Mentalitatea de tip securist
Ideologia comunista promovata de Partidul Comunist Roman al carui brat inarmat a fost Securitatea si care in trecut si-a asumat in mod deschis sarcina " reeducarii " detinutilor politici si a crearii "omului nou" , a lasat rani adanci in societatea romaneasca .
Experimentata initial prin tehnici criminale aplicate detinutilor politici pentru resetarea sistemului de valori al acestora, ea a fost extinsa ulterior si aplicata in forme soft la scara intregii societati devenita, dupa o inspirata formulare , un adevarat " laborator social" ( dr. Peter Gross ).
Dupa caderea regimului comunist , condamnarea oficiala a comunismului si incriminarea institutiei criminale a Securitatii definita drept instrument al terorismului de stat (https://www.wilsoncenter.org/sites/default/files/RAPORT%20FINAL_%20CADCR.pdf , p.170) , aceasta ideologie a supravietuit in mod mascat prin adeptii ei care intr-o forma sau alta militeaza pentru impunitatea crimelor politice , a coruptiei si a coruptilor.
Agentii ei de influenta invoca un ipotetic " stat paralel" drept pretext pentru a lupta impotriva institutiilor si normelor statului de drept si impotriva democratiei de tip european.
Aceasta mentalitate derivata din cea comunista este una de tip securist , dar mult mai perfida si agresiva decat cea comunista fiind perfect adaptata noului context geopolitic. Timp de trei decenii aceasta mentalitate a reusit sa mentina in captivitate electoratul roman , iar acum a reusit sa provoace tensiuni la nivelul Uniunii Europene pana la punctul in care Romania devenind un fel de cal troian care volens-nolens face jocul Rusiei lui Putin *) .
Aceasta mentalitate substituie realitatea faptelor si probelor cu o realitate fictiva care albeste infractorii , condamna judecatorii si reseteaza intregul sistem de norme morale si norme juridice al unei societati in care unii doresc inlocuirea statului de drept cu un stat al penalilor .
O astfel de mentalitate infricosatoare este prezentata in interviul- horror de mai jos **).
Teoria filmului trucat și a amestecului serviciilor secrete
Adrian Severin: Când un serviciu secret al unei țări străine îți organizează o înscenare pentru că tu deranjezi politic și, apoi, justiția română folosește un film trucat, pe care expertiza îl dovedește a fi trucat… Ceea ce se vede în el nu e adevărat, dar se ajunge la condamnare, iar asta nu mi se pare că este un caz care să ne dea exemplu justiția română. Și dacă un caz există, toate celelalte sunt sub semnul întrebării.
Adrian Severin: Da, vorbim despre cel de la Sunday Times, mă rog… un ziar de scandal. Jurnaliștii respective au recunoscut că filmul a fost editat.
Dumneavoastră le explicați acelor jurnaliști cum urmează să depuneți un amendament…
N-are rost să discutăm. E un film trucat. Ce să discută despre un trucaj?
Nu cuvintele mele. Cuvintele mele sunt tăiate cu foarfeca și puse cap la cap.
„Invalidarea” probelor prin „experții care sunt”
Adrian Severin: Justiția nu funcționează, acea decizie în cazul meu a fost dată de un complet considerat a fi format ilegal. Niște judecători care știau că ei comit o ilegalitate mă judecau pe mine, da?
Adrian Severin: Nu în baza unor legi, ci în baza a ceea ce credeau ei că este legea, da? Haideți să lăsăm poveștile. Nu au judecat în baza legii, au judecat în baza unor probe pe care nu le-au verificat.
Poftim? De experți.
Experții care sunt și care au verificat înregistrarea și au spus că e 100% contrafăcută.
Mai presus și de CCR
Adrian Severin: Din moment ce completul este ilegal…
Or fi separate, dar gândiți logic. Dacă niște judecători judecă încălcând legea, nefiind competenți, potrivit legii, care este valoarea produsului lor?
Nu asta a decis… Dacă nu a decis pe probe, pe ce a decis?
Normal, un complet ilegal… Da, sunt două lucruri separate, fără îndoială. Un complet ilegal vine și nu ține seama de probele din dosar, nu admite nicio probă în apărare și dă o decizie.
Conspirația mondială din jurul lui Severin. Cum vrea Europa să „ne controleze”
Adrian Severin: Nu e vorba despre ai noștri din PSD, încă o dată spun că nu mai sunt de multă vreme PSD-ist.
Am înțeles, da. Mesajele cele mai cunsocute și vehiculate în România, venind din UE, sunt politic interesate.
Din partea tuturor celor care s-au exprimat. Nu-i știți pe cei care nu s-au exprimat.
Vorbim de două-trei persoane. Dar nu avem acum timp, la telefon… Este un joc politic care se face.
Pentru că acea clasă politică, a cărei calitate o deplângeați, pe bună dreptate, este o clasă politică care permite dominarea României și bineînțeles că orice concurent al nostru și chiar orice aliat al nostru dorește să ne poată controla și să nu aibă dificultăți cu noi. Cu mine au avut dificultăți, deși m-au respectat, apreciat.
Nu scoate nimeni… noi doi n-avem timp să discutăm pe concret… ce vreți să vă spun?
Miza europeană este că nu se dorește ca statele să fie egale…
Despre absolut cine vreți dumneavoastră, eu nu pot să vă dau nume, dar îi cunoașteți pe toți și îi citați tot timpul.
„DNA trebuie desființat”
Adrian Severin: Da, bineînțeles. Față de ceea ce au făcut ei…
Da, putem discuta despre cazuri concrete. În orice caz, ceea ce s-a întâmplat la Oradea, Prahova, în alte locuri. A fost tortură. Și credeți-mă că am proprietatea cuvintelor, știu ce înseamnă tortură, m-am ocupat de drepturile omului…
Alea care sunt, putem vorbi la infinit… Am extrem de multe argumente.
Nu desființăm niciun parchet.
Această structură trerbuie desființată și construită o alta serioasă, pentru că, deocamdată, nu avem posibilitatea să o reformăm, se vede clar. Nu am spus că nu trebuie o structură care să lupte împotriva corupției, ci că această structură nu mai poate fi reformată.
Nu din două, din foarte multe. Dar nu am timp să discut acum. Din foarte multe cazuri și din foarte multe informații pe care le am. Când procurorii dau instrucțiuni scrise martorilor, și vă invit să vă arăt textul, hârtia semnată de procurori, prin care au dat instrucțiuni unor martori cum să răspund. Mai mult de atât ce vreți?
Putem să facem această comparație. Dar dacă, acolo, unii parlamentari au luat mită, poate da, poate nu…
Sigur, condamnați, poate, nu știu. Dar dacă ar fi după experiența mea, pot să spun că au fost condamnați fără probe. Dacă vă place să fie condamnați fără probe, este OK.
Spuneți așa: „A fost condamnat, deci e vinovat”. Nu!
Credeți în instanța aia?
Dacă credeți, atunci e foarte bine. Dvs. credeți, eu nu cred, pentru că eu nu pot crede în hotărârile unei instanțe care condamnă fără probe, pe speculații. Dacă dvs. credeți, scrieți asta.
Perfect. Și dacă vă uitați, vedeți cum s-a decis. S-a decis pe raționamente logico-juridice… Spuneți că cred că, dacă s-a decis pe speculații, este o decizie corectă.
Dar asta spuneți.
Acum. Tot timpul ați spus asta. Dacă nu credeți în asta, atunci spuneți că nu credeți.
Într-o hotărâre definitivă luată fără probe.
Dar despre ce vorbim?
Aia este un alt aspect. Pentru mine, ca jurist, o hotărâre dată de un judecător care nu este legal învestit este o hotărâre nulă, așa cum s-a dispus. Cum pot să cred în hotărâri nule? Într-un judecător care dă hotărâri încălcând legea? Dacă a încălcat legea privind învestirea lui, credeți că celelalte legi le-a respectat?
„Cine-i infractor? Infractorul declarant infractor de un judecător care-i infractor?”
Adrian Severin: Cum să nu? Când vine un impostor și judecă, credeți în judecata lui?
Cine-i infractor? Infractorul spus de judecătorul infractor? Infractorul declarat infractor de un judecător care-i infractor?
Judecătorii, iată, sunt infractori, unii dintre ei.
Dar despre cine vorbim?
Care sunt judecătorii ăia care nu sunt infractori și care au decis că alții sunt infractori?
Nu știu, nu cunosc cazul în detaliu.
Din moment ce au încălcat legea când s-a format completul, eu cred că da. Nu e abuz în serviciu?
Au comis abuz în serviciu.
Binețințeles. E o încălcare a legii care a produs un prejudiciu.
Cum cine a decis asta? Dumneavoastră nu știți ce spune legea, ce spune Înalta Curte?
A, bun. E în regulă. Perfect. Atunci, așa este. Orice decide un judecător care a încălcat legea este bun. Asta spuneți dvs.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu