Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 9 noiembrie 2018

Aritmetica protestelor din Romania si aritmetica societatii civile


Cel mai mare protest din ultimii 25 de ani ( https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/protest-1-februarie-guvern-adoptare-oug-coduri-penale-660631) a scos in strada 300.000 de oameni , dar protestatarii au fost pe cont propriu si nu si-au declinat apartenenta la vreo organizatie .








Pe de alta parte, ca la atatea alte demonstratii,  protestarii individuali nu se identifica cu societatea civila organizata. 
Vorba unui (de)formator de opinie hâtru : " civilii nu inseamna societate civila !" , deci concluzia poate fi una foarte interesanta...
Societatea civila organizata,  prin  ONG-urile inregistrate oficial la Ministerul Justitiei *) , depaseste cifra de 111.000 ( !) de organizatii  :


http://www.just.ro/registrul-national-ong/ ;

http://www.just.ro/wp-content/uploads/2015/12/Asociatii05112018.pdf - 91335, 
http://www.just.ro/wp-content/uploads/2015/12/Fundatii05112018.pdf -1946 ,
http://www.just.ro/wp-content/uploads/2015/12/Neprecizate05112018.pdf - 27.


Sa presupunem acum ca fiecare din aceste ONG-uri are un numar de  5-10 membri ( minim). Daca fiecare din aceste ONG-uri  ar scoate cu adevarat oamenii la un protest public , am avea in strada intre 500.000 si 1.000.000 de persoane ( minim ) prin care un guvern ajuns la putere prin frauda morala poate fi debarcat in mod democratic . Daca. 
In realitate, o clasa politica primitiva se afla la butoane de trei decenii , cetatenii stau in strada pe cont propriu ( si mai sunt si batuti ...) , iar societatea civila " participa, dar nu se baga ". 




Note

*) Nu am luat in calcul nici pacaleala cu Catalogul Societii Civile din Romania (http://www.fdsc.ro/catalogul-societatii-civile-din-romania ) care toaca fonduri de trei decenii , 
dar nici in 2018 nu poate arata exact cate si ce fel de organizatii cuprinde  si nici  ONG-urile acreditate de Parlament : 

http://www.cdep.ro/informatii_publice/ong.chest_aprobate - 735 

http://www.cdep.ro/informatii_publice/ong.chest_aprobate?par=1 180 



Niciun comentariu: