Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 17 februarie 2012

ACTA & ORDA & STS & SRI


O discutie aprinsa care a avut loc de curand in Bucuresti ( dar nu ni se spune unde ) pe tema ACTA *), a aratat inca o data ( daca mai era nevoie ) cat de “civila” este inca societatea romaneasca .

Mai exact , este citata o declaratie a unui …general :


"De doua zile si doua nopti tot am citit (n.a.- acordul ACTA) incercand cu dictionarul in fata sa inteleg ce naiba scrie acolo si de ce este atata lume iritata. Ar fi foarte interesant sa vedeti daca toti participantii la discutie cunosc textul ACTA, daca cineva a facut efortul sa-l coroboreze cu alte legi nationale", a declarat generalul Marcel Opris, seful STS.”


Pe scurt, asupra problemelor societatii civile , respectiv asupra libertatii Internetului, este consultat un general de la ...„telecomunicatii speciale” . Poate unora li se pare normal, dar aceasta „normalitate” nu ne raspunde si la intrebarea de ce se intampla asa.

Si acum, surpriza din 2012. Sa citim impreuna o relatare despre un dialog halucinant :


Contrazis de o voce din sala, Opris a tinut sa precizeze ca respectivul este "ofiter SRI in rezerva". Ulterior "ofiterul" a spus ca generalul Opris ar fi incalcat legea deconspirand identitatea sa, dar oficialul STS nu se mai afla in sala.”


Intrebarea care ramane fara raspuns este daca discutia din 2012 despre libertatile societatii civile era de fapt intre civili ( despre unii „civili” din sala ne-am lamurit deja... ). Oficial , am intrat deja in Europa , dar trebuie sa ne obisnuim cu gandul ca au intrat si altii.


*)Sursa : http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-11518601-dezbatere-aprinsa-romania-tema-acta-sts-orda-spun-legislatia-actuala-mai-dura-decat-acest-acord-societatea-civila-contrazice-iar-isp-istii-tem-nu-fie-transformati-politie.htm



Addenda

( Dictionar de termeni si structuri )

ACTA -( Anti-Counterfeiting Trade Agreement )/Acord comercial de combatere a contrafacerii (http://www.minind.ro/acta/index.html )

ORDA- Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor

STS - Serviciul de Telecomunicatii Speciale

SRI – Serviciul Roman de Informatii

Niciun comentariu: