Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 10 martie 2021

Relaxarea codurilor morale si deontologice din societatea romaneasca intre comunism si democratie. Update

 


1973 
Intr-o seara de iunie a anului 1973 , TVR a dat o stire bizara. Crainica Lia Tanciu a anuntat arestarea decanului Fodor al Facultatii de Drept din Bucuresti pentru masluirea a 60 de teze ale candidatilor la examenul de admitere la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti .
Cazul a fost descoperit intamplator pentru ca secretara facultatii care a publicat rezultatele concursului de admitere, a uitat sa stearga notele reale ale studentilor “ajutati” de catre decan si pe aceeasi lista au parut acelasi nume de doua ori .In prima parte a listei era trecuta nota “ corectata” , iar la finalul listei era trecuta nota reala obtinuta la corectarea initiala "in orb" care se facea pe lucrari fara sa fie cunoscute numele candidatilor *) .


2021
45 de studentii din anul I la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti au copiat la toate examenele online din prima sesiune , iar acest scandal a dinamitat opinia publica (https://ziare.com/scoala/stiri-invatamant/scandalul-studentilor-de-la-drept-propusi-pentru-exmatriculare-intre-clementa-si-pedeapsa-maxima-1664684).


Reactia decanului Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti si a rectorului Universitatii Bucuresti

„Toți colegii noștri au acceptat cu inima frântă că, din păcate, ne aflam în ipoteza unei încălcări brutale a regulilor etice, care stau la baza funcționării noastre academice.”

Răzvan Dincă, decanul Facultății de Drept a Universitatii Bucuresti

 

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cei-45-de-studenti-de-la-drept-care-au-copiat-la-examenele-online-au-fost-exmatriculati.html


Reactia Facultatilor de Drept din Cluj, Iasi, Sibiu ,etc.

Gest de solidarizare fara precedent a mediului universitar cu deci decizia Universității din București de a-i exmatricula pe cei 45 de studenți “care au fraudat mai multe examene” :

" Facultățile de profil din Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea din Craiova au emis poziții prin care își exprimă “solidaritatea față de Facultatea de Drept a Universității din București în demersul acesteia de a nu tolera frauda incontestabilă.”
https://www.edupedu.ro/solidarizare-fara-precedent-a-facultatilor-de-drept-de-la-cluj-iasi-si-sibiu-cu-decizia-universitatii-din-bucuresti-de-a-i-exmatricula-pe-cei-45-de-studenti-care-au-fraudat-mai-multe-examene/


Reactia Asociatiei Studentilor in  Drept

Asociația Studenților în Drept susține că sancțiunile sunt prea aspre. Asta în condițiile în care ei ar fi cerut, încă de la începutul anului universitar, schimbarea metodei de examinare.

 „De când s-a pus problema în mai a unei sesiuni online, noi, studenții, am venit și am prezentat aceste riscuri inerente de fraudă și am propus soluții precum examene orale, examene de tip open book, în care să nu fie acumulare de informații. Interesul nu prea a existat, iar acum, în momentul în care situația asta ne-a explodat în față, ca să zic așa, interesul pentru a condamna public aceste situații este mult mai mare.”

Teodor Iancu, președinte Asociația Studenților în Drept 

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cei-45-de-studenti-de-la-drept-care-au-copiat-la-examenele-online-au-fost-exmatriculati.html


Reactia USR Tineret




„Nu e nimeni prieten cu studenții, e o poziție redactată de mine pe baza a ceea ce a spus judecătorul Danileț  și pe baza informațiilor publice de la Constantin-Alexandru Manda, care a prezentat situația de acolo."

Ciprian Constantinescu , vicepresedinte ale USR Tineret




Reactii ale intelectualilor publici 

" De ce nu pot să emit o opinie clară în acest domeniu (așa cum am citit în ultimele zile în toată presa)? De ce nu pot fi onest la modul absolut? Onestitatea mea este „relativă” pentru că adevărul (absolut) nu este accesibil omului; este „relativă” pentru că și eu am fost „de cealaltă parte a baricadei”; este „relativă” pentru că pornesc de la anumite fapte care s-ar putea să-mi direcționeze gândirea. Prin urmare nu pretind că am o soluție clară (sau cel puțin nu la fel de clară precum sunt regulile care au fost încălcate în cazul care a declanșat toată discuția).

Am fost de asemenea oprit de pilda biblică: „Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra asupra ei” (Ioan 8:7)… Pot eu să afirm că sunt perfect? Nu pot! Tocmai de aceea am încercat anul trecut să explic de ce regulile ferme din regulamentele universitare ar trebui puțin nuanțate, iar sancțiunile diferențiate. Dar mi s-a explicat (inclusiv de către reprezentanții studenților) că aceste reguli se vor aplica numai „de anul viitor”. Iar acel an viitor încă nu a sosit…" 

Radu Rizoiu - Cu (relativă) onestitate despre educație: Despre reguli și rațiunea lor

https://www.contributors.ro/cu-relativa-onestitate-despre-educatie-despre-reguli-si-ratiunea-lor/


" , totusi, un lucru pe care studentii il vor invata din acest caz: esti mic, platesti mai mult decat face. Esti mare? Poti fi si condamnat penal si tot nu te da nimeni afara din facultate si ramai in continuare profesor, sa educi generatii de studenti"

Claudiu Tufis
conferentiar universitar la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti




Reactii ale comentatorilor anonimi 


https://www.g4media.ro/solidarizare-fara-precedent-a-facultatilor-de-drept-de-la-cluj-iasi-si-sibiu-cu-decizia-universitatii-din-bucuresti-de-a-i-exmatricula-pe-cei-45-de-studenti-care-au-fraudat-mai-multe-examene.html#comment-999351




Update. Culmea copiatului sau ce fel de modele morale ofera liderii studentilor pentru noile generatii care vin


Studentii de la Facultatea de Drept sunt  solzii din coada pestelui , dar acesta ar trebui curăţat inclusiv de acolo de unde incepe sa se strice respectiv exact de la cei care dau tonul la copiat in mediul studentesc , dar care au pretentia de a ajunge evaluatori ai calitatii educatiei din institutiile de invatamant superior .



Președintele Uniunii Studenților din România (USR), Alex Vasile, și Președintele Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS), Robert Stredie 


 

" Președintele Uniunii Studenților din România (USR), Alex Vasile, și Președintele Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS), Robert Stredie, au fost eliminați pe motiv de fraudă din examenul de intrare în corpul evaluatorilor calității educației din instituțiile de învățământ superior, potrivit surselor Edupedu.ro. Selecția studenților evaluatori care urmau să facă parte din Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) a avut loc pe 27 februarie. Cei doi au susținut un examen online cu 20 de întrebări la care au fost descoperite mai multe similitudini în răspunsuri, inclusiv greșeli gramaticale identice, potrivit surselor noastre. Informația a fost confirmată și de președintele ARACIS, Iordan Petrescu. El a spus pentru Edupedu.ro că știa de eliminarea celor doi din concursul pentru evaluatorii-studenți. Contactați de Edupedu.ro, ambii au negat că ar fi fraudat testul pentru selecția evaluatorilor și spun că este doar o coincidență."


A fost o situație într-adevăr, în urmă căreia am fost eliminat, dar am avut niște circumstanțe.”
" ...a fost o coincidenta incredibila ."😂

Alex Vasile






Comentariile acide ale cititorilor ( www.edupedu.ro ) si diagnosticul lor moral necrutator sunt elocvente pentru scuzele absolut ridicole si lipsa de credibilitate si de legitimitate morala a celor doi posesori de functii  care amintesc de ștabii UASCR-lui ( Uniunii Asociatiei Studentilor Comunisti ) de altadata . Problema este ca aschia nu sare departe de trunchi , iar ce naste din pisica soareci mananca .



6 COMENTARII
  1. Ce figuri au cei doi indivizi, presedinti de sindicate. Nu vi se pare ca arata mai degraba a sculeri-matriteri, smecheri, hoti in devenire.

  2. Eu nici n-am vrut să intru în registru, ci voiam să văd cât îmi ia să completez un formular, că uitasem deja.

  3. Haideți să fim serioși, edupedu! Să se ofere și dovezi clare ale fraudei. Altfel mi se pare doar o încercare de defăimare a celor doi.

    De studentul ce face parte din Consiliul ARACIS și este și consilier PSD de ce nu scrieți? Dl. Petrescu ce declară despre asta?

  4. Cei care învață pe rupte nu au timp de funcții pompoase așa că fură și ei de unde și cum pot. Doar trebuie să fie genii din copiat pentru statutul pe care îl au. Sunt buni pentru politica de baltă care se face în România.

  5. Doi escroci tefelisti. Si pe deasupra presedinti de sindicate studentesti, cele mai importante. La ce universitati sunt studenti, iar acolo cum si-au sustinut examenele?


https://www.edupedu.ro/exclusiv-culmea-copiatului-doi-presedinti-de-asociatii-studentesti-eliminati-din-examenul-pentru-intrarea-in-corpul-evaluatorilor-calitatii-universitatilor-aracis-pe-motiv-de-frauda-cei-doi-stud/





Concluzie

Daca aceasta este mentalitatea si asa se comporta un segment vizibil din tanara generatie , viitorul nu suna bine . Societatea romaneasca este si ramane o societate in deriva si o societate anomica in care marea problema nu este numai cinismul unei  clase politice care a masacrat codurile penale si legile justitiei , ci si amoralismul unui mediu academic  si universitar ( inclusiv studentesc ! ) care nu s-a desprins nici dupa trei decenii de mentalitatea infractionala  si coruptia de tip comunist , deci tara  si societatea vor ramane in continuare la periferia lumii civilizate. Pentru cat timp , vor afla generatiile viitoare .
 


Note

*) In 1973 eram in clasa a XII-a la un liceu teoretic din Turnu Severin , dar situatia relatata  mi-a ramas clar in minte  . Episodul nu este mentionat in presa online ( a ramas doar presa scrisa de atunci ) si nu este disponibil pe Internet . 

Niciun comentariu: