Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 12 martie 2009

De la Societatea civila la Societatea in civil

De la Societatea civila la Societatea in civil


“You cannot live in fear and succeed. Not in the long run and certainly not as a nation. You cannot continue to treat your citizens as stupid cattle.”

( Matei Paun– Closed minded )


Dupa 20 de ani de la Revolutia din 1989, situatia societatii romanesti a devenit intolerabila . O mare parte din vina apartine si intelectualilor care in multe cazuri , prin lipsa de atitudine, lipsa de coeziune , interese inguste , orgolii, tacere si oportunism politic , social si profesional au contribuit direct sau indirect la intrarea societatii romanesti in actuala stare de parabioza.
Singura atitudine posibila este DELIMITAREA de actuala directie de evolutie “a rebours” a societatii romanesti in care , pe nesimtite, s-a trecut de la societatea civila la o societate … in civil .
In aceasta noua societate , Academia Romana gireaza DEX-ul cu toate obscenitatile in variantele lor complete , jurnalistii le citeaza “stiintific” in ziare de mare tiraj , scriitorii fosti disidenti si “formatorii de opinie” dau tonul la posturile TV , in timp ce agresivitatea verbala, fizica si comportamentul obscen sufoca intreg spatiul social .
Omul normal, moral, cu bun simt , civilizat si cult nu mai este demult pe statul de plata al acestei societati. Mai mult decat atat, este in pericol, ultima reduta atacata fiind chiar fibra morala a societatii romanesti ( dezincriminarea penala a incestului semnalata recent de presa, indica virulenta extrema a acestui atac ).
Propunerea mea este infiintarea unor grupuri ( retele ) de intalnire active si transparente pe Internet ( este inca un spatiu liber !) care nu sunt supuse rigorilor administrative sau sicanelor birocratice din spatiul social real. Aceste grupuri pot atrage oamenii cu un sistem de valori umanist care sa-si poata exprima astfel punctul de vedere fie ca este vorba de de afinitati elective in cazul unui grup restrans agregat prin reciprocitate , de profesii sau domenii confiscate ( de militari , in cazul psihologiei... ) sau de societatea romaneasca in ansamblu.
Asistam la o reconfigurare sinistra a societatii romanesti si singura cale posibila de rezistenta daca nu dorim sa-i fim sau sa-i rămânem complici, sunt aceste grupuri care pot actiona numai pe Internet. Conditiile concrete de agregare pot fi detaliate in fiecare caz.
Iata doua posibile propuneri pentru agregarea puterii celor fara de putere :


Grupul pentru Democratizarea si Reforma Psihologiei ( GDRP)
Grupul pentru Democratizarea si Reforma Societatii Romanesti ( GDRSR )
.

Cum dupa cei 20 de ani de “tranzitie” starea de pasivitate ( motivata ?! ) a oamenilor care se simt straini in propria lor tara unde ar fi trebuit sa primeasca medalii pentru ca au ramas in viata si nu au innebunit inca , dar si a societatii romanesti in ansamblu atinge pragul depresiei sociale , nimeni nu poate da un raspuns clar la intrebarea : "Ce va urma ?!" . Cu atat mai mult nu putem sti de la inceput daca la noi sunt coapte conditiile care favorizeaza aparitia retelelor de comunicare de care se vorbea inca de acum 20 de ani ( John Naisbitt - Megatrends ).

Ramane o singura intrebare. Quo Vadis ?
Alegerea este numai a noastra .



Sergiu SIMION




Publicat in :


Asymetria, Paris

Altermedia, Romania

Articolul nu mai este vizibil pe site, ci numai in memoria Cash :
http://209.85.129.132/search?q=cache:VmryyWlysrcJ:ro.altermedia.info/opinii/de-la-societatea-civila-la-societatea-in-civil_12740.html+sergiu+simion,psiholog&cd=21&hl=ro&ct=clnk&gl=ro&client=firefox-a


Alternativa,Canada

_____

2 comentarii:

Lili C. spunea...

Da, înființarea acestor grupuri mi se pare o idee foarte bună și mi-aș dori ca tot mai mulți oameni normali, morali, cu bun simț, culți și civilizați să se alăture acestor grupuri.

Sergiu Simion spunea...

De acord, vom discuta pe mail.