Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

sâmbătă, 22 decembrie 2018

Intelectualii publici , formatorii de opinie si complicata realitate romaneasca"În curând şi noi vom pleca dintre voi. Şi voi să rămâneţi în urmă să spuneţi copiilor şi nepoţilor noştri istoria adevărată"

Mariana Farcau" Mulți ( s.n.) dintre cei care au hotărât să plece în primele luni și în primii ani de după Decembrie 1989 au făcut-o speriați de mineriade, de autoritarismul de tip comunistoid de care deja făcea dovadă noua putere instalată chiar în ziua de 22 decembrie 1989 . Atunci când Ion Iliescu și-a făcut apariția din neant și s-a comportat de parcă nu mai era directorul Editurii Tehnice unde fusese exilat, „trimis la meserie” de Nicolae Ceaușescu, ci un veritabil șef de Stat învestit cu puteri depline.
Însă majoritatea ( s.n. ) celor care au stat cu orele la ghișeele de pașapoarte și apoi la sediile ambasadelor pentru a obține vizele de intrare în țările occidentale și care, mai apoi, au luat decizia de a încerca să-și croiască un nou rost în viață în Franța, în Germania, în Spania, în Italia, au făcut-o din motive economice (s.n.).
Îngrijorător (s.n.) e că astăzi mulți dintre tinerii, majoritatea având pregătire superioară, cu diplome obținute la Universități adevărate, care plănuiesc să își ia lumea în cap și să-și caute norocul și rostul în străinătate invpcă doar în al doilea rând (s.n.) motive economice. România li se pare(s.n.) o țară din ce în ce mai nesigură în privința viitorului ei democratic, al apartenenței la Uniunea Europeană și la valorile acesteia. Mulți dintre ei se întreabă ce le vor putea oferi ei familiilor lor, copiilor, nu doar fiindcă viața în România este din ce în ce mai scumpă, ci pentru că plutește în aer o amenințare(s.n.) de recădere în autoritarism. Vopsit în haină naționalistă."

Mircea Morariu - Avem ce sărbători la 29 de ani de la Revoluție?
http://www.contributors.ro/editorial/avem-ce-sarbatori-la-29-de-ani-de-la-revolu%c8%9bie/


" Am citit, m-am frecat la ochi, am reluat lectura și am realizat încă o dată cât de mare este ticăloșia d-lui acad.prof.univ. Răzvan Theodorescu, astăzi vicepreședinte al Academiei Române. Și nu doar în declarațiile făcute pentru publicația Newsweek România, declarații date publicității vinerea trecută.
Adică exact în ziua în care s-a anunțat decizia trimiterii în judecată, printre alții, a d-lor Ion Iliescu și Gelu Voican-Voiculescu. Acuzați că au pe conștiință câteva sute de victime înregistrate după ora 12 a zilei de 22 decembrie 1989."
" Dl. Theodorescu merge cu argumentația lui impardonabilă, pusă în slujba înălbirii lui Iliescu și Voiculescu încă și mai departe. Susține că și mineriadele, la desăvârșirea și împlinirea scopurilor cărora a fost parte pe vremea în care își dădea aere de mare boss și specialist în mass-media de la etajul al XI lea al Televiziunii Române, slujind FSN de conivență cu securistul dovedit care a fost Emanuel Valeriu, se inseriază procesului istoric al Revoluției. Și că și victimele acestora ar fi cum nu se poate mai justificate." 

Mircea Morariu - Academicianul Răzvan Theodorescu – apologet al crimei, al criminalilor și al Securității
http://www.contributors.ro/editorial/academicianul-razvan-theodorescu-%E2%80%93-apologet-al-crimei-al-criminalilor-%C8%99i-al-securita%C8%9Bii/


" Suntem în NATO și în UE. Acest stat de drept, real și încă fragil, se află acum sub asediu, este atacat de borfași, haimanale, otrepe și scelerați. Dacă vrem să onorăm memoria celor uciși, să apărăm statul de drept împotrivă nelegiuiților Dragnea, Tăriceanu, Dăncilă, Teodorovici, Carmen Dan și alții/altele de teapa lor…"

Vladimir Tismaneanu - Invincibila chemare a libertatii
https://www.g4media.ro/invincibila-chemare-a-libertatii.html?fbclid=IwAR2p4UucIpHNKHtrSzzXnsQOFVjkmZrzJH_fVnhLjQsa7EQzRp0_L1wGuUs


Aceasta ar fi pe scurt viziunea intelectualilor publici si formatorilor de opinie asupra celor trei decenii irosite deja de "autoritarism" ( comunistoid sau nu) pe care o putem pigmenta eventual cu alte doua contributii originale care privesc realitatea romaneasca printr-un ochean intors :  
Sorin Ionita -  Iarna dictatorului de mucava (s.n.) Dragnea, cu copiuţe de la Chişinău şi Budapesta ( http://www.contributors.ro/reactie-rapida/iarna-dictatorului-mucava/ ) si neaparat cu antologica afirmatie facuta in direct la B1TV de catre Alina Mungiu Pippidi conform careia " Liviu Dragnea este un democrat pentru ca a fost ales in mod democratic "(!).
Problema este ca aceste filtre de privire si interpretare mediata a complicatei realitati romanesti nu sunt si nu pot fi identice cu ceea ce vad si traiesc de trei decenii cetatenii Romaniei care sunt pe cont propriu in fata brutalitatii ei, brutalitate neobservata de emitentii lor . 
Aceste filtre nu au sesizat niciodata perpetuarea si incurajarea unei mentalitati omniprezente incepand cu unii academicieni si terminand cu cea confirmata in secventele de mai jos in care un functionar bine hranit al statului a scapat fara teama porumbelul pentru ca urmeaza " linia partidului", UE e departe si nu pateste nimic . 
Aceasta este adevarata temperatura a climatului de la varful ierarhiei puterii politice actuale in care mentalitatea criminala de tip securist atat de specifica Ministerului de Interne , inainte si dupa 1990 , este promovata in sfarsit, in spatiul public in mod deschis, şi in toata " splendoarea" ei :


" Si ce , au murit pentru noi ?!" In schimb , o supravietuitoare de la Revolutie  care crede in valorile umane si morale traditionale si in normalitatea romaneasca si europeana, risipește in cateva minute ceața și fumul cu care timp de 30 de ani puterea politica si mass-media au intoxicat societatea. 
Cine mai are curajul sa viseze , isi poate imagina cum ar fi aratat Romania si unde ar fi ajuns astazi daca oameni cu o astfel de mentalitate  ar fi ajuns politicieni si nu cei de acum : 
Mariana Farcau
Foto :TheEpochTimes


https://www.facebook.com/epochtimesro/videos/366824944121389/
http://www.epochtimes-romania.com/news/29-de-ani-de-la-revolutie-supravietuitoare-au-ars-cadavrele-le-au-incarcat-in-tomberoane-si-le-au-dus---282328


Altfel spus , dincolo de indignarile si infierarile de complezenta si de reactiile tardive de surpriza , pentru intelectualii publici, (de) formatorii de opinie si liderii societatii civile aceste probleme nu exista probabil pentru ca privesc in alta parte iar prioritatile lor sunt diferite de cele ale simplilor cetateni.   


http://www.contributors.ro/editorial/academicianul-razvan-theodorescu-%e2%80%93-apologet-al-crimei-al-criminalilor-%c8%99i-al-securita%c8%9bii/#comment-365637

Niciun comentariu: