Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 16 aprilie 2019

O propunere pentru cetateni, societatea civila si opozitia politica. Update


Dupa trei decenii de tranzitie spre democratie si dincolo de demagogia politicienilor romani, dupa ultimele evenimente din Romania si din Uniunea Europeana  a devenit evident ca trebuie reintrodus criteriul moralitatii in politica si in viata publica *) respectiv criteriul legitimitatii morale pentru politicieni si pentru partidele politice.
In acest caz, pentru a fi credibili candidatii din Romania la postul de europarlamentar ar trebui sa  ofere minimum 3 garantii :


1. Un CV complet de tip european pentru ca orice cetatean care ii voteaza sa cunoasca si sa verifice pe cine voteaza ( nu vor fi acceptati candidatii care au perioade lipsa in ruta sociala ).
CV-ul ar trebui publicat pe LinkedIn unde pot fi demascati usor plagiatorii si impostorii. 


2. O declaratie in nume propriu prin care candidatul la o functie politica certifica ( da / nu ) faptul ca :



2.1. Nu are legatura cu actualele servicii de informatii sau cu fosta Securitate.

2.2. Nu va migra dintr-un partid in altul.**)

2.3. Nu isi va incalca promisiunile electorale facute cetatenilor.

2.4. Nu utilizeaza statul de vedeta mass-media ***).

2.5. Nu a avut o cariera in ONG-urile societatii civile.****)
Declaratia ar trebui publicata pe Facebook unde candidatul in cauza poate fi sub tirul public.

3. O demisie in alb pentru cazul in care induce in eroare cetatenii prin 1 si/sau 2.

Orice partid politic ar trebui sa impuna aceste conditii membrilor sai daca doreste sa beneficieze de credibilitate morala si orice candidat la fotoliul de europarlamentar care doreste sa fie legitimat moral *****) . 





Note 

 
*) Constitutia Romaniei ( art.31) prevede in mod expres ca " Mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice."
In acest caz este de neinteles cum timp de trei decenii nici clasa politica , nici statul si nici societatea civila nu au observat ca prin mass-media se intampla exact contrariul respectiv faptul ca populatia (electoratul ) este in realitate dezinformata si manipulata respectiv nu are acces la informatie corecta si la o perceptie corecta a realitatii .
Pe cale de consecinta, chiar daca alegerile sunt organizate corect , in realitate populatia nu voteaza in cunostinta de cauza , deci orice partid ar castiga alegerile le castiga prin frauda morala.

**) Politicienii care au migrat dintr-un partid in altul nu sunt credibili la fel ca si partidele care au acceptat aceasta situatie .

***) Notorietatea din mass-media nu are relevanta in viata politica ( un bun jurnalist, moderator,actor, cantaret, etc. nu este in mod obligatoriu un bun politician si nici invers ) si nu trebuie confundata cu aceasta pentru ca este un mod de a trisa si partidul politic si votantii.

****) Politicienii care si-au construit o cariera in ONG-uri , dar au migrat ulterior in spatiul politic incalca regula separarii dintre societatea civila si clasa politica , lasa impresia ca si-au schimbat convingerile si ca au folosit societatea civila drept o trambulina pentru accesul la functii politice , ceea ce inseamna tot o forma de traseism.



*****) Acest text a fost publicat doar sub forma de comentariu pe forumurile Contributors.ro , Cursdeguvernare.ro ( http://www.contributors.ro/administratie/cum-arata-iresponsabilitatea-politica/#comment-375151 ;
https://cursdeguvernare.ro/campania-electorala-a-inceput-oficial-5-formatiuni-politice-isi-vor-imparti-32-de-mandate.html#comment-285349 ) si a fost trimis ( fara succes )  redactiei Radio Europa Libera Romania (RFE/RL) si redactiei Cursdeguverare.ro. 

Niciun comentariu: