Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 26 martie 2021

Exportul de anomie si moral insanity in Uniunea Europeana


Constantin Mitulețu Buică
Foto : Edupedu.ro


Dupa cazul trivial al europarlamentarului Adrian Severin care a demonstrat in mod profesionist cum se pot introduce in Parlamentul European amendamente cu dedicatie si a sustinut ulterior cu tarie ca in realitate coruptia este o inventie occidentala 1), reusim acum sa exportam pentru functia de presedinte al Asociatiei Electoralilor Oficiali Europeni un alt model al moralitatii de tip nou .
Un doctor ramas fara doctorat din cauza unui plagiat 2) si pe deasupra urmarit penal pentru abuz in serviciu respectiv Constantin Mitulețu Buică, presedintelele in exercitiu al Autoritatii Electorale Permanente ( AEP), este desemnat prin rotatie de catre Uniunea Europeana pentru functia de presedinte al Asociatiei Oficialilor Electorali Europeni , functia pe care nu are de gand sa o refuze 3).
Este vina Uniunii Europene pentru ca primeste ce i se ofera ?
Nu , pentru ca nu poate lua decizii in locul unui stat membru.
Intrebarea interesanta este cum reuseste Romania sa furnizeze Uniunii Europene entitati cu un sistem de valori si un profil moral de o asemenea factura.
Raspunsul nu poate fi gasit decat in plan intern respectiv in furtunile care rascolesc Romania de 30 de ani si care au ridicat la suprafata gunoaiele si atat de mult praf incat nu se mai distinge valoarea de non-valoare, respectiv in mecanismul alterat al selectiei interne devenita contraselectie.
La noi , sefii unor institutii cheie pentru instaurarea unui climat moral din societate demonstreaza prin atitudinea si comportamentul lor un sistem de valori in contrasens cu cel civilizat si european .
Actualul presedinte al Autoritatii Electorale Permanente (!)  si fostul șef al Direcției Generale Anticorupție din Poliția Română ( ! )  au demonstrat ca sunt plagiatori 4) , iar fostul sef al Oficiului pentru Combaterea Spalarii Banilor (!) a demonstrat ca este un falsificator ordinar 5)
Ce legitimitate morala si ce credibilitate au acesti functionari publici si angajati ai statului si ce incredere pot avea cetatenii in institutiile pe care le-au patronat aceste entitati respectiv in activitatea lor daca sunt sau au fost conduse de entitati cu un asemenea profil ?
Este ca si cum am avea un sat fara caini in care hotii pazesc stana iar lupii pazesc oile.
In acest caz vorbim de o lume si o societate intoarse pe dos in care plagiatorii au ajuns in fruntea tarii si de un stat captiv inca in mentalitatea de tip securist a unor functionari si reprezentanti ai sai conform careia legile si morala sunt doar pentru cetatenii de rangul 2 ( respectiv cei supusi legilor ) , nu pentru cei de rangul 1 care se cred deasupra lor si le considera facultative.
Daca ne aflam in acest stadiu de evolutie ( mai exact de involutie ) dupa trei decenii de democratie , intrebarea este cate decenii vor mai trebui sa treaca pana cand mecanismele de selectie din sistemul politic si social de la noi vor fi compatibile cu principiile democratiei si statului de drept. 
Raspunsul la aceasta intrebare il vor afla probabil doar urmasii urmasilor nostri.



Note


1) Fostul europarlamentar si condamnat penal Adrian Severin ramane reprezentativ  pentru o anumita mentalitate de la noi conform careia coruptia este o "inventie occidentala" si a demonstrat acest lucru prin declaratiile sale ulterioare unei atitudini si unui comportament care l-a stigmatizat in Parlamentul European :

Niciun comentariu: