Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 26 august 2009

Un nou sport national

Un nou sport national



Motto
"Romani, vi s-a pregatit ceva "




"Dupa `89, mi-am zis ca nu o sa mai mint"
Lucian Boia




1.De la spam la ziarele de mare tiraj

Ca toata lumea care dispune de un e-mail, primesc zeci de spam-uri pe care le sterg imediat fara sa clipesc si fara sa le citesc dar fara sa vreau retin cate ceva din titlul celor care se repeta periodic. Am deschis un asemenea “cadou “ aterizat in cutia mea postala si am putut face cateva corelatii interesante cu ceea ce ni se vara pe gat in cu totul alte medii.
Mai intai, sa vedem cum arata “ cadoul “ :


“INSTRUMENTE SPIONAJ - CAMERE MASCATE, MICROFOANE

Monday, August 24, 2009 1:42 PM

From:

"SPIONAJ"

Spy Pen - PIXUL SPION -INEDIT Dimensiunile lui miniaturale il transforma in companionul perfect al tuturor celor care dorescsa imortalizeze momentele la care iau parte. Similar oricarui pix obisnuit, poate sa va insoteasca oriunde, ca un martor discret la ceea ce se intampla in jurul Dvs. Puteti sa-l folositi pentru a lua notite, avand mina de pix obisnuita.

1. Pixul poate fi pus discret in buzunarul sacoului, camasii, intr-un suport de pixuri de pe birou, etc.
2. Are capacitate de stocare de 4GB, putand inregistra pana la 3 ore de film.
3. Autonomia este de 1.2-1.5ore si acumulatorul poate fi reincarcat de la orice mufa USB de calculator
4. Pixul are incorporat camera si microfon
5. Filmele sunt inregistrate cu sunet, transformand acest aparat in gadgetul perfect pentru a inregistra confesiuni, intalniri secrete si ori ce alte situatii putand fi palasat in locuri discrete
6. Inregistrarile realizate se pot vizualiza ulterior pe orice calculator obisnuit, fiind descarcate prin portul USB
7. rezolutie 640*480, 30 fps
8. (pixul poate fi folosit si ca flash memory, stick memory)

Pretul este de 390 lei + taxe de curier
Contact: gadgets_spy@yahoo.com

0728 510588Comanda se onoreaza prin curier rapid cu plata la livrare. Atentie: Puteti vedea prezentarea produsului si o demonstratie accesand link-ul:http://www.youtube.com/watch?v=TRexWeCTOxo Nota:Pentru detalii si comenzi accesati adresa gadgets_spy@yahoo.com , NU adresa pe care ati primit emailul.

MEGA DISCOUNT doua produse la 700 RON + taxe curier

Microfon GSM pentru interceptari audio
UN GADGET INDEAL PT.A ASCULTA CE SE INTAMPLA IN LISPA DVS. IN LOCUINTA,BIROU,ETC. FARA A VA FACE PROBLEME DE DISTANTA,CALITATEA SUNETULUI,DISTORSIUNI Acest dispozitiv poate fi folosit pentru supraveghere audio oriunde si in aproape orice coditii. Dispozitivul functioneaza pe principiul unui telefon mobil, cu o cartela SIM cu numar. Odata introdusa aceasta cartela in dispozitiv si apelarea numarului aferent cartelei, veti putea asculta de oriunde v-ati afla tot ce se intampla in jurul acestui dispozitiv pe o raza de 5-6 metri. Are un aspect banal, fara a iesi in evidenta, poate fi plasat discret pe mobila, birou, ghiveci de flori, geanta etc. Capteaza convorbirea pe o raza de 5-6 m, avand un microfon foarte fiabil. Puteti apela dispozitivul de oriunde din lume.Dimensiuni:5.8 x 3.8 x 1.8 cm Pretul microfonului este de 390 + taxe curier Contact: gadgets_spy@yahoo.com 0728 510588 Comanda se onoreaza prin curier rapid cu plata la livrare Atentie: Puteti vedea prezentarea produsului accesand link-ul: http://www.youtube.com/watch?v=wmY3bMKwlic Nota:Pentru detalii si comenzi accesati adresa gadgets_spy@yahoo.com , NU adresa pe care ati primit emailul.

Mega discount Achizitionand oricare 2 produse (doua pixuri, 2 microfoane, un pix si un microfon) le puteti achizitiona la un pret de numai ***700 RON*** plus taxe de curier Contact: gadgets_spy@yahoo.com 0728 510588 “



Pana aici, nimic deosebit in afara de mania spionitei stimulata printr-un spam in urma caruia adeptii metodei pot plati in mod onest 700 RON ( aproximativ un salariu ) plus taxe de curier pentru un pix si un microfon, nimic deosebit. Dar problema capata cu totul alte conotatii cand este preluata si amplificata oficial in mass-media de azi sau de ieri .




2.De la presa de mare tiraj la pledoaria pro domo a presei si autoritatilor sau cum putem induce paranoia la romani



Ce putem citit in presa noastra obiectiva ? Lucruri foarte interesante despre ceea ce un ziarist afirma intr-un articol, fara nici o ezitare, ca ar fi o noua obsesie la romani :

“Spionajul, noua obsesie a românilor”
Sorin Iordache

Sursa : http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/851231/Spionajul-noua-obsesie-a-romanilor/



Negru pe alb , aflam ca “Gelozia şi teama de a fi furaţi îi fac pe tot mai mulţi dintre conaţionali să apeleze la aparatură modernă de urmărire şi la detectivi particulari” si asa ceva este definit fara nici un dubiu drept “tendinta (sociala-n.n.)”.

Aflam de asemenea si cu ce se ocupa detectivii particulari :

Socrii ne-au solicitat o verificare amănunţită a tânărului care a cerut mâna fiicei lor. Ei se temeau că, odată intrat în familia lor, ginerele le va toca banii”, explică Maria Bumbaru, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Detectivilor din România (ANDR), o cauză modernă de spionaj al românilor.”

In aceasta viziune a sindromului tradarii sociale generalizate , se postuleaza ideea cerintei “externe” de spionaj deoarece cerinta “interna” de spionaj ar fi fost aberanta la o populatie satula deja sa fie haituita pentru vini imaginare timp mai mult de o jumatate de secol . Ca atare, “ capitalistilor straini” de astazi le sunt atribuite tale quale perceptii specifice cadrelor unor institutii de alta data care mai intai porneau de la prezumtia de vinovatie iar ulterior cautau argumentele care sa o justifice :

Multinationalele sunt cele mai interesate de ce fac angajatii lor", explica Ion Benea, de la agentia Romdetectiv. "Daca angajatul apare cu o masina noua, pe care nu si-o poate permite din salariu exista prezumtia de vanzare de informatii, motiv pentru care intra în verificari", explica Ion Benea.
Astfel angajatii pot deveni din nou obiect de filaj ca in vremurile bune de alta data,dar acum "la lumina zilei".

Cauzele "spionitei" sunt definitie clar de catre prof.univ. dr. Tudorel Butoi, psiholog criminalist :

"Traim in prezent într-o societate maladiva, plina de frustrari, dar golita de principii morale. Acestea sunt motivele care au dus la exacerbarea spionitei in Romania, pe fondul unei credinte al carei singur zeu este banul!".

Nu ni se explica totusi de ce a ajuns societatea noastra maladiva , nici despre ce frustrari este vorba si ale cui sunt , nici cum poate functiona o societate omeneasca fara principii morale si numai pe baza banului . In linii mari , domnul Tudorel Butoi are dreptate dar cu un mic amendament. Din nefericire este exact invers , deoarece opinia domniei sale inverseaza cauza cu efectul. Peste o jumatate de secol de hartuire si urmarire a cetatenilor de catre un stat care pornea de la prezumtia de vinovatie a “ cetateanului-potential-infractor ” a generat intr-adevar o societate maladiva . Numai ca depinde unde cautam maladia si la cine.

Cand o persoana obisnuita, absolut inofensiva, ca dr. Remus Opris a fost urmarita “preventiv” de 38 (!) de lucratori de lucratori specializati in taiatul frunzelor la caini ( http://stiri.kappa.ro/actualitate/remus-opris-a-fost-urmarit-de-38-de-securisti/stire_55346.html ), nu mai este nevoie sa ne imaginam ce forte a irosit odata statul ca sa urmareasca “preventiv” proprii cetateni incepand cu Corneliu Coposu, Vasile Paraschiv , Paul Goma , Doinea Cornea , etc. si terminand cu ultimul cetatean ordinar dar considerat posibila entitate subversiva. Si nici nu mai este nevoie sa aratam unde se vad cel mai bine simptomele : la urmaritul pentru vini imaginare sau la duzina de urmaritori care isi luau salariile patriotice dupa urma pasilor lui . Dar domnul psiholog criminalist are o alta opinie, autorizata,( si probabil si o alta ideologie) mult mai importanta decat cea de fata .




3. Asta seara (ne) spionam in familie

Sursa : http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/863780/Asta-seara-spionam-in-familie-/

Consecinta unei asemenea viziuni si perceptii particulare asupa lumii este una sinistra chiar dupa cei care o promoveaza : “se poate ajunge ca toata lumea sa spioneze pe toata lumea" si se spera revenirea pe fata la vechi concepte , deprinderi si obiceiuri "din vremurile bune" ( pentru unii ) : supraveghere, verificari, urmarire, filaj, interceptari telefonice,etc.

In aceste conditii, dupa vanarea dusmanilor externi si haituirea elementelor ostile din interiorul granitelor nationale, s-a trecut acum la asaltul ultimei redute ramase intacte : familia si viata personala.

“Ai indoieli in privinta partenerului/partenerei de viata? Copilul lipseste de la ore? Ai dubii in privinta partenerului de afaceri? Cu totii am trecut cel putin o data prin asa ceva si cu siguranta nu exista nimeni care sa nu fie mintit deloc in viata de zi cu zi.

Intrebarea este "Poti face ceva in privinta asta, poti scapa de indoieli?". Acum DA, Lie Detector te ajuta sa faci diferenta dintre MINCIUNA si ADEVAR. “


Sursa : http://www.liedetector.ro/



4.Poligraful, aparat “ajutător”

Efectul unei asemenea perceptii asupra lumii nu s-a lasat mult asteptat. Din exces de zel , tendinta este aceea de a suspecta pe toata lumea deci pe toti angajatii ca pe “suspecta” cu ochelari din stanga , careia nu e clar ce ii poate gasi detectoru` de minciuni ( dar noi , malitiosi, stim deja ...). Asta ca sa nu mai spunem ca in urma cu vreo 2 ani niste psihologi " poligrafi " sustineau cu tarie introducerea aparatului in testarile psihologice din ...industrie.

Sursa : http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/863780/Asta-seara-spionam-in-familie-/



5.Toporul, furca si...poligraful

La nivel general, excesul de zel trece dintr-un registru in altul conform proverbului francez :”Du sublime au ridicule il n'y a qu'un pas”. Putem citi mai jos cu ce se ocupa autoritatile care cauta adevarul juridic si penal cu ajutorul ...“adevarului psihologic” si putem trage concluzia implicita cam cum se obtinea adevarul juridic si penal pe vremea cand nu exista "detectoru" :

“Procurorii au apelat la testul poligraf pentru a solutiona o plingere depusa de un barbat din Vidra, impotriva unui consatean. Stefan Vintila a reclamat faptul ca, pe 9 iunie, a fost lovit in cap cu un topor de Constantin Bancila, deoarece a indraznit sa-l certe ca i-a transformat terenul in depozit de pietre. In fata oamenilor legii, acuzatul a sustinut ca si el a fost lovit de Vintila, cu o furca. Pentru a afla adevarul, Bancila a fost testat cu aparatul poligraf, reiesind faptul ca nu a spus ... “

Sursa :http : //www.stirilocale.ro/Toporul_furca_i_poligraful_IDN325647.html



6.De la poligraf la “intelligence” sau o natiune de spioni in devenire


Cetateanul roman contemporan de-a dreptul bulversat ( conu` Iancu ar fi zis , cu mai multa savoare ‚’’ zapacit ” ) de o tranzitie interminabila intr-o tara devenita de mult halucinanta in care ii dispar in permanenta si pamantul de sub picioare si banii din buzunare , priveste siderat cum pe toate canalele TV exista un vesnic ” si dai, si lupta ” in care unii zic ” Se fura ! ”, altii zic ” Minciuna ! ” deoarece un fapt social devine legal sau nu la fel de aleatoriu ca o aruncare cu moneda in spatiul public. Dar si unii si altii arunca moneda si se ameninta reciproc ca ” se lucreaza informativ ” ( celebra amenintare a doamnei Elena Udrea ) in timp ce mass-media ne prezinta linistitor cate un sef al Politiei din provincie care mai face nani in patul unui interlop ( care "l-a lucrat" , bineinteles ...) sau cate un sofer ucigas care scapa miraculos printre degetele politistilor si procurorilor datorita aplicarii deontologice a procedurilor concepute ca sa-l prinda .
Volens-nolens, Romania noastra a devenit incet-incet Romania lor respectiv un paradis al serviciilor secrete in care tot ceea ce se comunica oficial, tot ceea ce se se citeste in ziare, tot ceea ce se spune la posturile TV , pe scurt, tot ceea ce stie si afla cetateanul despre tara lui reprezinta un joc de suma nula deoarece il aduce permanent in postura lui monsieur Jourdain si a magarului lui Buridan. Mai exact, viata sociala reala , pentru noi , nu reprezinta decat varful unui aisberg in care orice fapt social nu este ceea ce se vede ( cetateanul nu vede bine ! ) , nici ceea ce se crede ( cetateanul nu are abilitatea de a judeca corect ! ) ci ceea ce ni se comunica sa credem de catre organele abilitate pentru ca la noi adevarul nu mai este o zona publica si in zona publica ci a devenit o proprietate a organelor abilitate. De aceea , nici o crima nu e crima daca justitia nu se pronunta , si daca nu vrea sa o faca niciodata, atunci nu e crima . Clar .

Intrebarea care apare in mod firesc este una elementara . De unde provine acest trend ? Sa analizam impreuna definitia de mai jos :

"Conceptul de intelligence larg uzitat în statele democratice la care ne raportăm deseori în stabilirea diverselor standarde de performanţă nu are o traducere fidelă în limba română, cele mai importante sensuri pentru care este folosit în literatura de specialitate se referă la acesta ca fiind:

- Element de cunoaştere susceptibil a fi codificat pentru a fi păstrat, prelucrat sau comunicat.
- Produs rezultat din culegerea, procesarea, integrarea, analiza, evaluarea şi interpretarea datelor avute la dispoziţie referitor la domenii de interes.
- Produsul analitic rezultat din procesarea datelor (informaţiilor brute)
- Activitatea ce generează informaţii prelucrate
- Titlu generic pentru spionaj
"( s.n.)

Ion Duvac - Cultura de intelligence a decidentilor politici,2007 ,p.14
Sursa : http://193.231.1.3/mod/resource/view.php?id=484


Avem sentimentul puternic ca ultimul sens este de fapt primul dar deocamdata sa lasam lucrurile asa. Mai citim :

"Formarea culturii de intelligence reprezintă, în opinia noastră o prioritate a oricărui demers educativ prin cunoaştere( s.n.), iar coordonarea factorilor implicaţi ONG – uri, medii academice, instituţii cu atribuţii în domeniu să devină o nouă responsabilitate a Comunităţii Naţionale de Informaţii.Idem , pag.20"


" Diagnoza realistă a culturii de intelligence la diverse nivele de analiză relevă următoarele aspecte:

la nivelul decidenţilor politici:

- persistenţa unor confuzii conceptuale în discursurile referitoare la domeniul securităţii naţionale;
- preocupări scăzute în politicile de resurse umane ale partidelor politice pentru formarea unei culturi de securitate minimale pentru persoanele care ocupă sau urmează a ocupa diverse funcţii;( s.n.)
- slabe preocupări pentru formarea culturii de securitate (implicit cea de intelligence) a candidaţilor la funcţiile eligibile; (s.n)
- politizarea excesivă a problemelor legate de securitatea naţională;
preocupări scăzute pentru a proiecta şi implementa reformarea profundă a sistemului naţional de securitate.
- societatea civilă şi elitele intelectuale:
slabă implicare în fundamentarea ştiinţifică a politicilor de securitate naţională.

la nivelul percepţiei publice:

- viziune aproape paranoică faţă de “autorităţile informative” ( s.n.)
- atitudinea faţă de “autorităţile informative” funcţionează pe “principiul vinovăţiei” ( s.n.)
- perpetuarea inducerii unei atitudini de neîncredere faţă de “autorităţile informative” ale statului".( Idem, pag.15-16 )
( s.n.)
.....

" Problematica business intelligence-ului este doar o mică parte a ceea ce ar putea deveni intelligence-ul privat dacă va fi proiectat într-un cadru legislativ adecvat (activităţile de detectivi particulari, activităţile de analize de risc etc.)(Idem, pag.18)." ( s.n.)

Mai clar de atat nici ca se poate .
Si consecintele.
Batalia politica nu se mai da pe esichierul politic , la lumina zilei , in programe sau ideologii si pornind de la faptul social. Conform "culturii de intelligence" , ea se da "in umbra" mai exact pe terioriul informatiilor unde se joaca o perpetua sceneta “de-a hotii si vardistii” si castiga , alternativ , cine il "lucreaza informativ " mai bine pe celalalt. In acest caz, dna Udrea , absolventa a Universitatii Nationale de Aparare , a aplicat ce a invatat si se pare ca a castigat o prima batalie cu o comisie parlamentara care voia sa o ancheteze, dar in tara " lucraturilor informative " situatia poate evolua oricand intr-un mod imprevizibil.













7.Intre agentul 007 si targul de la Lemberg .


Salom Alehem are intr-una din cartile lui un foarte interesant dialog intre doi evrei care discuta despre targul de la Lemberg adica un loc unde atunci , in sec. XVII-XVIII, se faceau bani. Il redau,din pacate numai din memorie,pentru ca este simptomatic pentru intrarea in spirala infernala a suspiciunii dintre doi oameni :




Primul : - Te duci la Lemberg ?
Al doilea : - Da , ma duc la Lemberg


Al doilea a raspuns asa gandind ca primul va crede ca el nu se duce la Lemberg dar in realitate el sa se duca la Lemberg si sa faca bani mai multi decat primul care nu s-ar fi dus. Intrebarea ar fi ce a gandit primul cand a auzit raspunsul celui de-al doilea...

Nu cred ca vrem nici unul dintre noi sa extrapolam la nivelul unui grup, unei categorii sau unei comunitati sociale, declansarea spiralei suspiciunii.

Dar imi aminesc situatia nepotelului meu care juca” prinsa” ( un joc in care unul inchidea ochii , ceilalti se ascundeau si dupa aceea primul deschidea ochii si incepea sa-i caute pe cei ascunsi ). A fost foarte eficient cand a trebuit sa-i gaseasca pe ceilalti, dar cand a trebuit el sa se ascunda n-a mai rezistat si mi-a pus , cu toata inocenta varstei , cea mai interesanta intrebare posibila pe care numai un copil o putea pune : ” Oare m-a gasit ?!”

Acum s-ar putea sa-si puna aceeasi intrebare. Numai ca nu este singurul si poate constata ca acum joaca impreuna cu ceilalti un joc pentru adulti : „vulpea vanator”, in care de la ” Romani, vi s-a pregatit ceva !” s-a trecut pe nesimtite la ” Romani, pregatiti-le ceva!”.
Nimic nou sub soare.


Sergiu SIMION

Niciun comentariu: