Pe de alta parte, calitatea catastrofala a clasei politice de la noi ( aici PSD nu are concurenta ! ) este numai o parte a problemei.
Daca sapam mai adanc ajungem la sediul materiei care , culmea, nu se afla in politica , ci in mediul academic. 
Porumbelul scapat de sociologul Vasile Dîncu (fost) membru al Academiei de Stiinte ale Securitatii Nationale nu este unul stingher, ci face parte dintr-un stol mult mai mare.
Ceea ce sociologul Vasile Dîncu a gandit la scara locala , psihologul Daniel David a gandit in alt registru si la scara nationala intr-o fantasmagorica ” psihologie a poporului roman ” :

” … profilul nostru psihocultural ( al poporului roman -n.n.) nu e prea funcțional pentru spațiul ( Uniunii Europena – n.n) în care noi ne-am integrat…”
” „Foarte interesant la români este că, la acelaşi profil psihologic de adâncime, în funcţie de context, profilul de suprafaţă este diferit (s.n.) . Adică cineva care gândeşte pe formula «las’ că merge şi aşa», într-un alt context poate deveni responsabil şi muncitor. Te aştepţi ( s.n.) ca, dacă cineva e leneş şi neinteresat de rigoare în ţară, să fie «şmecher» peste tot (s.n.).”


Mai mult decat atat, universitatile romanesti in deplin consens cu Academia Romana ( si la fel ca Vasile Dîncu) , si-au descoperit brusc pasiunea pentru conferinte , cursuri. masterate si doctorate,etc. in domeniul apararii si securitatii nationale si serviciilor de informatii , iar sociologia , psihologia si filozofia cu absolventii lor cu tot s-au adaptat vremurilor. Pentru cine nu stie inca, psihologia de la noi a inventat disciplina de „psiholog in domeniul securitatii nationale”(http://www.e-scoala.ro/psihologie/master_psihologie_aplicata_in_domeniul_securitatii_nationale.html) , iar studentii la filozofie sunt invitati la cariere in SRI ( https://www.edupedu.ro/rectorul-universitatii-babes-bolyai-daniel-david-despre-anuntul-ca-sri-recruteaza-ofiteri-publicat-pentru-studenti-de-facultatea-de-filosofie-din-bucuresti-cred-ca-e-un-semn-foarte-bun-si-ma-bucur/ ) .

Niciun comentariu: