Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

miercuri, 12 octombrie 2011

O opinie si dreptul la opinie


Un articol aparut pe Contributors.ro *) resuseste performanta de a atrage imediat atentia cititorilor deoarece se detaseaza net de celelalte prin maniera de abordare a problemelor discutate . Un exemplu :Hmmm, mai mult decât libertatea de a călători şi de a munci în vest, cu cârca pe şantiere, cu mâinile pe câmpuri sau spălând bătrâni la fund, nu am putut să identific alte beneficii ale integrării României în Uniunea Europeană.

Ramona Bratu


Pentru a asemenea abordare a integrarii Romaniei in Europa am facut urmatorul comentariu pe care l-am trimis revistei :Cu sinceritate , cred ca aparitia unui asemenea tip de articol , cu o asemenea abordare si cu un astfel de limbaj care poate oripila anumite sensibilitati sau pe cei obisnuiti cu un limbaj mai elevat, este un accident pentru ” Contributors.ro” , pentru dvs si pentru cititorii care nu sunt poate incantati sa va citeasca impresiile dvs de calatorie redate intr-o nota atat de personala.

Poate ar fi mult mai indicat sa insistati in domeniul in care excelati de fapt. Teza dvs de doctorat la Academia de Stiinte Economice : PERFORMANTELE SISTEMULUI DE PLATI DIN ROMANIA IN PERSPECTIVA INTEGRARII IN UNIUNEA EUROPEANA respectiv discutia atat de elevata ( in peste 200 de pagini ), despre :

Analiza evolutiei istorice a sistemului de plati din Romania 1945-1989, 1990- prezent, sistemul actual de plati din Romania, respectiv despre aplicatiile :

REGIS, SENT, SAFIR, TARGET, TARGET 2, SEPA, EURO 1, STEP 1

reprezinta o incantare pentru specialisti , si nu numai . Cred ca o prezentare a lor pe intelesul cititorilor obisnuiti ar fi foarte bine primita pentru ca numai rezumatul lor nu poate arata adevarata dimensiune si importanta a subiectului :

http://www.google.ro/url?sa=t&source=web&cd=4&ved=0CDMQFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.biblioteca.ase.ro%2Fdownres.php%3Ftr%3D1563&rct=j&q=ramona%20vali%20bratu%2C%20doctorat%20&ei=SpCVTq6wJ4jz-gbI3NX3Bw&usg=AFQjCNE_tOmujO9H1wtz4R3SHu6fgN5TqQ&sig2=htEMh3qr947OsbDO3J5BKg&amp


* )
Ramona Vali Bratu - impresiile unui simplu cetatean european ( http://www.contributors.ro/global-europa/simfo-%e2%80%93-impresiile-unui-simplu-cetatean-european/)

Niciun comentariu: