Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

sâmbătă, 27 ianuarie 2018

" The Death of Stalin", cea mai grea lovitura de imagine pentru regimul mafiot al lui Putin


I wonder if anyone from Vladimir Putin’s cabinet will see The Death of Stalin. They might see something awful being born.

Şicanat de ani buni prin razboiul hibrid declansat de catre regimul mafiot al lui Putin , Occidentul intra in sfarsit cu toate armele in razboiul informational si psihologic declansat de catre acesta si ii administreaza drept in moalele capului o lovitura extrem de dura si practic imposibil de parat, dar care este in acelasi timp o foarte grea sarcina pentru armada de trolli rusi din intreaga Europa care trebuie musai sa spele "rusinea".  Excelentul film al lui Armando Iannucci " The Death of Stalin" despre dementa bolsevica are un singur corespondent in istoria filmului si in istoria lumii , capodopera "The Great Dictator" a lui Charles Chaplin care reprezinta cealalta fata a monedei , respectiv dementa nazista . Reactia de atunci a regimului nazist a fost condamnarea la moarte in contumacie a autorului filmului .




Este incredibil, dar in acelasi timp perfect adevarat, ca intreaga istorie si ideologie bolsevica , cu Putin si regimul lui mafiot cu tot care inca il considera sfant pe Lenin si l-au reintrodus pe "eroul Stalin" in cartile de istorie , nu numai ca sunt puse sub semnul intrebarii , ci sunt complet anihilate din punct de vedere moral.
Reactia de furie necontrolata a regimului lui Putin spune totul.
Partidul Comunist , al doilea partid ca marime din Rusia , a definit filmul drept : "o presiune psihologica asupra tarii noastre".
Pavel Pozhigailo , membru al comitetului de cultură, a declarat că filmul "insulta simbolurile noastre istorice - imnul sovietic, ordinele și medaliile". De asemenea, s-a plâns că Mareșalul Zhukov, comandantul militar sovietic, "este portretizat ca un nebun".
Nadezhda Usmanova, șefa departamentului de informații al Societății militare-istorice ruse, a declarat pentru Reuters că filmul a fost "ingrozitor". "Este un film rău, este un film plictisitor și este vicios, respingător și insultător", a spus Usmanova.
Rezultatul , logic intr-o anumita logica , este acela ca autoritățile ruse au interzis producția britanico-franceză despre moartea dictatorului sovietic Iosif Stalin din cauza temerilor că filmul este o "provocare planificata" menită să-i înfurie pe comuniștii Rusiei si poate face parte dintr-un complot occidental de destabilizare a tarii prin provocări în societate care ar putea conduce la proteste violente, dupa cum a spus un consilier de rang înalt al ministerului culturii.
O asemenea reactie de furie necontrolata Rusia a mai avut doar la publicarea unui documentar realizat de catre Uniunea Europeana , dar catastrofal pentru intreaga istorie a Rusiei moderne ( "The Soviet Story") , documentar  pe care l-a declarat in mod oficial o " fictiune " tocmai pentru a evita orice intalnire cu realitatea sa istorica :







La nivel global si la nivel de imagine Occidentul castiga fara drept de apel razboiul informational si psihologic cu regimul lui Putin , dar nu si la nivel local ( interzicerea filmului in Rusia arata cresterea gradului de izolare a acestui stat si a cetatenilor rusi in primul rand ) iar efectele acestei lovituri ideologice naprasnice de tipul " punct ochit, punct lovit " vor fi vizibile pe termen lung.
Pana atunci si conform regulii revansei specifice mentalitatii rusesti, dupa aceasta usturatoare infrangere este de asteptat ca subversiunea ruseasca sa creasca in mod exponential in tot Occidentul si in special in statele-ţintă pentru Rusia.


Post-scriptum. " Efectul Stalin " in societatea rusa :






Note

https://www.theguardian.com/world/2017/sep/20/russia-considers-ban-armando-iannucci-film-death-of-stalin

https://www.theguardian.com/world/2018/jan/23/russia-urged-to-delay-death-of-stalin-release-until-summer

https://www.theguardian.com/film/2017/sep/09/the-death-of-stalin-review-armando-iannucci-toronto-film-festival-tiff

http://www.bbc.com/news/world-europe-42793157

http://adevarul.ro/entertainment/film/moartea-stalin-comedia-neagra-indignat-oficialii-rusi-filmul-fost-interzis-nu-vazut-viata-mai-dezgustator-video-1_5a68c556df52022f75d33d05/index.html



http://www.contributors.ro/global-europa/aventurile-%E2%80%9Cmor%C8%9Bii-lui-stalin%E2%80%9D-in-rusia-lui-putin/#comment-332890

Niciun comentariu: