Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

duminică, 5 septembrie 2010

Grupul pentru Democratizarea si Reforma Societatii Romanesti ( GDRSR )

Grupul pentru Democratizarea si Reforma Societatii Romanesti ( GDRSR )


Nu ma indoiesc ca, in fata unei miscari realmente contestatare, care sa lupte, de exemplu, pentru anchetarea faradelegilor savirsite in acesti 20 de ani, reteaua intereselor oculte si-ar da jos masca si ar trece la represalii edificatoare.
O miscare de emancipare politica a constiintelor ar ridica voalul care acopera escrocheria politica. Restul ar fi macar istorie ( un zvâcnet de umanitate in cautare de sens ), luminoasa sau tragica, intrerupind o lamentabila prabusire spre vid.

John Ross

( http://www.universulromanesc.com/member.php?u=150 )

Ce este GDRSR ?


GDRSR este un grup de discutii si o retea de cunoastere pentru cei care timp de 20 de ani au sperat mereu intr-o schimbare in bine a Romaniei.


De ce a aparut ?

Pentru orice constiinta ganditoare si pentru orice om responsabil de pe aceste meleaguri , situatia generala ( a tarii, a tuturor , si a fiecaruia in parte) a devenit intolerabila .
Asistam la o reconfigurare sinistra a societatii noastre in care din ce in ce mai multi tineri si cetateni nu-si mai gasesc locul .
Romania a intrat in starea de parabioza, fiind singurul stat european ajuns in acest stadiu de patologie sociala extrema in care lipsa de perspectiva, saracia, coruptia, furtul, violenta, insecuritatea cetateanului, manipularea mediatica, scandalurile nesfarsite, degradarea umana, pornografia, mizeria , boala si moartea, au devenit fenomene cotidiene pentru care cetatenii acestei tari nu mai pot fi invinuiti la infinit.
O mare parte din vina pentru starea actuala a societatii romanesti apartine si intelectualilor care in multe cazuri , prin lipsa de atitudine, lipsa de coeziune , interese inguste , orgolii, tacere si oportunism politic , social si profesional au abdicat nu o data de la responsabilitatea sociala care le revine, uneori chiar de la codurile deontologice specifice, au inselat asteptarile oamenilor obisnuiti si au contribuit direct sau indirect la intrarea societatii romanesti in actuala stare de parabioza.
Singura atitudine posibila pentru care cei constientizeaza aceasta situatie este delimitarea de actuala directie de evolutie a societatii romanesti care, dincolo de declaratiile formale ale oficialitatilor, actioneaza dupa un sistem de valori complet rasturnat in care cetateanul nu se mai regaseste si nu se mai recunoaste.
Constiintele responsabile ale momentului actual sunt chemate sa se alature acestei propuneri in care valoarea umana nu mai depinde de „aprobarile” si „certificarile ”, foarte importante in megastructurile impersonale si birocratice ale sistemului actual in care avem o hiperinflatie de „autoritati ”, „autorizatii si aprobari ”, „centre ”, „directii” , „servicii” , „inspectorate” ,etc. Si o eficienta pe masura eficientei lor.


Obiectivele

GDRSR doreste normalizarea acestei tari deposedata de trecut si lipsita de prezent .
GDRSR pledeaza pentru o reforma completa a clasei politice actuale si va sprijini numai acele partide cu un comportament democratic si transparent care isi declara si isi dovedesc aderenta la principiile europene si democratice si resping orice reactivare a vechilor structuri politice si de forta .
GDRSR si propune sa caute si sa propuna solutii alternative acolo unde politicienii, statul si autoritatile lui au esuat in mod lamentabil .
GDRSR isi propune sa defineasca starea reala a societatii romanesti dincolo de dezinformarile si manipularile mediatice actuale , in raport cu perceptiile reale ale cetatenilor, cu ceea ce vad si traiesc oamenii , nu cu etichetele prefabricate ale autoritatilor sau ale vectorilor din mass-media care evita prezentarea situatiei reale si a factorilor responsabili , provocand si intretinand in mod deliberat confuzia politica , sociala si morala .
GDRSR isi propune sa realizeze cu sprijinul cetatenilor constienti si responsabili democratizarea si reforma societatii romanesti prin :
- cunoastera si asumarea integrala a trecutului
- precizarea cauzelor , responsabilitatilor si agentilor care au generat actuala stare de fapt si de drept cu finalizarea consecintelor juridice aferente acestora
- reforma statului roman , a institutiilor lui si a domeniului public prin racordarea la normalitatea europeana
GDRSR isi propune realizarea unei responsabilizari sociale a cetatenilor prin implicarea si participarea cetatenilor lor in grupuri si retele de cunoastere in tara si in diaspora , dincolo de o societate civila anemica , de structurile oficiale osificate si de circul politic actual.


Strategia

GDRSR urmareste sa construiasca punti de legatura intre tara si diaspora printr-o organizatie civica transparenta si independenta de statul roman al carei nucleu sa utilizeze entuziasmul si creativitatea tinerilor, experienta si intelepciunea seniorilor intr-o mod de abordare distinct de cel al unei societati civile anemice si total diferit de circul politic dambovitean.
GDRSR se delimiteaza de actualele partide politice si va sprijini numai acele partide si organizatii civice de orientare democratica si europeana capabile sa produca reforma societatii romanesti si a statului roman prin reintegrarea structurilor si institutiilor lui in circuitul european .
GDRSR respinge reactivarea sub orice forma a vechilor structuri politice sau de forta ( nomenclatura P.C.R. , Securitatea ) structuri criminale si responsabile ( direct sau prin interpusi ) pentru situatia trecuta si prezenta a tarii , si respinge orice colaborare sau contact cu reprezentantii lor mai vechi sau mai noi , indiferent de acoperirea lor oficiala.


Cum actioneaza ?

Prin infiintarea unor grupuri ( retele ) de intalnire active si transparente pe Internet ( este inca un spatiu liber !) care nu sunt supuse rigorilor administrative si/sau sicanelor birocratice din spatiul social real si care pot discuta in conditii de transparenta , onestitate intelectuala si sociala , problemele reale ale societatii romanesti si ale cetatenilor care se considera nereprezentati de catre actualul sistem politic .
Aceste grupuri pot atrage oamenii cu un sistem de valori democratic si umanist care isi pot exprima astfel punctul de vedere fata de situatia actuala .
Conditiile concrete de agregare a retelelor de cunoastere pot fi detaliate in fiecare caz, fie ca este vorba de afinitati elective in cazul unui grup restrans agregat prin reciprocitate, de profesii si/sau domenii confiscate de alte structuri , sau chiar de societatea romaneasca in ansamblu.
In lipsa unei societati civile autentice , aceasta este singura cale posibila de rezistenta in fata fenomenelor de patologie sociala la care cetatenii , adusi fortat in situatia de spectatori pasivi , asista neputinciosi de 20 de ani .


Cui se adreseaza ?

GDRSR se adreseaza cetatenilor onesti , educati si responsabili care , oripilati de infernul social si politic romanesc, stau deoparte de tot atatia ani , sperand mereu ca va veni odata si odata o vreme a normalitatii sociale romanesti. Nu a venit inca, si mai este mult pana atunci , iar daca cetatenii nu se vor responsabiliza si implica, nu va veni niciodata.
GDRSR se adreseaza tinerilor care trebuie sa aleaga intre a sta deoparte crezand ca va actiona altcineva pentru ei si in locul lor , sau a actiona in urmatorii 20-30 de ani pentru a scoate societatea din acest infern in care ne-au adus unii care , dupa ce au sechestrat trecutul si au furat prezentul , doresc acum sa cloneze si un viitor dupa chipul si asemanarea lor .
GDRSR se adreseaza de asemenea profesionistilor competenti , constienti si nesantajabili care activeaza in diferite domenii si care sunt chemati sa faca publica starea de fapt si drept din domeniul lor de activitate pentru a obtine in final un diagnostic realist si complet al tabloului social actual. Reforma societatii romanesti poate incepe chiar cu reforma domeniilor profesionale si aceasta trebuie sa cada in seama instantelor profesionale calificate si recunoscute pe plan intern si international care actioneaza democratic si transparent, nu in seama seama unor decizii arbitrare ale unor autoritati politice si birocratice care favorizeaza coruptia .Simboluri si valori

Am ales ca simboluri pentru GDRSR trei personalitati incontestabile pentru tara si diaspora care , prin atitudinile si actiunile lor din trecut continuate si in prezent , s-au confruntat sub toate formele cu fostul sistem politic si social de la noi si se confrunta si acum. Aceste personalitati au facut pentru o societate de multe ori indiferenta sau apatica , dar si pentru cetatenii ei , mai mult decat a facut actualul sistem social si politic actual la un loc :


Herta MULLER – Singurul scriitor roman care a luat premiul Nobel si a demascat pentru intrega comunitate mondiala natura raului care a macinat si macina inca societatea romaneasca .

Cicerone IONITOIU – Cercetător istoric, scriitor memorialist şi cronicar al gulagului romanesc, care lasa posteritatii Dictionarul victimelor comunismului , si, pentru o durata de mai bine de 30 de ani , ne ofera cea mai vasta panorama a lumii romanesti . Fost detinut politic , fost student la Litere, Ştiinţe şi Drept simultan si lider al studentilor taranisti ( presedinte al Facultatii deLitere si sef al Rectoratului Universitatii ) a fost arestat la 21 de ani si condamnat de 6 ori .

Ion VARLAM – Personalitate a opozitiei romanesti, cultivat ( o cultura vasta si solida ), instruit si informat , descendent al unor familii boieresti . Fost detinut politic , a fost inchis initial la varsta de 14 ani, ispasind, cu intermitente, noua ani de inchisoare si domiciliu obligatoriu . Din 1965 este implicat in activitatile anticomuniste ale Exilului romanesc fiind licentiat la Paris in stiinte politice, drept si finante publice. Cartea sa „ Pseudo-Romania. Conspirarea deconspirarii " , sistematic boicotata la noi , este de departe” cea mai trainica analiza facuta situatiei din Romania postdecembrista, analiza intreprinsa din perspectiva unui militant anticomunist intransigent si independent” .


GDRSR pledeaza pentru aderenta Romaniei la principiile europene , pentru consolidarea unui stat democratic si transparent, fara privilegii de casta , in care minciuna, furtul şi crima sunt excluse social , pedepsite exemplar si nu devin direct sau indirect modalitati de realizare individuala sau chiar valori sociale.
GDRSR sustine cu tarie valoarea individuala dincolo de structurile impersonale si birocratice actuale care au distrus in mod sistematic si planificat increderea oamenilor in oameni , in grup , comunitate , societate si normalitate.

Romania trebuie restituita romanilor pentru ca si romanii au dreptul fundamental de a trai intr-o lume normala. Mai devreme sau mai tarziu, oamenii inving intotdeauna sistemele. Decizia si puterea le apartine .Sergiu SIMION


17.08. 2010
BucurestiPublicat in : www.universulromanesc.com
( http://www.universulromanesc.com/showthread.php?t=601 )Addenda

Ideea acestui grup a este mai veche. Un prim material despre GDRSR a aparut in revista Asymetria ( Paris ) cu urmatorul preambul :

" Dupa 20 de ani de speranțe înșelate constant și progresiv, precedați de alți 20 în care îl așteptam pe Godot, cel care nu venea niciodată, suntem într-un moment de bilanț în care pentru orice conștiintă gânditoare despărțirea apelor este inevitabilă, dacă nu cumva consimte să fie coparticipant la masacrul legal al societății românești ( în măsura în care aceasta mai există …), în care sunt distruse sistematic nu numai rădăcinile lumilor trecutului ci și germenii lumilor posibile prin subminarea conștientă și criminală a oricăror repere sociale și morale, prin confuzie, ambiguitate, destructurare, nedeterminare și incertitudine. în numele unui individualism deșănțat și a unui comunitarism pervers. Consecințele sunt evidente. Văd o singura soluție."

( Sursa : http://www.asymetria.org/modules.php?name=News&file=article&sid=698 )

Niciun comentariu: