Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 13 noiembrie 2024

A doua venire a lui Trump si evaluarea ei la rece in contextul global

 

https://www.contributors.ro/a-doua-venire-a-lui-trump-si-triumful-unei-ideologii-radicale-in-fata-altei-ideologii-radicale-regresul-progresismului-occidental-solutia-centrista/


Recentele alegeri din Statele Unite ale Americii au resetat scena politica americana si impactul ei a fost unul cu reverberatii la nivel mondial. Unda de soc s-a resimtit cel mai puternic in Europa unde se desfoasoara cel mai mare conflict planetar dupa al doilea razboi mondial in realitate un al treilea nerecunoscut in mod oficial dupa principiul straniu conform caruia " daca nu este pronuntat numele, atunci nu exista ".
Profesorul Valentin Naumescu de la Cluj a publicat recent ( Valentin Naumescu - A doua venire a lui Trump și triumful unei ideologii radicale în fața altei ideologii radicale. Regresul progresismului occidental. Soluția centristă ) o abordare rationala si echilibrata asupra alegerilor din Statele Unite ale Americii care au avut si au un impact enorm asupra Europei si asupra intregii comunitatii internationale.
Din aceasta perspectiva evenimentele recente sunt detasate de implicatiile lor emotionale , analizate la rece,  readuse la adevaratele lor proportii si raportate la contextul global :

” O ideologie radicală a triumfat în fața altei ideologii radicale." 

” Kamala Harris (progresismul) a pierdut alegerile, nu că Trump (conservatorismul) le-ar fi câștigat. ”

” În mod normal, un candidat învins cu adevărat și repudiat de societatea americană nu ar mai fi trebuit să se întoarcă pe cai mari.”

Singura ezitare este manifestata de profesorul Naumescu exact in punctul nevralgic  al politicii americane fata de situatia critica din Europa : 

” Nu aș băga mâna în foc că Trump nu se poate schimba din raportarea sa binevoitoare față de Putin ( vom vedea - s.n. ), în noul mandat.”

Aceasta abordare este fundamental diferita de entuziasmul contagios manifestat fata de aceste alegeri de profesorul Constantin Crânganu din New York 

 https://www.contributors.ro/mareea-rosie-un-catharsis-dupa-triumful-rasunator-al-lui-trump/ ).


Niciun comentariu: