Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

luni, 5 martie 2012

Amos Oz
Inteligenta adevarata merge mana in mana cu modestia , bunul simt si cultura ,iar Amos Oz crescut in „civilizatia indoielii si a criticii” , dar nu si a partizanatului intelectual, demonstreaza cel mai bine acest lucru. De la „cultura invectivei” ( dreptul la opinie si la libera exprimare, nu ? ! ) atat de cultivata de catre intelectualii din spatiul public romanesc unde „spiritul primar agresiv” este la el acasa , la lectia exemplara de umanitate ,toleranta si normalitate sociala oferita de acest intelectual nobil este o distanta care poate fi inteleasa de catre cei care au citit de exemplu „Poveste despre dragoste si intuneric” . Din pacate, noi nu am avut si nu avem inca un Amos Oz, dar nimeni nu ne poate interzice sa speram ca, odata si odata, poate vom avea si noi un asemenea spirit solar.

Sursa : http://www.contributors.ro/cultura/amos-oz-daca-as-crede-in-conceptul-de-popor-ales-l-a-ruga-pe-dumnezeu-sa-aleaga-pe-altcineva-interviu-in-exclusivitate-pentru-contributors-ro/

Niciun comentariu: