Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 4 noiembrie 2019

Concert aniversar cu ocazia implinirii a 30 de ani de la caderea Zidului Berlinului - Festkonzert anlässlich Jahre Mauerfall


In viata publica atat de tensionata si intr-un spatiu public degradat continuu in ultimii ani , un eveniment aparte  a inviorat moralul romanilor  reamintind tuturor ca Romania a iesit din lagarul comunist si ca a facut si face parte din Europa .
Concertul aniversar cu ocazia implinirii a 30 de ani de la caderea Zidului Berlinului de la Ateneul Roman din 3 noiembrie 2019 , a fost patronat de catre domnul Cord Meier-Klodt , ambasadorul Germaniei in Romania , si de catre domnul Emil Hurezeanu , ambasadorul Romaniei in Germania.
Cei doi amfitrioni de mai jos ( din nefericire , nu am aflat numele lor ) au prezentat in germana si romana spectacolul  oferit cu concursul  orchestrei Theater Altenburg Gera din Germania ( fosta RDG ) cu ocazia acestei aniversari subliniind fara echivoc faptul  ca principalul pericol pentru siguranta Europei  il reprezinta actiunile subversive ale Rusiei.




Add caption


Principalii protagonisti au fost violoncelistul Mircea Marian (  Concert pentru violoncel si ochestra - lucrare compusa special pentru " Muzica viitorului - o punte inspre Europa de Est" - compozitor Dan Dediu )  , doctorand al Unversitatii National de Muzica Bucuresti ,  si dirijorul Laurent Wagner , Director general muzical al Teatrului Altenburg Gera care a dirijat acest concert si " Simfonia Nr.1 in do minor op.68"  de Johannes Brahms .







Concertul aniversar a fost cu adevarat impresionat si a creat o atmosfera cu totul speciala  constituind  o reala surpriza atat pentru spectatori,  cat si pentru protagonisti . 
Este de remarcat evolutia spectaculoasa a tanarului  violonist Mircea Marian care confirma pe deplin marele talent  si  puternica sa personalitate afirmate inca la debut ( https://sergiusimion.blogspot.com/2010/11/mircea-alexandru-marian.html ) care constituie intotdeauna semnele unei cariere de exceptie.   
Pentru toti cei prezenti , romani si germani , concertul a fost o revelatie aratand o alta Romanie care , din nefericire , nu este prezentata suficient in imaginea oferita de mass-media. 
Evenimentele culturale rarisime , si de aceasta factura , au o contributie esentiala in mentinerea tonusului cultural si civic si sunt benefice pentru insanatosirea climatului social dintr-o tara sau alta. 

Niciun comentariu: