Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois, Steven van Groningen, Leslie Hawke, Peter Damian Hurley

duminică, 29 noiembrie 2009

No chance. No solution. No future .

Romania. Ceata la mal.
Dupa 20 de ani...
Muzica sferelor ( ar fi zis Platon...) sau misterul si melancolia  unei tari ( ar fi zis Giorgio de Chirico...)  . 


O statistica ( subiectiva ? ) culeasa din mass-media romaneasca...30.000 de mii de diplome false... 50.000 de sefii inutili in administratia de stat, adica o tara de sefi... Pentru o populatie de 22 (?) de milioane de locuitori 6 ( 7 ? ) servicii de informatii ... 30.000 de ofiteri de informatii...


N.B. In Evul Mediu a existat un desenator numit Sebastian Brandt care a desenat Corabia Nebunilor . Evul Mediu a trecut de mult , dar desenul si "nebunia" lui sunt probabil eterne ...

vineri, 27 noiembrie 2009

Securitatea redivivus

"The Guardian: Un fost securist a lansat un atac taios la adresa laureatei cu Nobel, Herta Müller"

Romania a reactionat negativ la vestea ca Herta Müller a primit Premiul Nobel pentru literatura, scrie astazi ziarul britanic The Guardian.


Britanicii fac referire la recentele atacuri taioase ale lui Radu Tinu, fost membru al politiei politice. "Radu Tinu, care a recunoscut ca a spionat-o pe Müller in calitate de sef al politiei secrete din Timisoara, unde scriitoarea de origine romana a locuit pana in 1987, a declarat pentru presa romana ca "aceasta sufera de iluzii. Are o psihoza si nu are contact cu realitatea exterioara" , scrie The Guardian.


Sursa : "http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/International/143403/The-Guardian-Un-fost-securist-a-lansat-un-atac-taios-la-adresa-laureatei-cu-Nobel-Herta-M-ller.html"

P.S. Va exista oare o reactie a "societatii civile" fata de "diagnosticul" pus /"in numele Romaniei?!/ " de catre un membru al Politiei Politice , unei laureate a premiului Nobel ?! Stiti deja raspunsul...

duminică, 22 noiembrie 2009

Viitorul din trecut

1. Undeva , in Romania.
Inainte de alegeri.


Vineri, 20 noiembrie, ora 12.00


Baietelul din imagine, a carui privire curata o veti uita greu, are fix 8 ani. Scoala i-a pus in spate un ghiozdan gigantic. Profesorii , in mod organizat, ( prin politicieni ) i-au pus in maini stegulete " europene " . El prefera Internetul... Ce nu stie acum este ca deja au trecut 20 de ani, zadarnic ( pentru parintii lui ) . Si peste inca 20 de ani , va afla ca au trecut ( zadarnic ) si pentru el. Pariem ?


2. Prolegomene la teoria si practica cercului ( vicios ).
Intre plasma si toaleta.
Vineri , 20 noiembrie ora, 20.00


Discutie la " o bere " de week-end intre doi cetateni romani ( monumentali, ar fi zis un dramaturg de-al nostru ) care , privind posteriorul unei domnisoare de la "Dansez pentru tine ", dupa reteta aceluiasi conu` Iancu, abia mai articulau cuvintele , dar erau inca viu preocupati de politica si se intrebau unul pe altul daca sa mai voteze si cu cine mai sa voteze in situatia de la noi. Chelnerita localului intervine cu urmatorul rand de sticle si o replica la fel de monumentala din partea casei :

- Ce sa mai votati , ma... ?! Tot degeaba, tot aia ies. Ne invartim cu toti in cerc . Uite-asa ! ( si, in timp ce le ia banii, urmeaza semnul cercului facut cu mana ).3. Provincia versus restul lumii.
Propaganda "din teritoriu".Un afis "profesional".

Daca privim afisul de mai sus, avem unele intrebari la care putem da raspunsul numai impreuna :

- Cum a fost pus afisul la aceasta inaltime si acolo unde este daca ne gandim ca este prins cu suruburi mari, nichelate ( din pacate nu sunt vizibile pe fotografie)

- Ce tehnica de redactare a fost folosita pentru acest afis aparent "spontan" ( scris cu o pensula rosie de un fel de nea Gica de la scularie devenit grafician ad-hoc ) dar care apare in forme identice in mai multe locuri din acelasi oras .

- In buna traditie a ambiguitatii sociale de la noi nu e foarte clar din ce tabara provine afisul , respectiv daca este de la cei "pro" , de la cei " contra" sau de la cei ..." pentru contra ".

- In sfarsit, aparenta spontaneitate " trasa la xerox " ar putea avea sau nu o semnificatie, in functie de grila de interpretare si de context. Puritanii ar spune ca au fost evitate anumite sintagme, gurile rele ar remarca in pictograma lui nea Gica un fel de mesaj incastrat : " Ba , SE (.........) e cel mai tare" , deci "denigreaza..." conform unei lungi traditii "subversive".

Dar pana una alta, alegerile au trecut si , cum ar fi zis un poet , " toate-s praf, lumea-i cum este, si ca dansa suntem noi".

marți, 17 noiembrie 2009

Aplicarea legii

*) CONFORM SOMATIEI PRIMITE DE LA ACADEMIA BRITANICA DE AFACERI SI COMUNICARE, ( "Va somam ca in termen de 48 de ore sa eliminati informatiile pe care le-ati copiat de pe site fara sa aveti acordul scris al companiei si de asemenea sa eliminati utilizarea fotografiei d-nei Panescu. In caz contrar se considera efectuata procedura legala de somare si vom trece la deschierea actiunii in instanta. Va anuntam ca pentru incalcarea legii privind drepturile de autor nr. 8/1996 se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 3.000 si 30.000 RON. ") AM ELIMINAT ORICE INFORMATIE CARE PRIVESTE PERSOANA IN CAUZA SI RESPECTIVA ACADEMIE. (cf. http://sergiusimion.blogspot.com/2009/06/new-psychology.html).

Sergiu SIMION

N.B. Dupa conformarea mea la aceasta somatie , orice publicare a textului si fotografiei incriminate , nu are acordul meu si raspunderea revine integral instantei care va publica materialele incriminate. Sergiu SIMION

luni, 16 noiembrie 2009

Amenintari cu somatii si procese !

Am primit un email oficial cu titlul :

Cristi Lucan to me
show details 3:34 PM (3 hours ago)


" Buna ziua,

Ma numesc Cristi Lucan si reprezint Academia Britanica de Afaceri si Comunicare si va scriu in legatura cu articolul postat la adresa http://sergiusimion.blogspot.com/2009/06/new-psychology.html

Deoarece ati incalcat termenii de utilizare de pe site-ul www.academiadeafaceri.ro in care este prevazut expres ca este interzisa copierea informatiilor de pe site cu atat mai mult utilizarea fotografiilor de pe site incepem procedura legala prin actiunea de somatie.

Va somam ca in termen de 48 de ore sa eliminati informatiile pe care le-ati copiat de pe site fara sa aveti acordul scris al companiei si de asemenea sa eliminati utilizarea fotografiei d-nei Panescu. In caz contrar se considera efectuata procedura legala de somare si vom trece la deschierea actiunii in instanta. Va anuntam ca pentru incalcarea legii privind drepturile de autor nr. 8/1996 se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 3.000 si 30.000 RON.

De asemenea va rugam sa eliminati toate asocierile incorecte si rau voitoare facute intre d-na Panescu si institutia noastra, problemele legate de contractele privind serviciile de evaluare psihologica nu ne privesc deoarece fac parte din activitatea privata a d-nei Panescu si din acest motiv comentariile dvs. se constituie conform codului penal intr-o actiune de hartuire a companiei noastre prin asocierea cu o licitatie despre care spuneti ca este ilegala. Avand in vedere ca nu am fost parte la acea licitatie si nu avem nici o legatura cu firmele participante consideram ca ne afectati in mod voit imaginea pentru a ne crea prejudicii financiare si de reputatie si de a crea o imagine negativa asupra cursului sustinut de d-na Panescu. In cazul in care nu veti elimina asocierea companiei noastre cu articolul pe care l-ati scris vom fi nevoiti sa va actionam in judecata pentru hartuire practici economice ilegale.

Pentru stricta dvs. informare d-na Panescu este avizata si in domeniile: psihologia muncii si psihologie organizationala.

Asteptam confirmarea dvs. pentru a putea reintra in legalitate si speram sa interpretati in mod corect aceasta actiune in care ne-ati implicat fara sa facem parte din ea.cu stima,

Cristi Lucan - Marketing & PR Manager
Business and Communication Research Center
[a] str. Fundac Eternitate nr. 10
[tel] 0729.076.027
[call-center] 021.589.7800, 07.200.55.338
[fax] 031.810.55.75, 0332.810.595
[email] cristi.lucan@bcrc.ro
http://www.academiadeafaceri.ro "

Raspunsul meu este urmatorul :

Buna ziua,

Deoarece acest email incalca toate principiile comunicarii intr-o societate democratica decretand drept "secret" o informatie de pe Internet si constituie o amenintare oficiala a unui psiholog care "indrazneste sa utilizeze informatii publice citand ...chiar sursele care le-au au difuzat " cu procese in instanta , imi acord un ragaz de 24 de ore in care voi decide ce voi face eu si informatia difuzata de mine prin citarea... surselor autorizate . Ma intreb cat va mai dura pana va incepe arestarea unor psihologi de catre alti "psihologi" cu stricta respectare a legalitatii...

Cu sincera ingrijorare,
Sergiu Simion

November 16, 2009 9:24 AM

P.S. Maine seara la ora 20.00 ma voi supune sau nu "somatiei" externe sau interne ( personala... ) privind "eliminarea" informatiei cu referire la domeniul psihologic si la unii din practicantii lui de catre cei care considera ca sunt ...hartuiti de psihologi ( nu invers !)