Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

marți, 21 iunie 2011

Dreptul constitutional de a fura

„ Am cerut anul trecut o analiză la nivelul din UE şi suntem singura ţară în care se poate circula legal cu o maşină furată ”

Sursa : IGP*)

...este scandalos faptul că oameni care nu sunt calificaţi, dar au conexiuni politice, conduc unele companii de stat în beneficiul propriu, nu al poporului ".

Jeffrey Franks,
şeful misiunii FMI în România


Cu ani in urma , nici o minte normala nu-si putea imagina ca cetatenii Romaniei vor ajunge sa defileze impreuna sub stindardul unei Constitutii unice in Europa care practic oficializeaza sistemul furtului ( legalizat ) si acorda garantii suplimentare infractorilor. Probabil de aceea s-a spus mereu ca , daca legea fundamentala a avut initial „ un parinte " , atunci hotii ocrotiti de aceasta in mod sigur au avut mereu „ un tata " . Pe de alta parte, ceea ce nu poate fi imaginat nu inseamna ca nu exista pentru ca in Romania , asa cum bine stim, de ( foarte ) multe ori realitatea depaseste imaginatia.
Inainte de anii `90 , tot romanul de pe strada stia in mod intuitiv ca adevaratul furt nu era saritura neautorizata peste gardul vecinului , ci saritura autorizata peste bariera legii , respectiv furtul legal ( " cu acte " ) despre care exista de mult banuiala ca ar fi fost deprins in scoli speciale. Daca in toti acesti ani, cetateanului obisnuit nu i-a trecut niciodata prin cap sa citeasca singur legea fundamentala a statutului care lui ii da dreptul sa fie sarac ( cu explicatii... ) , iar vecinului de langa el ii da dreptul sa fie bogat ( fara explicatii ...) acum , dupa ce au trecut deja 20 de ani, orice roman poate intelege , in sfarsit , de ce acest lucru a devenit un fel de sport national legal . Pentru unii . Asa putem regasi in timpul nostru istoric , respectiv in plina era a „ baietilor destepti ” , radacina moderna a celebrului proverb romanesc " sa moara si capra vecinului " , citat de unii cu atata rautate si placere pentru a demonstra " ancestrala invidie a romanului care nu se descurca " ( adica prostul ...) fata de reusita altora care " se descurca " ( adica desteptii ...). Trebuie sa recunoastem totusi ca formula magica a „ caprei vecinului ”, abil inserata in Constituia Romaniei inca din anii `90 , este de o simplitate geniala :


" Caracterul licit al dobandirii se prezuma ( s.n.) "
Constitutia Romaniei, Art.44 alin 8


Marturia jurnalistului Dan Tapalaga confirma acest lucru deoarece ne arata impactul extern major al unei asemenea prevederi constitutionale aberante care asigura imunitate infractorilor si in acelasi timp blocheaza confiscarea bunurilor si averilor provenite din infractiuni . Pe de alta parte, ea explica rolul profund nefast si diversionist jucat de catre majoritatea formatorilor de opinie de la noi care , dincolo de declaratiile populiste de suprafata , sunt profund refractari la orice ne-ar apropia de etica occidentala si din acest motiv devin un fel de agenti de influenta care distorsioneaza in mod constat sistemele de valori din societatea romaneasca :


" Am participat in ultimele luni, alaturi de alti jurnalisti si formatori de opinie, la cateva conferinte si intalniri cu specialisti organizate de britanici si americani pe tema confiscarii averilor provenite din infractiuni. Cu totii s-au declarat uluiti de prevederea din Constitutia Romaniei care prezuma caracterul licit al proprietatii, fiind blocata astfel orice tentativa de confiscare. ( s.n.)

Daca ar fi onesti, toti ceilalti colegi prezenti la seminariile sustinute de expertii britanici si americani ar desfiinta enormitatile debitate astazi de CSM si CC, nu mai vorbim de restul jurnalistilor. In timp ce scriu aceste randuri, CTP si alti "formatori" il desfiinteaza pe Traian Basescu, pe motiv ca a indraznit sa propuna ceva care n-a trecut de Curtea Constitutionala. N-au nici o problema cu faptul ca judecatorii Curtii protejeaza mai departe sistemul furtului legalizat de Constitutia lui Ion Iliescu, prelungesc "licenta de a fura". Nici nu le trece prin cap ca poate judecatorii gresesc, poate ca problema e la ei.

De fapt, CTP si altii au actionat mereu ca franari in momente cheie. Formatorii de opinie din Romania sunt, cu mici exceptii, pro-occidentali doar la nivel declamativ. In realitate se manifesta populist, profund refractari la tot care ne-ar apropia de etica occidentala. "
( http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-8935837-cum-scapam-licenta-fura.htm )


Aceste atitudini juridice si intelectuale constituie germenii initiali ai patologiei actuale a societatii romanesti cu consecinte tragice in plan social , dar comice in plan individual daca ne gandim ca domnul Adrian Severin de exemplu sustine , chiar daca impotriva curentului , o bizara " teorie a dobandirii (i)licite " care a socat mentalitatea europena intr-un asemenea grad , incat Comisia pentru Afaceri Juridice a Parlamanetului European a votat deja pentru ridicarea imunitatii sale parlamentare ( http://www.adevarul.ro/adevarul_europa/Libertatile_lui_Severin-_arestat_-_nu-perchezitionat_-_da_0_503350267.html) .
Ca sa fim foarte cinici , Romania a intrat in Europa , dar prin ... hotii si spagarii ei care isi pot permite financiar acest lux , si nu prin romanul de rand care plateste oalele sparte si finanteaza de fapt luxul celorlalti . Daca in 1989 Romania avea visteria plina ( e adevarat, prin sacrificii demente) si chiar un excedent valutar , acum romanii ei obisnuiti ( cei care au mai ramas prin tara ... ) , cu venitul lor in $ pe cap de locuitor , dupa 20 de ani se pot catara democratic cu el cu tot undeva prin copacii Africii , fix la cota 68 ( cota 69 este deja ocupata de vecinii nostri bulgari deci , slava Domnului si conform proverbului citat , suntem inca mai sus decat altii de pe langa noi... ) :

55 Gabon 14 971
56 Chile 14 940
57 Libya 14 884
58 Botswana 14 784
59 Malaysia 14 275
60 Mexico 14 151
61 Uruguay 13 961
62 Latvia 13 834
63 Belarus 13 135
64 St. Kitts and Nevis 13 124
65 Turkey 13 051
66 Mauritius 13 033
67 Panama 12 242
68 Romania 12 131
69 Bulgaria 12 067

Avem totusi satisfactia ca daca la nivel global ne aflam de fapt undeva prin Africa, la nivel local suntem doar rataciti pe la marginile unei Europe care , spre cinstea ei , nu ne rejecteaza inca :


" Datele biroului european de statistica Eurostat arata ca Romania s-a mentinut si in 2010 pe penultimul loc in Uniunea Europeana in functie de Produsul Intern Brut (PIB) pe locuitor la paritatea puterii de cumparare, cu o rata de 45% din media blocului comunitar. Singura tara care are PIB pe cap de locuitor mai mic decat Romania este Bulgaria, de 43%. "

http://www.financiarul.com/articol_62436/romania-ramane-pe-penultimul-loc-in-ue-dupa-pib-pe-cap-de-locuitor-.html


Prin anii `90 am asistat la o discutie interesanta intr-un grup de tehnicieni romani si canadieni , oarecum premonitorie pentru situatia de acum, discutie care a pornit de la intrebarea punctuala a unui roman si a aratat inca de atunci ceea ce numim in prezent " ciocnirea civilizatiilor " :

Voi cum va imbogatiti ?! Cum faceti sa va luati o masina foarte scumpa ? ”.


Unul din straini a incercat sa explice :
Sa zicem ca John si Smith sunt colegi de munca respectiv angajati la o aceeasi firma . Daca fac aceeasi munca si la fel de bine, salariile lor sunt similare , stau cam in acelasi tip de locuinta, poate chiar sunt prieteni si vecini si au cam acelasi tip de masina. Numai ca , sotia lui John de exemplu , vede pe strada o masina noua si foarte scumpa si incepe sa-si bata sotul la cap ca e cazul sa renunte la „ rabla”. Dupa o cicaleala suficienta, John e convins si atunci, ca sa faca rost de bani, decat sa ia un credit foarte mare care sa-l indatoreze suplimentar pe langa vechile credite, prefera sa isi mai ia o slujba suplimentara si timp de cateva luni de zile slabeste cateva kilograme muncind si noaptea de exemplu, dar reuseste sa stranga suficienti bani fie ca sa o cumpere cu bani cash , fie sa mai faca un credit mic si foarte avantajos prin avansul mare dat. Pe scurt, in cateva zile defileaza cu noua masina. Sotia lui Smith vede masina si incepe sa-si cicaleasca si ea sotul ( „ John cum a facut ?! Noi nu suntem in stare ?!,etc. ...” ) care la inceput incearca sa o convinga ca vechea masina este de fapt foarte buna si s-a obisnuit cu ea, etc.. Atunci are o discutie cu colegul lui si il intreaba cum a facut sa-si cumpere o masina atat de scumpa. Dupa ce afla detaliile, intelege si cum acesta si-a luat masina dar si cum a slabit atat de mult . La inceput probabil se va lasa pagubas, dar dupa cicalelile de acasa va ceda si va alege. Ori va slabi si el la fel , ori se va indatora excesiv , dar pana la urma tot va putea si el sa-si cumpere acelasi tip de masina”.

Romanii mai intai au ascultat totul cu mare atentie dar in final au izbucnit cu totii in ras , spre surprinderea strainilor care nu au inteles ce se intampla. Acum ar putea intelege, dar e deja prea tarziu pentru toata lumea.

Mult mai tarziu, prin anii 2000, am auzit despre prietenia a doi adolescenti din Bucuresti care se pregateau pentru bacalureat dar in acelasi timp planuiau in comun cel mai bizar proiect de viitor de care am auzit , chiar si sub imperiul fictiunii . Unul planuia sa devina politist antidrog iar celalalt voia sa ajunga ...traficant de droguri , fiind de la sine inteles ca ramaneau in continuare prieteni dupa principiul " prietenul la nevoie se cunoaste ". Nu e clar de loc de unde ar fi fost preluat bizarul model ( nici nu mai conteaza in context ) , dar este sigur ca daca si-ar fi pus cumva viitorul lor in practica, Constitutia noastra actuala le-ar fi prezumat la ambii " caracterul licit al dobandirii " deci ar fi ramas in continuare prieteni in tara in care visele pot deveni realitate ( " Yes, we can ! " , ar spune actualul ministru al invatamantului ) . Adica exact cum si-au dorit initial.


Ce le mai ramane atunci romanilor onesti si normali ? Totul sau nimic, deoarece este practic recunoscuta neoficial o victorie morala ( dar nu si legala ) a acestora impotriva propriului lor stat care i-a deposedat legal de dreptul de a fi onesti , deoarece ii valideaza exact pe cei care nu sunt asa. De aceea , situatia particulara a cetatenilor romani onesti invalideaza in mod public atitudinea anormala a statului roman , respectiv a unora din instantele si /sau reprezentantii sai , iar acest lucru este recunoscut international :


Mesajul meu pentru dumneavoastră este acela că nici Constituţia dumneavoastră şi nici drepturile omului nu sunt o licenţă pentru a fura ”
Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein
http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/gitenstein-aveti-o-problema-cu-prezumarea-caracterului-licit-al-averilor-227517.htmlPe cale de consecinta numai romanul onest , normal , si de bun simt, este beneficiarul de drept al acestui mesaj uluitor pentru o tara europeana care se declara democratica , mesaj care nu poate fi inteles decat de o constiinta morala si normala .
Pentru alte entitati din societatea romanesca actuala , mesajul de mai sus este scris de fapt intr-o limba total necunoscuta. Si asa va ramane cata vreme Romania va fi inca " paradisul legal al hotilor "
( http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?p=3030 )*) http://www.gandul.info/news/in-romania-hotii-fura-o-masina-la-doua-ore-care-sunt-cele-mai-vanate-autoturisme-8269643

Niciun comentariu: