Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 22 septembrie 2016

O excelenta metafora a maririi si decaderii societatii si culturii romanesti




„Munții noștri aur poartă, Noi cerșim din poartă-n poartă.”
Octavian Goga



Românii au impresia că nu sunt nici înţeleşi şi nici valorizaţi. Cei care pleacă se cred mai deştepţi decât ţara lor. Iar apoi au tot timpul nevoie de privirea altora, a străinilor, a mea, în ocurenţă, ca să-i liniştesc, să le spun că e bine. Să alin suferinţa, să-i îmbărbătez. Este, deci, o tendinţă a românilor aceea de a se îndepărta de ţara lor şi de a o ponegri ulterior. Când de fapt ei sunt România”.
Clotilde Armand




Ceea ce s-a intamplat intr-un sfert de secol in Romania cu patrimoniul material , istoric , social si cultural al Romaniei pentru care , curat constitutional cum ar zice Caragiale , s-a dat liber la furat ( "Averea dobandita ( nu se stie cum -n.n.) se presupune a fi licita " scrie in Constitutia Romaniei, intra in zodia iresponsabilitatii guvernantilor , crimei sociale si morale si a raptului social  generalizat.  Aceasta crima era fi circumscrisa foarte bine  de catre codul penal comunist anterior prin notiunile de  "sabotaj" si "uneltire impotriva ordinii sociale", cu diferenta ca acel regim a avut drept regula sociala condamnarea nevinovatilor,  spre deosebire de regimul post-comunist care a urmat in ultimul sfert de secol si a carui deviza post-kaghebista  a fost scaparea tortionarilor, criminalilor, hotilor si escrocilor exact atunci cand existau toate motivele pentru condamnarea lor.
Traim vremuri absolut paradoxale in aceasta lume intoarsa pe dos in care Romania este sabotata exact de cei care sunt platiti din bani publici sa-i apere interesele si promovata exact de cei care in vechea terminologie erau denumiti "rechini imperialisti" si considerati dusmanii ei .
Cea mai buna promovare a Romaniei si a valorilor ei o fac de multe ori strainii ( exista cazuri uluiroare de straini care promoveaza in mod dezinteresat Romania si care au mers pana la a invata limba romana si a asimila cultura romana  ) si nu guvernantii tarii care actioneaza de foarte multe ori invers in raport cu logica economica, sociala si morala.
Videoclipul superb de mai jos promoveaza in mod indirect in acest caz ( compania occidentala care l-a realizat are scopuri foarte pragmatice ) o bijuterie arhitecturala - Cazinoul din Constanta -  si in acelasi timp un vechi simbol al Romaniei cunoscut inainte de comunisti in intreaga Europa , dar lasat in paragina timp de un sfert de secol de toate guvernarile centrale si locale care s-au perindat pana acum, probabil dupa principiul "daca nu putem castiga pentru noi , sa se aleaga praful pentru ei (societate, cetateni,etc.)". 
Cazinoul Constanţa a fost închis pentru public de catre autorităţile din România încă din 2007, dar a fost readus simbolic la viaţă într-un spot publicitar al companiei Sony care ar trebui sa dea de gandit si guvernantilor, si societatii, si cetatenilor 




Un comentariu:

Adi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.