Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 11 mai 2017

Feed-back 2007-2017 pentru "Jurnalul unui psiholog"




I . Jurnalul unui psiholog 
( 2007-2017)


Mai jos sunt prezentate cele mai importante articole si postari din ultimii 10 ani , conform gadget- ului  Configurați postările populare  si asa cum sunt ele percepute de catre cititorii "Jurnalului unui psiholog " conform statisticii interne a domeniului blogspot.com.



Nr
Titlu
Punctaj
Google +
Nr. de
comentarii
]
Nr. de vizionari
N
Data publicarii
1

Armaghedonul din spatiul virtual, Confiscarea unui domeniu si a unei profesii, Control si manipulare prin mass-media


+1

0

10371

18.04.2013
2

Cultura invectivei, Degradarea limbajului public, Degradarea spatiului public romanesc, Psihologizarea si psihiatrizarea vietii publice


0

0

3213

23.10.2013
3

Mentalitatea de buncar, Mentalitatea de tip securist, Militarizarea psihologiei, Pseudo-psihologie / pseudo - sociologie, Scheletele din dulapul stiintelor sociale


0

9

2783

18.08.2013
4

Confiscarea unui domeniu si a unei profesii


0

1

2592

20.06.2009

5

Alte lumi, Civilizatia occidentala, Mentalitatea democrata


0

0

2549

17.11.2013
6

Noua psihologie


0

9 *)

2000

06.06.2010
7

O alta Romanie


0

0

1306

31.07.2009

8

Control si manipulare prin mass-media


0

0

1177

12.10.2010
9

Anormalitatea sociala


0

0

794

08.09.2009
10

Abnormalia


+1

0

693

11.11.2011






Note


*)  Comentariile de acum 7 ani la articolul Ce vraji au mai facut psihologii romani  sunt prezentate mai jos ( ultimul dintre ele ofera o posibila explicatie pentru ceea ce s-a intamplat de fapt in psihologia romaneasca ) : 



9 comments:

Lili C. said...
Bănuiesc că toţi premianţii au funcţii importante prin copsi. Şi e important să te pui bine cu reprezentanţii "singurei autorităţi române competente în gestionarea condiţiilor de furnizare a serviciilor psihologice în România"!(aşa s-a autointitulat copsi prin hotărârea publicată în monitorul oficial nr. 348 bis/26.05.2010)
Sergiu Simion said...
Nu stiu daca mai au sau nu functii , stiu doar ca toti au fost( sau sunt ) militari. Una din aceste persoane spera prin 1994 la Conferinta Nationala de Psihologie ( despre aceasta manifestare interesanta voi scrie cand voi avea timp ) sa fie aleasa "secretar al Asociatiei" . Nu a fost sa fie ( intre timp a aparut Colegiul ...) . Dar ma intreb daca si in Occident psihologii ...militari ( ca sa nu spunem altfel ) dau premii si ...tot ei le primesc .
Elena A.I. said...
Am inceput sa studiez psihologia in 1998. Dupa atat de multi ani in care am fost, pe rand, psiholog la un ong, apoi profesor de stiinte socio-umane, psiholog scolar si, in fine psiholog intr-o policlinica pot spune ca nici in cel mai negru cosmar nu m-am asteptat ca psihologia sa ajunga ceea ce este astazi, in mare parte datorita COPSI ( colegiului). Absolventii au fost scosi pe banda rulanta, licenta a devenit apa de ploaie iar ,,regulile" inventate de COPSI si modul in care sunt respectat n-au nici o legatura cu etica profesionala, ci cu un jalnic mercantilism care dezonoreaza o mare parte dintre cei care sunt profesori universitari si se mai afla si la conducerea COPSI.
Zi de zi sunt siderata de ce idei le mai vin...Fac o formare in psihoterapie. Sincer va spun ca nivelul e foaarte scazut, nu numai din punct de vedere al multor colegi care au intrat in aceeasi formare, dar si din punct de vedere al formarii in sine. Am o colega care nu numai ca nu are notiuni de baza...dar se exprima la nivelul unui absolvent de scoala profesionala. Ce-i drept, ea n-a avut probleme cu COPSI-ul. A cunoscut pe cine trebuie, a dat ce trebuie etc. Surpriza cea mare a fost cand, zilele trecute, m-a anuntat ca se va inscrie la doctorat!!!
Cine mai crede in valoarea psihologilor daca vede o astfel de persoana doctor in psihologie?! Sau psihoterapeut?!
Ca sa nu mai spun ca am o fosta eleva( am uitat sa spun si ca am predat psihologie medicala la o scoala posliceala) si ea certata cu gramatica dar cu un sot bine situat politic si finaciar si care- evident- a terminat o facultate de psihologie, si-a luat doctoratul la Iasi(!) si acum e asistent universitar la o facultate din orasul nostru.
Uneori am senzatia ca e un cinism general sau un egocentrism monstruos in felul in care se vede ,,de sus" destinul psihologiei romanesti.

Iar eu nu mai pot spune de mult timp - cu mandrie -ca sunt psiholog...
Sergiu Simion said...
" pot spune ca nici in cel mai negru cosmar nu m-am asteptat ca psihologia sa ajunga ceea ce este astazi, in mare parte datorita COPSI ( colegiului). "

Confirm. E chiar mai mult decat atat , pentru ca daca psihologia a fost radiata la inceput pe hartie ( revolta ca si amenintarea erau oarecum generale si se lupta cat de cat pentru supravietuirea domeniului...) acum este confiscata la propriu si in realitate. Am inceput sa studiez psihologia ( oficial ) in 1978 cand am dat examen la aceasta facultate si in toamna aceluiasi an , ne-am trezit toti studenti la o facultate cu nume schimbat respectiv la ceea ce a mai ramas din ea. Nici unul din cei care acum se pretind mari profesori si psihologi nu a suflat nici un cuvintel si nu a luat nici o atitudine curajoasa in agora , nici atunci, si nici dupa 1989 , pentru ca aceasta atitudine nu intra in sistemul lor de valori (sistemul de atunci si de acum le convine de minun ). Inteleg drama prin care treceti pentru ca am parcurs toate etapele de care vorbiti ( si poate multe altele in plus...). Personal am rezistat 6 ani ca profesor de " stiinte sociale" prin sate si ulterior , respectiv dupa `90 , 12 ani ca psiholog industrial , nutrind speranta ca odata si odata aceasta profesie va deveni ceea ce trebuie sa fie : una umanista. A devenit una birocratica sau chiar altceva. Ultima speranta in redresarea profesionala a domeniului mi s-a naruit la Conferinta Nationala de Psihologie din 1994 ( voi scrie odata si despre ce am vazut acolo...). Prabusirea sociala a domeniului din 2004 respectiv confiscarea lui ( am scris undeva de exemplu ca 50% din membrii conducerii Colegiului din Constanta din care am facut parte erau militari si/sau din alte structuri , restul erau ...tolerati ) nu a fost decat urmarea logica a dezagregarii domeniului.
Pe cale de consecinta, acest domeniu a ramas in seama celor legal autorizati. Rezultatele se vad deja.
Elena S.A said...
Sunt psiholog clinician. Azi am avut neplacerea de a fi abordata de o doamna psiholog specialist in psihologie clinica ( si altele...) cu un plic gros pe care incerca sa mi-l indese in buzunarul -inexistent :D - al halatului de serviciu, cu incercarea penibila de a ma convinge sa dau o alta evaluare psihologica unei batrane decat cea reala... Pentru ca d-na avea interes privind casa batranei, ce era o ,,magazie" (!) dar situata central in oras.Doamna facand parte din multe comisii...reprezentanta a legalitatii...si a profesiei noastre.Vazand reactia mea, ma privea ca pe o persoana cu dizabilitati... Trist e ca banuiesc ca va gasi pe altcineva pana la urma, datorita ,,conexiunilor" sale, cu sa-si duca planul la bun sfarsit.
Cine sunt psihologii?! Cei ca mine, cei ca ea ...ori o categorie intermediara?!
Sergiu Simion said...
" Azi am avut neplacerea de a fi abordata de o doamna psiholog specialist in psihologie clinica ( si altele...) cu un plic gros pe care incerca sa mi-l indese in buzunarul -inexistent :D - al halatului de serviciu, cu incercarea penibila de a ma convinge sa dau o alta evaluare psihologica unei batrane decat cea reala... Pentru ca d-na avea interes privind casa batranei, ce era o ,,magazie" (!) dar situata central in oras.Doamna facand parte din multe comisii...reprezentanta a legalitatii...si a profesiei noastre.Vazand reactia mea, ma privea ca pe o persoana cu dizabilitati... Trist e ca banuiesc ca va gasi pe altcineva pana la urma, datorita ,,conexiunilor" sale, cu sa-si duca planul la bun sfarsit.
Cine sunt psihologii?! Cei ca mine, cei ca ea ...ori o categorie intermediara?! "

Psihologii romani sunt DIFERITI de psihologii democrati din Occident desi pretind ca respecta acelasi cod deontologic . Doamna "psiholog specialist in psihologie clinica...facand parte din multe comisii...reprezentanta a legalitatii...si a profesiei noastre " ( pardon, desi folosim acelasi nume pentru o aceeasi profesie este vorba de lucruri complet diferite ! ) este o persoana perfect adaptata sistemului din care face parte in conditiile legii si sub umbrela careia actioneaza si altceva nici n-o mai intereseaza ( ar fi interesant daca ar completa o declaratie de avere !) . Schimbarea unei evaluari psihologice este in acest caz "o dovada de realism economic, psihologic si social" in conditiile noastre .
In ceea ce priveste intrebarea finala " Cine sunt psihologii ? " raspunsul care conteaza cu adevarat este dat de beneficiarii serviciilor psihologice care pot face cel mai bine diferenta intre cei care pretind ca sunt psihologi dar le falsifica "legal" evaluarile cu ochii la bunurile sau banii lor , si intre cei care nu pretind , dar ii trateaza cu adevarat ca fiinte umane cu suflet si drepturi .
Anonymous said...
Eu cred ca totusi va fi bine. Asta imi aminteste de o poveste cu talc.
Cine se va pacali la nesfarsit cu psihologi, psihoterapeuti sau intelectuali incompetenti? O sa dispara psihologia in Romania. Sau va fi facuta de ras. S-a facut deja. Stiu psihologi cu toate titlurile pe care pacientii ii evita? Nu e bine asa?
Sergiu Simion said...
" Cine se va pacali la nesfarsit cu psihologi, psihoterapeuti sau intelectuali incompetenti? O sa dispara psihologia in Romania. Sau va fi facuta de ras. S-a facut deja. Stiu psihologi cu toate titlurile pe care pacientii ii evita? Nu e bine asa?"

Nu se mai pacaleste nimeni dar acest lucru nu mai are nici o importanta . Dupa un vechi principiu " o comisie nu e niciodata vinovata" ca atare , banii raman legal in buzunarele unora desi problemele ( eventual ) raman in constiinta ...altora. Restul ( deocamdata ) e tacere.
Anonymous said...
Una dintre misiunile serviciilor secrete este aceea de a avea un control permanent asupra societatii, in general si a institutiilor sau organizatiilor ,in special iar , modalitatea cea mai eficienta este aceea prin care, un (fost) lucrator se infiltreaza ,sub diverse forme si in diferite functii ,in institutia sau organizatia respectiva.In general, se prefera ca acesta sa acceada la o functie de conducere.In aparenta, structura de informatii pare sa fi renuntat la propriul angajat dar,ea il foloseste atat timp cat randamentul sau nu este influentat in mod negativ de vreo boala,de vreo incalcare flagranta a legii sau deconspirare iar, trecerea in rezerva nu inseamna ca structura de informatii a renuntat la acesta . Sa nu uitam ca ,psihologia este o arma si ca orice arma ,trebuie controlata . Cum? Prin ...ofiterii care conduc COPSI .




( 2008-2009 ) 

Articolele care au fost publicate pe aceasta platforma in perioada amintita si in format pdf  nu permit o comparatie intre numarul de afisari , respectiv audienta lor, decat in 4 cazuri ( cf: tabelul care urmeaza ) in care acestea pot fi citite online  : 

Eseu

Istoria conspirativa a psihologiei si controlul psihosocial in postcomunism, 2006 pdf [ 258 ]
Sergiu Simion, [Eseu]
Asymetria. Revista de cultura, critica si imaginatie
Acest articol poate fi comentat AICI

Psihologia si societatea romaneasca (omul & megamasina), 2007 pdf [ 399 ]
Sergiu Simion, [Eseu]
Asymetria. Revista de cultura, critica si imaginatie
Acest articol poate fi comentat AICI

Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. O perspectiva psihologica, 2005 pdf [ 703 ]
Sergiu Simion, [Eseu]
Revista Agero
Acest articol poate fi comentat AICI

Socioambiguitatea si nevoia de psihologie, 1991 pdf [ 271 ]
Sergiu Simion, [Eseu]
Ziarul Contrast, nr. 10/1991
Acest articol poate fi comentat AICI

Zonele obscure ale psihologiei, 2005 pdf [ 469 ]
Sergiu Simion, [Eseu]
Timpul, 9 septembrie 2005
Acest articol poate fi comentat AICI

Societatea romaneasca intre psihanaliza de stat si canibalismul social, 2008 pdf [ 289 ]
Sergiu Simion, [Eseu]
Acest articol poate fi comentat AICI

Psihologia românească între Lege şi Ordine, 2009   [ 190 ]
Sergiu Simion, [Eseu]
Acest articol poate fi comentat AICI

The New Moral Order (Pseudo Romania), 2009   [ 148 ]
Sergiu Simion, [Eseu]
Acest articol poate fi comentat AICI

Frontul Psihologic National, 2009   [ 153 ]
Sergiu Simion, [Eseu]
Acest articol poate fi comentat AICI

Tradarea psihologiei, 2009   [ 215 ]  NOU!!!
Sergiu Simion


Sursa : http://www.psihologiaonline.ro/biblioteca-online-mainmenu-66/322.html?task=view


Nr.
Articol
Nr. afisari
1
Frontul Psihologic National
9838
2
Psihologia romaneasca intre Lege si Ordine
8106
3
The New Moral Order( Pseudo-Romania )
6538
4
Tradarea psihologiei
1849






III. Asymetria 
Revista de cultură, critică și imaginație!

Evaluarea activitatii publicistice prin revista Asymetria ( Paris )

                                                Clasamentul textelor publicate


15 most read stories

• 1: Formarea si rolul limbii franceze în cultura europeana - (9828 citiri)
• 2: Exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica - (7018 citiri)
• 3: Stefan Arteni. The E-C European Cultural Model. 6. Once Upon a Time. - (5770 citiri)
• 4: Semnatarii Apelului pentru repunerea lui Paul Goma si a familiei sale în d - (5534 citiri)
• 5: Tabel cronologic Camil Petrescu - (4718 citiri)
• 6: Autonomia, drepturile si privilegiile minoritatilor în România recen - (4658 citiri)
• 7: Biografii contemporane : Artur Silvestri - (4366 citiri)
• 8: Raport de etapa. Apelul pentru Goma - (4277 citiri)
• 9: Un test pentru orice persoana cu gandire democrata - (4173 citiri)
• 10: Procesul comunismului. Semnatari. Apel iniţiat de Sorin Ilieşiu. - (3787 citiri)
• 11: Bibliografie : Ghergut, Ondine. Veniturile secrete ale securistilor, de 10 ori m - (3518 citiri)
• 12: Sergiu Simion. Asumarea raspunderii si protectia anonimatului - (3408 citiri)
• 13: 2006- Anul Francofoniei în România - (3317 citiri)
• 14: Sergiu Simion. Psihologia si societatea romaneasca. Omul si megamasina - (3009 citiri)
• 15: Basarab Nicolescu : Transdisciplinaritatea – o nouă viziune asupra lumii - (2717 citiri)

15 most voted stories

• 1: Formarea si rolul limbii franceze în cultura europeana - (21 votes)
• 2: Magda URSACHE. Tiganiada - (14 votes)
• 3: Mihai Rogobete. Digmocratia - (13 votes)
• 4: Corneliu Sofronie si Roxana Zubcov despre Phoenix, Ed. Pamfil si S. D. Ogodescu - (13 votes)
• 5: Isabela Vasiliu-Scraba. Un fals filosof al religiilor, A. Plesu - (13 votes)
• 6: Mariana Claudia Popescu. Despre receptare si riscurile ei - (12 votes)
• 7: Mihai Rogobte. Paul Goma si literatura "asa" - (10 votes)
• 8: Mariana Claudia Popescu. Mario Vargas Liosa,"Pestele in apa"-Un arheti - (9 votes)
• 9: Exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica - (9 votes)
• 10: Biografii contemporane : Artur Silvestri - (9 votes)
• 11: Sergiu Simion. Psihologia si societatea romaneasca. Omul si megamasina - (9 votes)
• 12: Anca Dumitrascu. Bucurestii. Oras trist, alienare ºi mult praf - (9 votes)
• 13: Isabela Vasiliu-Scraba. Batjocorirea Martirilor Neamului în proiectul Aiud - (9 votes)
• 14: Isabela Vasiliu-Scraba. Costantin Noica pe alta Lista neagra - (8 votes)
• 15: Magda Ursache. De la Neculuta la Guta - (8 votes)


15 best rated stories (based on 5 maximun points)


• 1: Formarea si rolul limbii franceze în cultura europeana - (3.23 points)
• 2: Magda URSACHE. Tiganiada - (5 points)
• 3: Isabela Vasiliu-Scraba. Un fals filosof al religiilor, A. Plesu - (5 points)
• 4: Corneliu Sofronie si Roxana Zubcov despre Phoenix, Ed. Pamfil si S. D. Ogodescu - (5 points)
• 5: Mihai Rogobete. Digmocratia - (4.53 points)
• 6: Mariana Claudia Popescu. Despre receptare si riscurile ei - (4.66 points)
• 7: Mihai Rogobte. Paul Goma si literatura "asa" - (4.8 points)
• 8: Exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica - (4.66 points)
• 9: Mariana Claudia Popescu. Mario Vargas Liosa,"Pestele in apa"-Un arheti - (4.33 points)
• 10: Isabela Vasiliu-Scraba. Costantin Noica pe alta Lista neagra - (5 points)
• 11: Sergiu Simion. Psihologia si societatea romaneasca. Omul si megamasina - (4.22 points)
• 12: Anca Dumitrascu. Bucurestii. Oras trist, alienare ºi mult praf - (4.11 points)
• 13: Isabela Vasiliu-Scraba. Batjocorirea Martirilor Neamului în proiectul Aiud - (4.11 points)
• 14: Magda Ursache. De la Neculuta la Guta - (4.75 points)
• 15: Excluderea lui Noica si a poetilor martiri din cultura romaneasca - (5 points)

Sursa : http://www.asymetria.org/modules.php?name=News&file=article&sid=991




Comentariu final

Colegiului Psihologilor din Romania ( COPSI ) a ajuns un circ jalnic , adica exact ceea ce a fost proiectat de la inceput. Corifeii  lui s-au imparitit in ( cel putin ) doua tabere care isi disputa legitimitatea, sediul , site-ul, dreptul de reprezentare,etc.  si care se paruiesc inclusiv in justitie. 
Daca avem in vedere degradarea fara precedent a domeniului psihologic confiscat de structuri straine acestuia si statutul corifeilor care l-au gestat , dar nu si-l asuma , acestia se comporta chiar mai rau decat politicienii. 
In aceste conditii nu este de mirare ca peste domeniul psihologic s-a asternut o tacere suspecta , mai exact linistea dinaintea furtunii.
Cei peste 20.000 de psihologi ordinari ( adica supusi ordinelor ) sunt prinsi in mecanismele dependentei profesionale si sociale fiind in acelasi timp sub " codul de tacere " deoarece , printr-o celebra reglementare clocita special de COPSI in 2007,  isi pot pierde dreptul de a profesa  daca "fluiera in biserica" 


Art. 2 (1) Psihologii cu drept de liberă practică care încălcă dispoziţiile Legii nr. 213/2004, H.G. nr. 788/2005, Hotărârii Comitetului director al CPR nr. 1 din 10 martie 2006 sau care desfăşoară activităţi de natură a aduce atingere demnităţii profesionale (s.n.) se află în stare de incompatibilitate cu exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, potrivit dispoziţiilor art. 21 lit. a) din legea nr. 213/2004.(2) Orice manifestare a psihologilor cu drept de liberă practică având ca scop promovarea (s.n) sau implementarea (s.n.) unor măsuri contrare (s.n.) prevederilor Legii nr. 213/2004, H.G. nr. 788/2005, Hotărârii Comitetului director al CPR nr. 1 din 10 martie 2006 aduce atingere demnităţii profesionale (s.n.). 
Dispozitie Presedinte 14.02.2007


In locul lor , ii reprezinta si se agita cei "noi" care prin statut, pozitie si vechime nu pot fi clintiti , dar care dupa mai mult de 10 ani de functionare a COPSI descopera abia acum ca nu au fost liberi,  pornesc la lupta cea mare si vor sa treaca acum la butoane in locul celor "vechi",  dar exact pe aceeasi lege de functionare,etc.  , adica un fel de ramane cum am stabilit, deci cum a fost. 
Propozitia de mai jos exprima perfect " comédia " la care s-a ajuns : 


 " In sfarsit, putem sa facem si noi ALEGERI LIBERE!" 
Ion Duvac 
https://www.facebook.com/experticpr2014/posts/1881495578741850 

Niciun comentariu: