Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

joi, 4 noiembrie 2010

Mircea Alexandru Marian

Mircea Alexandru Marian

Un concert la Universitatea Nationala de Muzica din BucurestiFoto - Radio Romania Musical

Mircea Alexandru Marian provine din orasul Alba Iulia, unde a studiat la Liceul de Muzica în primele 8 clase, continuând apoi pregatirea la Liceul de "George Enescu" din Bucuresti, din anul 2006 fiind student al UNMB tot la clasa pregatita de Marin Cazacu. În perioada 2002-2006 laureat la olimpiade si concursuri de interpretare în tara, (Bucuresti, Tulcea), el a obtinut premiul I la competitiile internationale de la Chisinau (2007) si Liezen-Austria (2008). Mircea Marian s-a aflat pe scena în recitaluri sustinute în tara, aparând si ca solist al Orchestrei UNMB. Este de asemenea membru al ansamblului "Violoncellissimo".Aseara am avut privilegiul de a merge la Conservator , de a asculta in aceste vremuri tulburi un concert de violoncel si de a cunoaste si tanarul solist si profesorul acestuia . Sunt un meloman amator care merge rar la un concert , dar poate de aceea ma bucur mult mai mult decat daca as avea aceste ocazii foarte des. Comentariile de specialitate despre muzica le las in seama celor avizati. Simplele mele impresii tin de bucuria mea personala traita in acest caz dar si de o perceptie exterioara domeniului, mai exact de contactul cu o alta lume pe care o consider mult mai normala decat altele din multiplele lumi care alcatuiesc ceea ce prin conventie noi numim realitatea romaneasca actuala .
Pentru cine doreste cu adevarat o purificare interioara si exterioara a fiintei si sufletului propriu , pentru a inlatura toata zgura depusa cu darnicie pe ambele de catre societatea in care traim, ii recomand cu caldura aceasta cale.
In ceea ce ma priveste , am vazut ce inseamna nu numai concentrarea si efortul unui tanar talent care poate capta atentia si emotia unei sali intreagi ( dupa ce vedeti un asemenea tanar va schimbati dramatic perceptia asupra valorilor societatii romanesti ) dar si ce inseamna sustinerea psihica si morala a grupului sau de referinta ( toata orchestra era formata din tineri colegi ) . Mergand spre sala Enescu unde avea loc concertul, am trecut pe un culoar lung unde , pe stanga si pe dreapta, erau toti tinerii din orchestra ( baieti si fete ) , in frac si rochii negre .
Atatia tineri curati , talentati, frumosi , placuti si normali nu am vazut la un loc de foarte multa vreme si doresc aceasta bucurie tuturor celor care o merita si stiu sa se bucure de ea.
Cred ca aceasta este adevarata Romanie care de zeci de ani se zbate sa ajunga la lumina zilei.

Publicat in : http://www.universulromanesc.com/showthread.php?t=551

Un comentariu:

Amuleta Japoneza spunea...

Aud fara glas... frumoase trairi! Multumim celor ca el pentru ca ne tin in viata!