" Jurnalul unui psiholog "( 2007-2025) este o viziune si o perspectiva originala asupra societatii romanesti generata initial de involutia unui domeniu profesional sensibil confiscat de instante straine naturii acestuia.
Elita discreta pro România
Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :
Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke
vineri, 29 februarie 2008
".......................! Esti prea frumoasa ! "
"…...-ti gura matii ! Esti prea frumoasa ! "
Si dupa aceea au plecat toti catre usa pentru ca tramvaiul ajunsese in statie. Fata a ramas nemiscata , fara sa inteleaga ce se intampla , aparent fara sa simta ceva si fara sa aiba vreo reactie. Brusc, a urmat cosmarul . Din spate, studentul si calatorii au vazut un jet de sange care a tasnit peste umarul fetei si pe culoarul tramvaiului , iar pe fata au vazut-o cum a dus mana la obraz , clatinandu-se. Bestia avusese intre degete o lama de ras si ii sectionase fetei tot obrazul de la ureche la barbie, pana la os si atat de adanc incat i se vedeau dintii. La vederea scenei , tramvaiul s-a golit brusc si singurul care a ramas si s-a dus la fata a fost studentul care a ajutat-o cum s-a priceput si i-a pus pe rana ce a avut la indemana. A reusit sa opreasca un taxi sa o duca la spital imediat dar nu a avut bani sa-l plateasca si tot sarmana fata si-a adus aminte ca are bani in geanta si l-a rugat sa plateasca taximetristul.
luni, 11 februarie 2008
A doua bresa in cenzura psihologica din Romania sau scoaterea castanelor din foc cu mana altora
" Inexplicabila, atunci, absenta initiativei de lustratie printre psihologi. Volitiv sau nu, de 17 ani, chestiunea raporturilor psihologi/psihiatri si Securitate nu a fost transata in spatiul public. Nedumerirea este logica: daca in Justitie sau alte sectoare institutionale este blocat accesul la functii de conducere al fostilor colaboratori ai Securitatii, iar magistratii trebuie sa completeze declaratii ca nu sunt lucratori sau informatori ai serviciilor secrete, de ce nu s-ar aplica masuri similare in speta psihologilor? Nu este, oare, la fel de important sa nu fi fost colaboratori ai Securitatii? Respectiv, sa nu fie nici in prezent lucratori ai serviciilor secrete?
Nici pana in ziua de azi nu se cunosc date relative la numarul, activitatea concreta sau eventuala disidenta a psihologilor care au lucrat in Securitate. Iar increngaturile subterane dintre psihologie/psihiatrie ca instrument de control social sau depersonalizare a individului "nesupus" si politica represiva nu au fost deocamdata recunoscute oficial.
Dimpotriva, securistii-psihologi si psihologii-securisti s-au permanentizat si perpetuat intr-o serie de organizatii si institutii de profil, respectiv mediul universitar.”
http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-01-12&id=231627
Este remarcabil faptul ca pentru prima data un ziar de mare tiraj , din proprie initiativa, publica un articol care atinge o problema grava ( respectiv raporturile din psihologi si Securitate ) care a fost timp de 17 ani un tabu . Faptul ca persoana care le sustine este istoric, absolventa a Facultatii de Stiinte Politice si Comunicare, sectia Stiinte Politice din cadrul Universitatii de Vest Timisoara si ca se ocupa brusc de psihologie , este de asemenea remarcabil.
Pe de alta parte, nu cred ca este la fel de remarcabil , si nici moral, faptul ca o persoana care crede probabil in ideile pe care le asterne pe hartie , nu citeaza sursa lor . Mai mult decat atat, pentru ca aceste idei sa ajunga un spatiul public a fost necesar un pret imens pe care autoarea articolului nu l-a platit niciodata deoarece a beneficiat din plin de avantajele sistemului sustinand aceste idei atunci cand nu mai era nici un pericol pentru propria ei pozitie. Nici nu putea fi altfel deoarece atat la " Sfera Politicii" , alaturi de dl. Stelian Tanase si de dl. Cristian Troncota, cat si la Ministerul Comunicatiilor si Tehologiei Informatiei ( http://www.mcti.ro/index.php?id=63&list=4&company=923&L=0# )respectiv ca manager in cadrul unei firme (http://www.gastrodeluxe.ro/contact/)cu "un nume solid si respectat pe piata echipamentelor si accesoriilor profesionale in domeniul HoReCa si care se dreseaza mai ales profesionistilor gastronomi pasionati de detaliu." , distinsa publicista a castigat suficienta experienta pentru a se documenta in domeniul psihologiei, serviciilor secrete si Securitatii. Are cineva ceva impotriva ?!
Mai jos sunt cateva citate din articolul meu "Istoria conspirativa a psihologiei si controlul psihosocial in postcomunism". Aprecierea faptelor ramane la latitudinea cititorului.
“Daca la presiunea UE justitia a inceput curatenia in propria ograda , legea stabilind clar ca profesia de magistrat este incompatibila cu apartenenta la fosta politie politica si , foarte interesant , cu calitatea de membru al unui serviciu secret, psihologia face nota discordanta cu tendinta societatii de aliniere la standardele europene : nu vede nici o incompatibilitate intre aceste doua calitati si exercitarea profesiei de psiholog , ba chiar dimpotriva , desi o consiliere in care atunci cand intri la psiholog ai tendinta sa duci in mod reflex mana la buletin nu mai seamana a consiliere psihologica.”
“In masura in care la noi a existat psihologie inainte de 1990, aceasta nu a putut fi desprinsa de politica fiind des utilizata ca un mijloc de control social”
“Nu se cunoaste aproape nimic despre numarul si activitatea psihologilor care au lucrat in Securitate si nici despre eventuala disidenta a altora”
In sfarsit, nu pot decat sa apreciez faptul ca ziarul Ziua admite spre publicare materiale care sustin asfel de atitudini in spatiul public. In ceea ce ma priveste, din `90 si pana acum 2 ani nu am fost atat de norocos, materialele propuse de mine fiind respinse constant in tara ( voi mentiona cu o alta ocazie numele ziarelor si redactorilor respectivi ) spre deosebire de diaspora unde "Istoria conspirativa ....." a fost acceptata pe loc si publicata in maximum 3 zile in Franta ( publicat intr-o ora de la predare! ), Germania (publicat in 3 zile ) si in final in SUA. Ultimul nenoroc publicistic a fost chiar la Ziua. Un material despre situatia psihologiei ( "Zonele obscure ale psihologiei") a fost mai intai acceptat de acest ziar , directionat catre rubrica "Dosare ultrasecrete"(?!) , dupa aceea amanat si in final respins de catre redactorul de atunci al acestei rubrici ( norocul a fost acela ca materialul a fost acceptat imediat si publicat la ziarul "Timpul" de catre Liviu Antonesei ). Motivatia aproximativa a respingerii : " Nu a venit inca momentul/ aprobarea"(?). Intre timp , a venit probabil si ordinul...
N.B. Este de domeniul evidentei ca recunoasterea unei probleme care timp de 17 ani a fost un tabu , in acest moment ( Apelul pentru modificarea Legii 213 a fost publicat NUMAI in Occident iar presa autohtona a trecut sub tacere si chiar a refuzat sa publice acest Apel ) nu reprezinta decat o modalitate ( mai exact, o diversiune ) de a abate atentia de la adevarata problema . Recunoasterea "onesta" a faptului ca " Dimpotriva, securistii-psihologi si psihologii-securisti s-au permanentizat si perpetuat intr-o serie de organizatii si institutii de profil, respectiv mediul universitar.” este o conditie necesara, dar nu si suficienta. Autoarea articolului "elaborat" in maniera amintita anterior, evita astfel sa extinda acelasi tip de analiza si asupra Colegiului Psihologilor din Romania respectiv asupra raporturilor lui cu trecutul,prezentul si viitorul acestei profesii ceea ce era cu mult mai important. Orice alte comentarii cred ca sunt de prisos.
vineri, 8 februarie 2008
Afinitati elective in spatiul virtual
Machiavelli din Italia (...@aol.com, IP: 207.200.116...)
2006-07-25 00:02
Arta Conversatiei pe Forum
1.Nu folsi vreun cuvant jignitor, nici nu fa vreo nedrepatate vreunei persoane. [Homer]
2.Nu-ti pierde timpul conversand despre subiecte care nu duc la descoperirea adevarului si deci nu sunt folositore omenirii. [Cicero]
3.Nu accepta un lucru necunoscut fara sa-ti dedici timp si efort sa studiezi cu atentie dovezile legate de acela. [Cicero]
4.Nu corecta partenerilor de conversatie greseli gramaticale, de pronuntare, sau provincialisme. [Marcus Aurelius]
5.Fii modest, nu fa parada de cunostiintele tale enciclopedice. [Marcus Aurelius]
6.Nu-ti fa partenerii de conversatie sa se simta inferiori tie. [Marcus Aurelius]
7.Nu aborda subiecte care pe ceilalti nu-i intereseaza.
8.Nu critica vreo solutie data de un altul decat daca tu esti gata sa-i prezinti lui o alta solutie mai buna.
http://journals.aol.com/machiavelli2020/Machiavelli
Paul din Ohio din SUA (...@hotmail.com, IP: 71.72.208...)
2006-07-25 00:17
Re: Arta Conversatiei pe Forum. Nu se poate
In acele vremuri nu existau KGBisti si diversionisti de profesie, asa ca unele puncte nu se mai pot aplica. La 2006-07-25 00:02:13, Machiavelli a scris:
> 1.Nu folsi vreun cuvant jignitor, nici nu fa vreo nedrepatate vreunei
> persoane. [Homer]
>
> 2.Nu-ti pierde timpul conversand despre subiecte care nu duc la
> descoperirea adevarului si deci nu sunt folositore omenirii.
> [Cicero]
>
> 3.Nu accepta un lucru necunoscut fara sa-ti dedici timp si efort sa
> studiezi cu atentie dovezile legate de acela. [Cicero]
>
> 4.Nu corecta partenerilor de conversatie greseli gramaticale, de
> pronuntare, sau provincialisme. [Marcus Aurelius]
>
> 5.Fii modest, nu fa parada de cunostiintele tale enciclopedice.
> [Marcus Aurelius]
>
> 6.Nu-ti fa partenerii de conversatie sa se simta inferiori tie.
> [Marcus Aurelius]
>
> 7.Nu aborda subiecte care pe ceilalti nu-i intereseaza.
>
> 8.Nu critica vreo solutie data de un altul decat daca tu esti gata
> sa-i prezinti lui o alta solutie mai buna.
>
> http://journals.aol.com/machiavelli2020/Machiavelli
>
>
Sobru (...@yahoo.com, IP: 85.186.129...)
2006-07-25 00:21
Re: Arta Conversatiei pe Forum
Asta-i civilizatie europeana, iar interventiile anti-europenilor pe forum nu pot fi oprite, din nefericire.
motanul incaltat din USA (...@aol.com, IP: 207.200.116...)
2006-07-25 00:28
Re: Arta Conversatiei pe Forum
La 2006-07-25 00:02:13, Machiavelli a scris:
> 1.Nu folsi vreun cuvant jignitor, nici nu fa vreo nedrepatate vreunei
> persoane. [Homer]
>
> 2.Nu-ti pierde timpul conversand despre subiecte care nu duc la
> descoperirea adevarului si deci nu sunt folositore omenirii.
> [Cicero]
>
> 3.Nu accepta un lucru necunoscut fara sa-ti dedici timp si efort sa
> studiezi cu atentie dovezile legate de acela. [Cicero]
>
> 4.Nu corecta partenerilor de conversatie greseli gramaticale, de
> pronuntare, sau provincialisme. [Marcus Aurelius]
>
> 5.Fii modest, nu fa parada de cunostiintele tale enciclopedice.
> [Marcus Aurelius]
>
> 6.Nu-ti fa partenerii de conversatie sa se simta inferiori tie.
> [Marcus Aurelius]
>
> 7.Nu aborda subiecte care pe ceilalti nu-i intereseaza.
>
> 8.Nu critica vreo solutie data de un altul decat daca tu esti gata
> sa-i prezinti lui o alta solutie mai buna.
>
> http://journals.aol.com/machiavelli2020/Machiavelli
ia mai adauga...
9. Sa nu-l injuri de mama pe partenerul tau de joc, caci vei lua un cap in piept.
(Materazzi)
Motanul
Changeman (...@inbox.com, IP: 193.226.60...)
2006-07-25 01:20
Re: Arta Conversatiei pe Forum. Nu se poate
Subscriu.
P.S. Paul, am avut odata o conversatie... Poti sa vezi rezultatul la : http://www.cotidianul.ro/index.php?id=43&art=11915&cHash=ea2f745f16
Numai bine.
Changeman
La 2006-07-25 00:17:04, Paul din Ohio a scris:
> In acele vremuri nu existau KGBisti si diversionisti de profesie, asa
> ca unele puncte nu se mai pot aplica. La 2006-07-25 00:02:13,
> Machiavelli a scris:
>
> > 1.Nu folsi vreun cuvant jignitor, nici nu fa vreo nedrepatate vreunei
> > persoane. [Homer]
> >
> > 2.Nu-ti pierde timpul conversand despre subiecte care nu duc la
> > descoperirea adevarului si deci nu sunt folositore omenirii.
> > [Cicero]
> >
> > 3.Nu accepta un lucru necunoscut fara sa-ti dedici timp si efort sa
> > studiezi cu atentie dovezile legate de acela. [Cicero]
> >
> > 4.Nu corecta partenerilor de conversatie greseli gramaticale, de
> > pronuntare, sau provincialisme. [Marcus Aurelius]
> >
> > 5.Fii modest, nu fa parada de cunostiintele tale enciclopedice.
> > [Marcus Aurelius]
> >
> > 6.Nu-ti fa partenerii de conversatie sa se simta inferiori tie.
> > [Marcus Aurelius]
> >
> > 7.Nu aborda subiecte care pe ceilalti nu-i intereseaza.
> >
> > 8.Nu critica vreo solutie data de un altul decat daca tu esti gata
> > sa-i prezinti lui o alta solutie mai buna.
> >
> > http://journals.aol.com/machiavelli2020/Machiavelli
> >
> >
>
>
Paul din Ohio din SUA (...@hotmail.com, IP: 71.72.208...)
2006-07-25 03:35
Re: Arta Conversatiei pe Forum. Changeman
Vad ca sint multe probleme in acest domeniu. Daca cea stiintifica se poate ameliora relativ repede (prin studii si specializari in tari de traditie plus munca si talent), cea manageriala este cu mult mai complicata. Un alt punct nevralgic pe care mi l-ai mai semnalat este FRICA pe care o au unii psihologi de a discuta public problemele (am vazut acest lucru din unele comentarii). Acest ultim punct este cel mai de NEINTELES pentru mine. Se pare ca toti securistii s-au "refugiat" la Facultatea de Psihologie. Am vazut recent unele "profiluri psihologice" facute de securistii din "epoca de aur" celor pe care ii urmareau. Sint de tot risul. Se pare ca pentru un lung timp numai ei "faceau" psihologie.La 2006-07-25 01:20:47, Changeman a scris:
> Subscriu.
>
> P.S. Paul, am avut odata o conversatie... Poti sa vezi rezultatul la :
> http://www.cotidianul.ro/index.php?id=43&art=11915&cHash=ea2f745f16
>
> Numai bine.
> Changeman
>
> La 2006-07-25 00:17:04, Paul din Ohio a scris:
>
> > In acele vremuri nu existau KGBisti si diversionisti de profesie, asa
> > ca unele puncte nu se mai pot aplica. La 2006-07-25 00:02:13,
> > Machiavelli a scris:
> >
> > > 1.Nu folsi vreun cuvant jignitor, nici nu fa vreo nedrepatate vreunei
> > > persoane. [Homer]
> > >
> > > 2.Nu-ti pierde timpul conversand despre subiecte care nu duc la
> > > descoperirea adevarului si deci nu sunt folositore omenirii.
> > > [Cicero]
> > >
> > > 3.Nu accepta un lucru necunoscut fara sa-ti dedici timp si efort sa
> > > studiezi cu atentie dovezile legate de acela. [Cicero]
> > >
> > > 4.Nu corecta partenerilor de conversatie greseli gramaticale, de
> > > pronuntare, sau provincialisme. [Marcus Aurelius]
> > >
> > > 5.Fii modest, nu fa parada de cunostiintele tale enciclopedice.
> > > [Marcus Aurelius]
> > >
> > > 6.Nu-ti fa partenerii de conversatie sa se simta inferiori tie.
> > > [Marcus Aurelius]
> > >
> > > 7.Nu aborda subiecte care pe ceilalti nu-i intereseaza.
> > >
> > > 8.Nu critica vreo solutie data de un altul decat daca tu esti gata
> > > sa-i prezinti lui o alta solutie mai buna.
> > >
> > > http://journals.aol.com/machiavelli2020/Machiavelli
> > >
> > >
> >
> >
>
>
Mos Grigore din Chicago (...@worldnet.att.net, IP: 68.165.44...)
2006-07-25 04:13
Re: Arta Conversatiei pe Forum. Mda, cum dai c-o piatra intr-un cine de pe Forum chiorlaie un INTELECTUAL!
La 2006-07-25 00:02:13, Machiavelli a scris:
> 1.Nu folsi vreun cuvant jignitor, nici nu fa vreo nedrepatate vreunei
> persoane. [Homer]
>
> 2.Nu-ti pierde timpul conversand despre subiecte care nu duc la
> descoperirea adevarului si deci nu sunt folositore omenirii.
> [Cicero]
>
> 3.Nu accepta un lucru necunoscut fara sa-ti dedici timp si efort sa
> studiezi cu atentie dovezile legate de acela. [Cicero]
>
> 4.Nu corecta partenerilor de conversatie greseli gramaticale, de
> pronuntare, sau provincialisme. [Marcus Aurelius]
>
> 5.Fii modest, nu fa parada de cunostiintele tale enciclopedice.
> [Marcus Aurelius]
>
> 6.Nu-ti fa partenerii de conversatie sa se simta inferiori tie.
> [Marcus Aurelius]
>
> 7.Nu aborda subiecte care pe ceilalti nu-i intereseaza.
>
> 8.Nu critica vreo solutie data de un altul decat daca tu esti gata
> sa-i prezinti lui o alta solutie mai buna.
>
> http://journals.aol.com/machiavelli2020/Machiavelli
>
>
Paul din Ohio din SUA (...@hotmail.com, IP: 71.72.208...)
2006-07-25 04:19
Re: Arta Conversatiei pe Forum. Changeman. Inca o observatie
In legatura cu urmatorul citat din acel articol:
"Sergiu Simion este de parere ca psihologia a devenit o sperietoare in primul rind prin felul in care comunistii au folosit-o: spalarea memoriei, pierderea identitatii, denuntul, culminind cu „fenomenul Pitesti“. In eseul „Istoria conspirativa a psihologiei romanesti“, publicat in revista „Asymetria“, din Paris, Sergiu Simion denunta perversiunile la care psihologia romaneasca s-a lasat supusa in timpul dictaturii. Simion cere, pentru emanciparea stiintei, indepartarea din consiliile coordonatoare a psihologilor care au facut „politie politica“. „Aceasta schimbare, similara celor din Justitie, Politie si serviciile secrete, poate normaliza in sfirsit situatia din domeniu“, sustine el. Tocmai ca, nereformata fundamental din anii ei de complicitate criminala, zice Simion, psihologia s-a izolat" .
Ma refer la prima propozitie.Fenomenul Pitesti nu a fost un moment de virf in incercarea de distrugere a romanilor. El a fost doar un experiment.Acesta a fost extins la scara intregii tari in "epoca de aur". Frica de care vorbeam de acolo se trage (de la securistii care au devenit "psihologi" si "profesori" si au continuat fenomenul Pitesti si dupa 1989).La 2006-07-25 03:35:55, Paul din Ohio a scris:
> Vad ca sint multe probleme in acest domeniu. Daca cea stiintifica se
> poate ameliora relativ repede (prin studii si specializari in tari de
> traditie plus munca si talent), cea manageriala este cu mult mai
> complicata. Un alt punct nevralgic pe care mi l-ai mai semnalat este
> FRICA pe care o au unii psihologi de a discuta public problemele (am
> vazut acest lucru din unele comentarii). Acest ultim punct este cel
> mai de NEINTELES pentru mine. Se pare ca toti securistii s-au
> "refugiat" la Facultatea de Psihologie. Am vazut recent
> unele "profiluri psihologice" facute de securistii din
> "epoca de aur" celor pe care ii urmareau. Sint de tot
> risul. Se pare ca pentru un lung timp numai ei "faceau"
> psihologie.La 2006-07-25 01:20:47, Changeman a scris:
>
> > Subscriu.
> >
> > P.S. Paul, am avut odata o conversatie... Poti sa vezi rezultatul la :
> > http://www.cotidianul.ro/index.php?id=43&art=11915&cHash=ea2f745f16
> >
> > Numai bine.
> > Changeman
> >
Changeman (...@inbox.com, IP: 193.226.60...)
2006-07-25 10:57
Re: Arta Conversatiei pe Forum. Changeman. Inca o observatie.
Te citez si sunt total de acord dar aceasta teza este inca revolutionara pentru Romania :
"Fenomenul Pitesti nu a fost un moment de
> virf in incercarea de distrugere a romanilor. El a fost doar un
> experiment. Acesta a fost extins la scara intregii tari in "epoca
> de aur". Frica de care vorbeam de acolo se trage (de la
> securistii care au devenit "psihologi" si
> "profesori" si au continuat fenomenul Pitesti si dupa
> 1989)"
Acum am si eu cateva observatii . Daca cei de aici ar sustine aceasta teza, ar fi acuzati instantaneu de obsesia comploturilor, mania persecutiei si paranoia ! Stiu sigur ca printre psihologi circula si in prezent urmatoarea teza : " daca te iei de Securitate ... te scot nebun ! " .
Apoi, mecanismul folosit pentru a-i tine in haturi pe psihologi este dublul santaj : a) amenintarea cu pisica ( dosarul ) la unii si b) ridicarea "autorizarii" la restul. Ca sa nu mai spun ca exista mecanisme prin care sunt introdusi in menghina chiar si bobocii . Cum zicea cineva pe acel forum ,"te iau din anul intai : daca ai un parinte mort/parintii divortati / etc , inseamna ca ai o problema si trebuie sa te trateze la "dezvoltarea personala"... si te trateaza pana in anul IV in asa fel incat ajungi sa platesti in timpul facultatii pana la 200.000.000 de lei - e o suma enorma aici - cum marturisea unul pe forum .
In sfarsit, trebuie sa recunosc faptul ca te citesc de mult si daca esti de acord sa tastezi un e-mail neutru am putea intra in corespondenta .
Toate cele bune,
Changeman
La 2006-07-25 04:19:24, Paul din Ohio a scris:
> In legatura cu urmatorul citat din acel articol:
>
> "Sergiu Simion este de parere ca psihologia a devenit o
> sperietoare in primul rind prin felul in care comunistii au
> folosit-o: spalarea memoriei, pierderea identitatii, denuntul,
> culminind cu „fenomenul Pitesti“. In eseul
> „Istoria conspirativa a psihologiei romanesti“,
> publicat in revista „Asymetria“, din Paris,
> Sergiu Simion denunta perversiunile la care psihologia romaneasca s-a
> lasat supusa in timpul dictaturii. Simion cere, pentru emanciparea
> stiintei, indepartarea din consiliile coordonatoare a psihologilor
> care au facut „politie politica“.
> „Aceasta schimbare, similara celor din Justitie, Politie si
> serviciile secrete, poate normaliza in sfirsit situatia din
> domeniu“, sustine el. Tocmai ca, nereformata fundamental
> din anii ei de complicitate criminala, zice Simion, psihologia s-a
> izolat" .
>
> Ma refer la prima propozitie.Fenomenul Pitesti nu a fost un moment de
> virf in incercarea de distrugere a romanilor. El a fost doar un
> experiment.Acesta a fost extins la scara intregii tari in "epoca
> de aur". Frica de care vorbeam de acolo se trage (de la
> securistii care au devenit "psihologi" si
> "profesori" si au continuat fenomenul Pitesti si dupa
> 1989).La 2006-07-25 03:35:55, Paul din Ohio a scris:
>
> > Vad ca sint multe probleme in acest domeniu. Daca cea stiintifica se
> > poate ameliora relativ repede (prin studii si specializari in tari de
> > traditie plus munca si talent), cea manageriala este cu mult mai
> > complicata. Un alt punct nevralgic pe care mi l-ai mai semnalat este
> > FRICA pe care o au unii psihologi de a discuta public problemele (am
> > vazut acest lucru din unele comentarii). Acest ultim punct este cel
> > mai de NEINTELES pentru mine. Se pare ca toti securistii s-au
> > "refugiat" la Facultatea de Psihologie. Am vazut recent
> > unele "profiluri psihologice" facute de securistii din
> > "epoca de aur" celor pe care ii urmareau. Sint de tot
> > risul. Se pare ca pentru un lung timp numai ei "faceau"
> > psihologie.La 2006-07-25 01:20:47, Changeman a scris:
> >
> > > Subscriu.
> > >
> > > P.S. Paul, am avut odata o conversatie... Poti sa vezi rezultatul la :
> > > http://www.cotidianul.ro/index.php?id=43&art=11915&cHash=ea2f745f16
> > >
> > > Numai bine.
> > > Changeman
> > >
>
>
Paul din Ohio din SUA (...@hotmail.com, IP: 71.72.208...)
2006-07-25 18:59
Re: Arta Conversatiei pe Forum. Changeman. Inca o observatie.
Nu stiu cit de "revolutionara" este aceasta teza. dar mie mi se pare EVIDENTA. Ce a insemnat de fapt "experimentul Pitesti" iesit din mintile criminale ale NKVD-KGB(dincolo de suferinte inimaginabile)? Transformarea detinutilor in tortionarii colegilor de detentie. Acest "scop" a fost atins prin santaj, fortarea delatiunii, tortura, specularea slabiciunii de caracter precum si a slabiciunii BIOLOGICE datorate conditiilor inumane de detentie: frig, subnutritie etc. Acest fenomen a fost extins la scara intregii tari de catre Ceausescu si minuitorii lui KGBisti. Delatiunea, degradarea biologica prin foame, frig si alte nenumarate lipsuri au transformat Romania intr-un imens lagar de concentrare.
In zilele "revolutiei" am vazut la televizor oameni din Bucuresti si alte orase ale tarii marturisind reporterilor occidentali sentimentul GENERALIZAT de FRICA.La 2006-07-25 10:57:51, Changeman a scris:
> Te citez si sunt total de acord dar aceasta teza este inca
> revolutionara pentru Romania :
>
> "Fenomenul Pitesti nu a fost un moment de
> > virf in incercarea de distrugere a romanilor. El a fost doar un
> > experiment. Acesta a fost extins la scara intregii tari in "epoca
> > de aur". Frica de care vorbeam de acolo se trage (de la
> > securistii care au devenit "psihologi" si
> > "profesori" si au continuat fenomenul Pitesti si dupa
> > 1989)"
>
> Acum am si eu cateva observatii . Daca cei de aici ar sustine aceasta
> teza, ar fi acuzati instantaneu de obsesia comploturilor, mania
> persecutiei si paranoia ! Stiu sigur ca printre psihologi circula si
> in prezent urmatoarea teza : " daca te iei de Securitate ... te
> scot nebun ! " .
> Apoi, mecanismul folosit pentru a-i tine in haturi pe psihologi este
> dublul santaj : a) amenintarea cu pisica ( dosarul ) la unii si b)
> ridicarea "autorizarii" la restul. Ca sa nu mai spun ca
> exista mecanisme prin care sunt introdusi in menghina chiar si
> bobocii . Cum zicea cineva pe acel forum ,"te iau din anul
> intai : daca ai un parinte mort/parintii divortati / etc , inseamna
> ca ai o problema si trebuie sa te trateze la "dezvoltarea
> personala"... si te trateaza pana in anul IV in asa fel incat
> ajungi sa platesti in timpul facultatii pana la 200.000.000 de lei -
> e o suma enorma aici - cum marturisea unul pe forum .
> In sfarsit, trebuie sa recunosc faptul ca te citesc de mult si daca
> esti de acord sa tastezi un e-mail neutru am putea intra in
> corespondenta .
>
> Toate cele bune,
> Changeman
>
Arogantu' din Tibet (...@k.ro, IP: 82.78.83...)
2006-07-25 20:53
Re: Arta Conversatiei pe Forum. Changeman. Inca o observatie.
Paul - scuze pentru interventie !
Poate ca era mai convingator un citat din Ion Ioanid '- "Inchisoarea noastra cea de toate zilele" !
La 2006-07-25 18:59:59, Paul din Ohio a scris:
> Nu stiu cit de "revolutionara" este aceasta teza. dar mie mi
> se pare EVIDENTA. Ce a insemnat de fapt "experimentul
> Pitesti" iesit din mintile criminale ale NKVD-KGB(dincolo de
> suferinte inimaginabile)? Transformarea detinutilor in tortionarii
> colegilor de detentie. Acest "scop" a fost atins prin
> santaj, fortarea delatiunii, tortura, specularea slabiciunii de
> caracter precum si a slabiciunii BIOLOGICE datorate conditiilor
> inumane de detentie: frig, subnutritie etc. Acest fenomen a fost
> extins la scara intregii tari de catre Ceausescu si minuitorii lui
> KGBisti. Delatiunea, degradarea biologica prin foame, frig si alte
> nenumarate lipsuri au transformat Romania intr-un imens lagar de
> concentrare.
> In zilele "revolutiei" am vazut la televizor oameni din
> Bucuresti si alte orase ale tarii marturisind reporterilor
> occidentali sentimentul GENERALIZAT de FRICA.La 2006-07-25 10:57:51,
> Changeman a scris:
>
> > Te citez si sunt total de acord dar aceasta teza este inca
> > revolutionara pentru Romania :
> >
> > "Fenomenul Pitesti nu a fost un moment de
> > > virf in incercarea de distrugere a romanilor. El a fost doar un
> > > experiment. Acesta a fost extins la scara intregii tari in "epoca
> > > de aur". Frica de care vorbeam de acolo se trage (de la
> > > securistii care au devenit "psihologi" si
> > > "profesori" si au continuat fenomenul Pitesti si dupa
> > > 1989)"
> >
> > Acum am si eu cateva observatii . Daca cei de aici ar sustine aceasta
> > teza, ar fi acuzati instantaneu de obsesia comploturilor, mania
> > persecutiei si paranoia ! Stiu sigur ca printre psihologi circula si
> > in prezent urmatoarea teza : " daca te iei de Securitate ... te
> > scot nebun ! " .
> > Apoi, mecanismul folosit pentru a-i tine in haturi pe psihologi este
> > dublul santaj : a) amenintarea cu pisica ( dosarul ) la unii si b)
> > ridicarea "autorizarii" la restul. Ca sa nu mai spun ca
> > exista mecanisme prin care sunt introdusi in menghina chiar si
> > bobocii . Cum zicea cineva pe acel forum ,"te iau din anul
> > intai : daca ai un parinte mort/parintii divortati / etc , inseamna
> > ca ai o problema si trebuie sa te trateze la "dezvoltarea
> > personala"... si te trateaza pana in anul IV in asa fel incat
> > ajungi sa platesti in timpul facultatii pana la 200.000.000 de lei -
> > e o suma enorma aici - cum marturisea unul pe forum .
> > In sfarsit, trebuie sa recunosc faptul ca te citesc de mult si daca
> > esti de acord sa tastezi un e-mail neutru am putea intra in
> > corespondenta .
> >
> > Toate cele bune,
> > Changeman
> >
>
>
Paul din Ohio din SUA (...@hotmail.com, IP: 71.72.208...)
2006-07-25 22:31
Re: Arta Conversatiei pe Forum. Changeman. Inca o observatie.Extraordinara carte(de fapt carti)!(ndc)
La 2006-07-25 20:53:51, Arogantu' a scris:
> Paul - scuze pentru interventie !
> Poate ca era mai convingator un citat din Ion Ioanid '-
> "Inchisoarea noastra cea de toate zilele" !
>
> La 2006-07-25 18:59:59, Paul din Ohio a scris:
>
> > Nu stiu cit de "revolutionara" este aceasta teza. dar mie mi
> > se pare EVIDENTA. Ce a insemnat de fapt "experimentul
> > Pitesti" iesit din mintile criminale ale NKVD-KGB(dincolo de
> > suferinte inimaginabile)? Transformarea detinutilor in tortionarii
> > colegilor de detentie. Acest "scop" a fost atins prin
> > santaj, fortarea delatiunii, tortura, specularea slabiciunii de
> > caracter precum si a slabiciunii BIOLOGICE datorate conditiilor
> > inumane de detentie: frig, subnutritie etc. Acest fenomen a fost
> > extins la scara intregii tari de catre Ceausescu si minuitorii lui
> > KGBisti. Delatiunea, degradarea biologica prin foame, frig si alte
> > nenumarate lipsuri au transformat Romania intr-un imens lagar de
> > concentrare.
> > In zilele "revolutiei" am vazut la televizor oameni din
> > Bucuresti si alte orase ale tarii marturisind reporterilor
> > occidentali sentimentul GENERALIZAT de FRICA.La 2006-07-25 10:57:51,
> > Changeman a scris:
> >
> > > Te citez si sunt total de acord dar aceasta teza este inca
> > > revolutionara pentru Romania :
> > >
> > > "Fenomenul Pitesti nu a fost un moment de
> > > > virf in incercarea de distrugere a romanilor. El a fost doar un
> > > > experiment. Acesta a fost extins la scara intregii tari in "epoca
> > > > de aur". Frica de care vorbeam de acolo se trage (de la
> > > > securistii care au devenit "psihologi" si
> > > > "profesori" si au continuat fenomenul Pitesti si dupa
> > > > 1989)"
> > >
> > > Acum am si eu cateva observatii . Daca cei de aici ar sustine aceasta
> > > teza, ar fi acuzati instantaneu de obsesia comploturilor, mania
> > > persecutiei si paranoia ! Stiu sigur ca printre psihologi circula si
> > > in prezent urmatoarea teza : " daca te iei de Securitate ... te
> > > scot nebun ! " .
> > > Apoi, mecanismul folosit pentru a-i tine in haturi pe psihologi este
> > > dublul santaj : a) amenintarea cu pisica ( dosarul ) la unii si b)
> > > ridicarea "autorizarii" la restul. Ca sa nu mai spun ca
> > > exista mecanisme prin care sunt introdusi in menghina chiar si
> > > bobocii . Cum zicea cineva pe acel forum ,"te iau din anul
> > > intai : daca ai un parinte mort/parintii divortati / etc , inseamna
> > > ca ai o problema si trebuie sa te trateze la "dezvoltarea
> > > personala"... si te trateaza pana in anul IV in asa fel incat
> > > ajungi sa platesti in timpul facultatii pana la 200.000.000 de lei -
> > > e o suma enorma aici - cum marturisea unul pe forum .
> > > In sfarsit, trebuie sa recunosc faptul ca te citesc de mult si daca
> > > esti de acord sa tastezi un e-mail neutru am putea intra in
> > > corespondenta .
> > >
> > > Toate cele bune,
> > > Changeman
> > >
> >
> >
>
>
Changeman (...@inbox.com, IP: 193.226.60...)
2006-07-25 23:19
Re: Arta Conversatiei pe Forum. Changeman. Inca o observatie.Extraordinara carte(de fapt carti)!(ndc)
Paul,
Bine ai venit in club !
Am citit de mult primul volum ...
Ioanid a trait in zona mea .
Arogantu` cred ca e ..."de-al nostru" !
Changeman
La 2006-07-25 22:31:18, Paul din Ohio a scris:
> La 2006-07-25 20:53:51, Arogantu' a scris:
>
> > Paul - scuze pentru interventie !
> > Poate ca era mai convingator un citat din Ion Ioanid '-
> > "Inchisoarea noastra cea de toate zilele" !
> >
> > La 2006-07-25 18:59:59, Paul din Ohio a scris:
> >
> > > Nu stiu cit de "revolutionara" este aceasta teza. dar mie mi
> > > se pare EVIDENTA. Ce a insemnat de fapt "experimentul
> > > Pitesti" iesit din mintile criminale ale NKVD-KGB(dincolo de
> > > suferinte inimaginabile)? Transformarea detinutilor in tortionarii
> > > colegilor de detentie. Acest "scop" a fost atins prin
> > > santaj, fortarea delatiunii, tortura, specularea slabiciunii de
> > > caracter precum si a slabiciunii BIOLOGICE datorate conditiilor
> > > inumane de detentie: frig, subnutritie etc. Acest fenomen a fost
> > > extins la scara intregii tari de catre Ceausescu si minuitorii lui
> > > KGBisti. Delatiunea, degradarea biologica prin foame, frig si alte
> > > nenumarate lipsuri au transformat Romania intr-un imens lagar de
> > > concentrare.
> > > In zilele "revolutiei" am vazut la televizor oameni din
> > > Bucuresti si alte orase ale tarii marturisind reporterilor
> > > occidentali sentimentul GENERALIZAT de FRICA.La 2006-07-25 10:57:51,
> > > Changeman a scris:
> > >
> > > > Te citez si sunt total de acord dar aceasta teza este inca
> > > > revolutionara pentru Romania :
> > > >
> > > > "Fenomenul Pitesti nu a fost un moment de
> > > > > virf in incercarea de distrugere a romanilor. El a fost doar un
> > > > > experiment. Acesta a fost extins la scara intregii tari in "epoca
> > > > > de aur". Frica de care vorbeam de acolo se trage (de la
> > > > > securistii care au devenit "psihologi" si
> > > > > "profesori" si au continuat fenomenul Pitesti si dupa
> > > > > 1989)"
> > > >
> > > > Acum am si eu cateva observatii . Daca cei de aici ar sustine aceasta
> > > > teza, ar fi acuzati instantaneu de obsesia comploturilor, mania
> > > > persecutiei si paranoia ! Stiu sigur ca printre psihologi circula si
> > > > in prezent urmatoarea teza : " daca te iei de Securitate ... te
> > > > scot nebun ! " .
> > > > Apoi, mecanismul folosit pentru a-i tine in haturi pe psihologi este
> > > > dublul santaj : a) amenintarea cu pisica ( dosarul ) la unii si b)
> > > > ridicarea "autorizarii" la restul. Ca sa nu mai spun ca
> > > > exista mecanisme prin care sunt introdusi in menghina chiar si
> > > > bobocii . Cum zicea cineva pe acel forum ,"te iau din anul
> > > > intai : daca ai un parinte mort/parintii divortati / etc , inseamna
> > > > ca ai o problema si trebuie sa te trateze la "dezvoltarea
> > > > personala"... si te trateaza pana in anul IV in asa fel incat
> > > > ajungi sa platesti in timpul facultatii pana la 200.000.000 de lei -
> > > > e o suma enorma aici - cum marturisea unul pe forum .
> > > > In sfarsit, trebuie sa recunosc faptul ca te citesc de mult si daca
> > > > esti de acord sa tastezi un e-mail neutru am putea intra in
> > > > corespondenta .
> > > >
> > > > Toate cele bune,
> > > > Changeman
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>