Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

vineri, 19 iunie 2020

Maria-Bucur Deckard - Gender as Proselytism. Romania’s education law hits a new low ( Contributors.ro )

Un articol in limba engleza al unei profesoare universitare din USA ( dupa nume, de origine romana ) si publicat in limba engleza pe Contributors.ro atinge o tema foarte sensibila si deschide o cutie a Pandorei :

Maria- Bucur Deckard - Gender as Proselytism. Romania’s education law hits a new low  
https://www.contributors.ro/gender-as-proselytism-romanias-education-law-hits-a-new-low/

Problema este ca la acest articol ( probabil din cauza temei foarte sensibile ) autoarea si/sau platforma Contributors.ro ( in asemenea situatii niciodata nu poate fi aflat clar cine intervine )  cenzureaza comentariile .
In cazul meu a fost publicat un singur comentariu din cele doua postate pe 18 .06. 2020 :


inginerul din arad spune:
Hi Maria,
E mai greu sa te faci inteleasa in acest domeniu! Din cauza unora ca mine – inginer- matematica, fizica si mecanica pe paine…Este la fel de greu ca si cantatul la vioara daca nu prea ai talent! Totusi cateva chestiuni ; nu neg cercetarea in domeniu – asa o fi. Va disparea pronumele “el” si “ea”? cum vom putea sa ne referim la o femeie daca nu cu “ea” sau la un barbat daca nu cu “el”?

 • Sergiu Simion spune:
  ” Va disparea pronumele “el” si “ea”? cum vom putea sa ne referim la o femeie daca nu cu “ea” sau la un barbat daca nu cu “el” ?”
  Umorul este de apreciat ( sa vedem ce va raspunde autoarea ) , dar realitatea nu este atat de vesela . Sa vedem cum este la altii :
  ” Sunt îngrijorată de uriașa explozie de femei tinere care doresc să își schimbe sexul și, de asemenea, de numărul din ce în ce mai mare al acelora care vor să se detransiționeze (adică să revină la sexul lor inițial), deoarece regretă că au făcut acest pas care, în unele cazuri, le-a modificat corpul în mod irevocabil și le-a luat fertilitatea. Unii spun că au decis să își schimbe sexul după ce și-au dat seama că erau atrași de același sex și că tranziția a fost parțial determinată de homofobia fie din societate, fie din familiile lor.
  Probabil că majoritatea oamenilor nu sunt conștienți de acest lucru – nici eu nu am fost, până nu am început să cercetez acest subiect – însă în urmă cu zece ani, majoritatea persoanelor care doreau să treacă la sexul opus erau bărbați. Acest raport s-a inversat acum. Marea Britanie a înregistrat o creștere de 4400% a fetelor care optează pentru tratamentul de tranziție. De asemenea, fetele cu autism sunt foarte numeroase în rândul celor care optează pentru schimbarea de sex.”
  https://www.marginaliaetc.ro/j-k-rowling-autoarea-romanelor-harry-potter-despre-activisimul-transsexual-sunt-ingrijorata-de-explozia-uriasa-de-femei-tinere-care-doresc-sa-isi-schimbe-sexul-am-fost-numita-o-femeie-us/)
  Daca “EA ” devine ” eL” si daca ” El ” devine ” eA “, atunci cine cu cine se mai casatoreste de fapt ?
  Finalul este rezumat de titlul unui film cu Jackie Chan : ” Who am I ? ” si poate fi completat ( Si cu cine m-am casatorit ? )
________________________________________________

Comentariul sters l-am repostat si ramas in stand-by . Pe 19.06  inca nu aparuse :

Sergiu Simion spune: 
Comentariul tău e în așteptare. 
18/06/2020 la 22:18 
O nedumerire. Autoarea articolului , profesoara universitara Maria-Bucur Deckard ( dupa prenume pare de origine romana ) scrie pe Contributors.ro si se adreseaza cititorilor romani de cele mai multe ori in limba romana ( din cele cincj articole publicate anterior , patru articole sunt in limba romana , unul singur in engleza ). Articolul de fata, cu toate ca atinge o tema foarte sensibila si este de larg interes , este publicat in limba engleza. Pentru aceste considerente, o cerinta minima de eticheta sociala si de respect fata de cititori ( daca articolul se adreseaza in realitate acestora si nu prin apropo altor instante …. ) ar fi fost ca articolul sa fie publicat in limba romana.O posibila analogie ar fi aceea in care , sa zicem , doamna Roxana Marinescu citata de autoare ar fi trimis un articol, pentru College of Arts and Sciences, dar scris in limba romana. In acest caz profesoara universitara Maria-Bucur Deckard care cunoaste din interior College of Arts and Sciences , ar putea sa ne descrie in mod plastic care ar fi fost reactiile posibile la o asemenea initiativa .N.B. In ceea ce priveste tema abordata in acest articol si in altele asemanatoare, domeniile de interes, preocuparile si convingerile absolute ale autoarei au darul sa puna gaz peste foc in actualul incendiu social de la noi cand are loc doar un dialog al surzilor ( intrebarea este ce se mai poate intelege din aceasta avalansa a etichetarilor si paralogismelor ) . Pe de alta parte, o dezbatere (calma ) despre dictatura majoritatilor versus dictatura minoritatilor si reciproc, despre natura umana si despre tentativele de schimbare fortata a ei devine imperios necesara ( https://www.marginaliaetc.ro/j-k-rowling-autoarea-romanelor-harry-potter-despre-activisimul-transsexual-sunt-ingrijorata-de-explozia-uriasa-de-femei-tinere-care-doresc-sa-isi-schimbe-sexul-am-fost-numita-o-femeie-us/ ) . 
http://www.contributors.ro/editorial/gender-as-proselytism-romania%e2%80%99s-education-law-hits-a-new-low/#comment-415377


Este poate un bun prilej sa discutam cu prima ocazie mai pe larg despre problematica adusa  in discutie de autoare in articolele publicate pe aceasta platforma  si despre convingerile sale absolute. 

N.B. Comentariile au fost blocate total pe 20.06. 2018 , iar autoarea a evitat sa intre in dialog cu cititorii indiferent de argumentele lor, un bun prilej pentru manifestarea simtului umorului la unii comentatori :  1. Incomod spune:
  Daca un barbat se crede Napoleon, e internat la glumeti… daca se crede femeie, poate merge la toaleta femeilor si sa concureze la categoria femei in competitii… Nu e o discriminare aici ? :)
Un articol foarte bun pe tema ideologiei gender poate fi citit intr-o revista de dreapta :Foto : ILD


http://inliniedreapta.net/asociatia-medicilor-catolici-din-bucuresti-ideologia-gender-este-un-atac-in-special-impotriva-femeii/

Niciun comentariu: