Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 6 februarie 2012

Reconstructia morala a societatii romanesti ( II )


Cuvântul "secret" însuşi este respingător într-o societate liberă şi deschisă iar noi, ca popor, ne opunem prin istoria şi moştenirea noastră societăţilor secrete, jurămintelor secrete şi procedurilor secrete.

John F.Kennedy





Dupa 22 de ani , o declaratie oficiala la cel mai inalt nivel recunoaste indirect ( desi tardiv ) adevarata drama a poporului roman : fractura sociala , confiscarea totala (?) a societatii civile ( nu se spune de catre cine si nici de ce ) si reclama implicit necesitatea reconstructiei spatiului moral ( pentru cine o va mai prinde ...).
Este , cred, cea mai importanta declaratie oficiala despre starea societatii romanesti dupa 1989 :




" În ultima perioadă societatea civilă de bună calitate s-a retras în cochilie, este timpul să revină pentru că altfel locul ei va fi ocupat de foarte mulţi neaveniţi care se vor revendica a fi reprezentanţii societăţii civile. Avem o intelectualitate care, probabil, descurajată de criză, descurajată de unele măsuri guvernamentale, descurajată de unele poziţii ale mele, s-a retras şi nu vrea să se mai implice în viaţa socială şi politică. Este un apel, dacă vreţi, pe care îl fac, la revenirea societăţii civile de bună calitate în prim-planul vieţii politice şi sociale prin contribuţiile pe care le poate aduce."

Declaraţie de presă
a preşedintelui României, Traian Băsescu
(Palatul Cotroceni, 25 ianuarie 2012)

Sursa : http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=13564&_PRID=ag





“Intenţionez să folosesc experienţa MAE şi a SIE în eficientizarea guvernării”

Mihai Razvan Ungureanu


Sursa : http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/mihai_razvan_ungureanu-SIE-MAE-premier-prim-ministru-traian_basescu-premier_desemnat-seful_SIE-servicii_secrete_0_641336463.html

Niciun comentariu: