Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 25 august 2020

Delegitimarea civica si morala a unor universitari romani . Cazul Mircea Miclea









Mircea Miclea 
Foto : edupedu.ro 


" Să fie foarte clar: nu am dat niciodată un interviu în exclusivitate ( s.n.) la România TV , deci nici aceste declarații nu le-am dat la România TV (s.n.) . ‘Interviul’ este o însăilare de înregistrări on the record și off the record pe care probabil le-au găsit pe internet și care au fost scoase din context (s.n.). Regret că s-a ajuns la o astfel de interpretare (s.n.) ”


Mircea Miclea


fost ministru ministru al Educației și Cercetării 


profesor universitar

psiholog

https://www.edupedu.ro/mircea-miclea-dezminte-declaratiile-care-i-au-fost-atribuite-de-rtv-nu-am-dat-niciodata-un-interviu-in-exclusivitate-la-romania-tv/

( 23 august 2020 )




“Nu am avut acest interviu cu Romania TV. Interviul este probabil o compilație(s.n.) din interviurile pe care le-am avut la Digi 24 și Europa liberă și probabil din alte surse. Dar, ca să încheiem odată această poveste, îmi cer scuze pentru aceste interpretări ( s.n.) și luări de poziție care au apărut în spațiul public”
.

Mircea Miclea 

https://www.edupedu.ro/romaniatv-net-publica-secvente-editate-dintr-o-inregistrare-cu-miclea-in-care-pot-fi-auzite-insulte-la-adresa-presedintelui-mircea-miclea-nu-am-avut-acest-interviu-cu-romania-tv-este-probabil-o-c/
( 24 august 2020 )


Sa rezumam. Un celebru profesor universitar si psiholog, fost ministru , este sunat de un reprezentant al unui post TV care se prezinta si i se solicita opinia intr-o chestiune de interes public. In deplina cunostinta de cauza  accepta convorbirea cu un reprezentant al acelui post TV, iar rezultatul uluitor este un atac incalificabil la persoana presedintelui Romaniei care intamplator este tot profesor , dar de fizica. 

Finalul telenovelei este unul deconcertant. In prima faza celebrul profesor si psiholog neaga evidenta , in doua faza isi cere scuze nu pentru insultele proferate la adresa presedintelui Romaniei,  ci pentru ...interpretarile si luarile de pozitie aparute in spatiul public (!). 
In acest caz nu mai vorbim despre competențele profesionale ale unor politicieni , ci despre competențele civice si morale ale unor universitari si persoane publice de mare vizibilitate  si mai ales cand acestea apartin unui domeniu cum este psihologia care in mod normal este de neconceput in afara unui cod deontologic si moral.
In realitate , vorbim de un context mult mai larg.  
Adevarata problema este ca evolutia domeniului psihologic  care ar trebui ghidata de principii deotologice si morale dupa 1990  este atat de toxica *) incat derapajul recent al profesorului Mircea Miclea, cu toate pacatele pe care i le-a inventariat mai demult presa ( https://www.hotnews.ro/stiri-presa_regionala_arhiva-1738076-pacatele-ministrului-miclea.htm?fbclid=IwAR2qg8d6Icuu8WsK7ttzz2UQeaO8zRaUvJlaYqSJfO70a5R4lheh9v7zPSQ) pare insignifiant. 

Niciun comentariu: