51. Ma depasesc evenimentele din tara mea!
20:09 | 26 Iunie pe faţă
si ma gandesc tot mai serios cum sa parasesc tara eu si familia mea. Romania va ramane in sufletul meu si poate ca in cele din urma nu am sa plec definitiv, dar nu vad o redresare la ce se intampla azi in Romania. Am ajuns prea jos ca tara si reactia opiniei publice este palida! Pacat de binecuvantarea acestei tari si de jertfele trecutului ramase intr-o uitare demna de un sfarsit!
" Jurnalul unui psiholog "( 2007-2024) este o viziune si o perspectiva originala asupra societatii romanesti generata initial de involutia unui domeniu profesional sensibil confiscat de instante straine naturii acestuia.
Elita discreta pro România
Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :
Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke
marți, 26 iunie 2012
Ma depasesc evenimentele din tara mea!
luni, 25 iunie 2012
Despre reputatia academica si despre reputatie in general
duminică, 24 iunie 2012
Presiunea din mediul virtual
geonicol
24 iunie 2012, 21:59vineri, 22 iunie 2012
Scala stress-ului si problemele romanilor
„ Dreptatea, in cazul popoarelor primitive, usor impresionabile, fara reflexe democratice si cultura institutionala, e ceva relativ. Azi esti calau, maine te scoatem victima. Etica si morala publica sunt ca plastilina. Unele televiziuni de stiri in cardasie cu politicienii cinici fac restul. Spala ce-a mai ramas viu din creier. ”
Dan Tapalaga,
ziarist
„ ... presa nu reflectă realitatea, ci o generează. Imaginile, concepțiile, noțiunile de la televizor se revarsă asupra noastră ”.
Vlad Stroescu,
psihiatru
"De undeva trebuie dat semnalul unităţii, semnalul adunării competenţelor în jurul problemelor, al capabilităţii de a rezolva problemele, semnalul eliminării scandalurilor continue pentru că uitaţi-vă ce se întâmplă în politica românească, unde viaţa bate filmul. Nu există nicio viziune în acţiunile pe care unii le promovează, niciun dram de interes naţional în acţiunile pe care alţii le fac. Cum să modernizăm această ţară, cum să ajungem să nu ne fie ruşine de rezultatele noastre? Ţărişoara noastră este în relativă poziţie de stând pe butuci, sunt bombe peste bombe politice, economice şi sociale *) . Pas cu pas vom încerca să le rezolvăm fără ură, fără patimă, cu ştiinţa lucrului bine făcut, asta încercăm noi să facem la nivel central "
Ioan Rus
Ministru de Interne
O intrebare interesanta la care raspunsul intereseaza pe toata lumea ar fi urmatoarea : cu ce probleme se confrunta de fapt romanii in prezent si ce îi streseaza cu adevarat ? Un raspuns partial avem daca evaluam una dintre multiplele oferte de servicii existente pe piata psihologica :( Sursa: hotnews.ro )
Din acest singur exemplu ar putea parea ca orice probleme obisnuite din viata reala solicita imperios consilierea de catre un specialist. Daca facem totusi o simpla comparatie cu problemele care stresau in mod obiectiv oamenii in preajma anilor `70-`80, apar nuante interesante :SCALA STRESS-ULUI ( 0 -100 )S.U.A.-1977(T.H.Holmes, R.H.Rahe )
Moartea sotului /sotiei
100
Divort
75
Despartirea cuplului -
65
Inchisoare -
63
Moarta unei rude apropiate
63
Ranire sau boala
53
Casatorie
50
Pierderea locului de munca
47
Reconcilierea cuplului
45
Pensionare
45
Probleme de sanatate ale unui membru al familiei
44
Sarcina
40
Dificultati sexuale
39
Familia s-a marit
39
Reorganizarea vietii profesionale
39
Schimbarea situatiei financiare
38
Moartea unui prieten intim
37
Schimbarea naturii muncii
36
Modificarea numarului conflictelor din familie
35
Imprumut mare
31
Scadenta unui imprumut mare
30
Schimbare in responsabilitatile profesionale
29
Un copil a parasit casa parinteasca
29
Necazuri cu socrii
29
Ati obtinut un succes
28
Sotia (sotul) intreprinde sau abandoneaza o activitate profesionala
26
Inceput sau sfarsit de scolaritate
26
Schimbari in conditiile de viata
25
Schimbari in obisnuinte
24
Dificultati cu seful
23
Schimbari ale orelor sau conditiilor de munca
20
Schimbare de domiciliu
20
Schimbare de scoala
20
Schimbare de distractii
19
Schimbare in viata sociala
18
Imprumut mediu
17
Schimbarea obisnuintelor de somn
16
Schimbare in numarul reuniunilor familiale
15
Schimbare in regimul alimentar
15
Vacanta
13
Sarbatori de iarna
12
Infractiuni marunte
11
Pornind de la aceste date, cititorul poate incerca sa afle singur , cu toata criza politica, economica, sociala, s.a.m.d. non-stop ( care a inceput de fapt in 1990 si nu s-a terminat practic nici acum ...) , daca este cu adevarat stresat , cat de mult , si de ce . Ceea ce nu se incadreaza insa in aceasta scala , in mod evident este de cu totul alta natura.AddendaCu ani in urma am aflat despre o analiza comparativa a rezistentei la frustrare in cazul romanilor si francezilor. Concluzia a fost foarte interesanta : romanii erau mult mai rezistenti la frustrare decat francezii ( cu alte cuvinte acolo unde francezii faceau deja nevroza, romanii inca radeau...).Am aflat de asemenea si despre o expeditie facuta de un grup de romani pe Himalaia prin anii `80 ( pretextul folosit a fost aniversarea... UTC-ului ) in care a putut fi comparat comportamentul grupului de romani aflat in aceasta situatie extrema cu comportamentul altor grupuri din alte tari aflate in aceeasi situatie. Din punct de vedere fizic , romanii au fost net superiori, chiar daca in tara nu facusera decat antrenamente sporadice, unii chiar de loc . Mi s-a povestit de exemplu , ca la 4000m unii romanii inca ...fumau, iar unii strainii faceau deja apel la mastile de oxigen . ( Despre rezistenta fizica a romanilor am avut in acea perioada si o relatare de la un muncitor roman ajuns in Africa : toti strainii veniti acolo(englezi) lucrau maximum 2 luni prin rotatie , dupa aceea erau trimisi acasa pentru ca nu rezistau ; romanii in schimb rezistau si 8 luni fara nici o pauza sau rotatie... ). Cu toata aceasta dotare nativa excelenta , echipa de romani a clacat lamentabil la capitolul relatii sociale ( inter-umane). Exact la 4000 de m , echipa initiala s-a scindat in doua grupuri din cauza orgoliului unor oameni in goana dupa celebritate. Unul din grupuri...a schimbat traseul initial ( lucru care nu trebuie sa se intample niciodata intr-o expeditie de acest gen !). Consecinta a fost dramatica pentru grupul care a schimbat traseul vizualizat in pregatirea facuta anterior in tara. Un om a fost dat disparut ( s-a banuit ca ar fi cazut noaptea intr-o prapastie... ) . E ca si cum traditionala lipsa a spiritului de echipa la romani s-ar fi razbunat , ceea ce inseamna o lectie pentru oricine poate intelege acest lucru .*) N.B. - Nu este clar cine arunca in tarisoara noastra "bombe peste bombe" , dar daca nici domnul ministru de interne nu stie ( ?! ), noi cu atat mai putin...
Despre secrete
Naomi Wolf - Politia tastaturii
http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/politia-tastaturii-265812.html
miercuri, 20 iunie 2012
Test social
„ Modul în care premierul Victor Ponta şi societatea vor trata chestiunea plagiatului de care e acuzat liderul social-democrat constituie un "test de turnesol" pentru statul de drept şi democraţia românească...”
Deutsche Welle: Democratia si nerusinarea politicienilor plagiatori