Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 28 mai 2012

Suferiti, ma !


" Lucram intr-o vreme la un Centru Scolar de Recuperare.Erau acolo copii cu deficiente mentale si aveau un sef, Claudiu, oligofren si sadic. Stiau pruncii o frica de el cu mult mai mare decat de cei normali, educatorii.
Pentru ca era admirat si cu aptitudini pedagogice utile contextului, Claudiu era incurajat sa conduca circul,mai ales cand aveau loc adunari "educative".
Claudiu spunea: "bateti din palme,ma!" si toti aplaudau, pana Claudiu spunea:"acuma gata". Atunci taceau toti, in aceeasi secunda, se asternea o tacere de se auzea musca.
Cand era criticat cineva Claudiu spunea: "radeti,ma!" Si apoi : "acuma taceti".
Si toti copii aplaudau, radeau si mai ales taceau la comanda lui Claudiu.
Pana cand Claudiu si-a dat masura vocatiei sale. Lasat singur sa supravegheze copiii ii punea sa stea " cu capul la cutie ". Adica cu capul sprijinit de maini, aplecati deasupra mesei. Si, lovindu-i pe spate cu bastonul suiera scurt " suferiti, ma! Suferiti ! "
Asa mult ii placea lui asta incat uita constant sa spuna: " acuma gata, ma ! "
Acesta a fost si motivul pentru care cariera pedagogica a lui Claudiu s-a incheiat brusc si oarecum nemeritat."

pion
(28 Mai 2012, 16:25)


Niciun comentariu: