Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 16 februarie 2012

Contribuabilul Temperat

Exista constiinte anonime care gandesc mai clar ,mai normal , si mai profund decat zeci de indivizi absolventi a n facultati, n doctorate si cunoscatori a n limbi straine uneori, degeaba. Poate de aceea aceste constiinte nu sunt niciodata validate in spatiul public ocupat de o cu totul alta scala de valori. Mai jos gasiti cateva randuri scrise de o astfel de constiinta :


"Sunt un contribuabil oarecare, lucrez la o firmă cu capital privat străin care exportă producția 100%.
Începând cu anul 2005 am urmărit, constant, on-line, informații despre influența celor patru factori care pot influența, pozitiv sau negativ, afacerea dezvoltată de firma la care sunt angajat: resursele specifice, piața de desfacere, fluxurile financiare și evoluția politică. Toți acești factori au avut evoluții destabilizatoare.
Anii 2005 – 2011 conțin atât perioada ante-criză, criza propriu-zisă și post-criza.
Totuși, în toată această perioadă nu a fost concediat nici un salariat. Cheltuielile au fost supuse unui proces intensiv de slăbire. În perioada mediană a crizei, atunci când a lovit Șocul Financiar, care a adus multă suferință clienților tradiționali care au fost obligați să reducă numărul comenzilor, personalul a fost implicat într-o vastă operațiune de revizii, reparații și investiții în utilaje și fluxuri de producție. Au fost efectuate reorganizări, au fost deschise cursuri de recalificări. Au fost făcute investiții importante în activitatea de proiectare și în cea de IT.
Criza a constituit un răgaz pentru reorganizarea activității și reafirmarea hotărârii ferme de a continua afacerea oferind același sistem de încredere cu care clienții societății au fost obișnuiți dintotdeauna. Rezultatele nu s-au lăsat așteptate; după o sincopă care a durat numai șase luni activitatea a fost reluată ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

În concluzie: Capitalismul nu are nevoie de ”o nouă normalitate”. El este Normalitatea și nu are nevoie să fie resuscitat de nimeni.
Ceea ce trebuie supravegheat și amendat, atunci când este cazul, este Factorul Uman.

Lăcomia unor indivizi care nu văd viața decât prin prisma unor grafice de la Bursă constituie O Boală care trebuie depistată și eliminată din sistem.
Acești indivizi au pierdut contactul cu realitatea, ei nu au mai coborât de foarte multă vreme (poate chiar de mai mult de o generație) la nivelul unui stand de încercări mecanice sau al unuia de sudare sau într-un atelier de proiectare, care nu au respirat atmosfera dintr-o hală industrială sau nu au auzit – chiar prin căști performante – urletul compresoarelor, care nu au mai avut de foarte multă vreme satisfacția pe care o trăiești privind cum produsul tău concret (cu totul diferit de o foaie de hârtie cu multe zerouri) este preluat de un client mulțumit, acești indivizi, deci, nu mai trebuie lăsați să aibă acces la mecanisme care pot distruge singurul domeniu care mai ține societatea asta în viață: activitatea productivă.
Lumea celor care susțin (cu viața lor, uneori) afacerile care PRODUC valoare și mențin locuri de muncă este astăzi supusă unui șoc mai puternic decât Șocul Viitorului descris de Alvin Toffler.
Șocul mai vine și din partea celor care se presupune că trebuie să acorde maximă atenție protejării acestui tip de afaceri care rezistă chiar și în perioade de criză.
Aceștia sunt oamenii politici, ei sunt cei care trebuie să folosească sumele colectate din impozitele plătite de aceste societăți pentru întreținerea la un nivel optim de sănătate, integritate și continuitate a statului.
Atunci când indivizi fără o minimă cultură socială sau politică aranjează afaceri oneroase, prin care deturnează sume imense de la bugetul de stat în propriul buzunar, se comite o crimă.
O crimă nedepistată de nimeni, necondamnată de nimeni dar care produce, insidios, efecte dezastruoase, în timp."

Contribuabil Temperat

15/02/2012 la 18:14


Sursa : http://www.contributors.ro/politica-doctrine/ce-am-inteles-si-ce-nu-am-inteles-din-articolul-dlui-lucian-croitoru-%E2%80%9Evom-reusi-sa-facem-din-capitalism-noua-normalitate%E2%80%9D/#comment-55166

Niciun comentariu: