Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

marți, 30 iunie 2020

Prima tentativa de scanare a megamasinii sociale din Romania

Dupa 30 de ani si dupa discutiile zadarnice despre pensiile speciale , un proiect ambitios incearca sa devoaleze arhitectura unui sistem ocult . 
Intrebarea interesanta este dupa cat timp nu se va mai auzi nimic nici de acesta  : Violeta Alexandru (Epoch Times România)


"De astăzi încep un demers de înrolare a TUTUROR angajaţilor plătiţi/angajaţi de statul român (direct sau sub forma patronatului) în REVISAL (Registrul General de Evidentă a Salariaţilor - n.r.). Am comunicat Inspecţiei Muncii decizia mea de a începe acest proiect ambiţios, pe care o să îl urmăresc, etapă cu etapă. Acum în Revisal sunt 1,4 milioane de angajaţi contractuali (prin contract de muncă) la entităţi 'de stat'. 'De stat' = instituţii publice sau entităţi private controlate de stat. Revisal/Reges ANFP militarizate, ar da 1.700.000. La Ministerul Finanţelor este o situaţie foarte utilă: Posturi ocupate în sectorul bugetar (acolo sunt 1.200.000)", a declarat Violeta Alexandru.
Potrivit ministrului Muncii, toate aceste date sunt utile, dar trebuie să avem o singură sursă, interogabilă şi actualizată constant cu toate informaţiile necesare care să ne dea imaginea totală a celor care muncesc.
"Conform ultimului raport de guvernanţă corporativă, legislaţie parţial anulată de Partidul Salvaţi Deţinuţii (ca să pierdem urma acestor entităţi) Administraţia centrală e proprietara a 225 de întreprinderi care însumează 180.000 de angajaţi iar administraţia locală e proprietara a 1.250 de întreprinderi care însumează 100.000 de angajaţi. Acestora li se adaugă peste 135.000 de funcţionari publici şi circa 9.000 de demnitari (7.000 sunt doar primarii şi viceprimarii celor aproape 3300 de localităţi). În REVISAL/REGES nu se regăsesc structurile 'militare', MAI (despre care nu spunem, totuşi, că e structură militară), MApN, STS, SPP şi serviciile secrete. Nici persoanele angajate prin contract de management prin şi mandat de reprezentare şi, personal, nu văd de ce nu ar fi", a precizat Violeta Alexandru.
Şefa PNL Bucureşti a explicat că, pentru a ajunge unde şi-a propus, anume ca REVISAL/REGES să devină Registrul Electronic al Forţei de Muncă Angajate (REFORMA) din România şi care să cuprindă şi sistemul privat dar şi pe cei plătiţi într-o formă sau alta din bani publici nu va fi uşor.
"Sunt legi de schimbat. Mai este şi o schimbare de mentalitate. România nu ştie, cu certitudine, cine e angajat şi mai ales câte persoane plătim din bani publici. Trebuie muncit şi pus la punct un unic punct - sursă pentru toate datele despre forţa de muncă din România. M-am decis să mă apuc de treabă. Şi aici. Toţi angajaţii din România, toţi funcţionarii, toţi demnitarii, toţi cei cu contracte de management, toţi cei cu mandate de reprezentare indiferent de unde, de cine şi cum sunt plătiţi o să fie în această evidenţă. Şi în baza de date facem o bifă: fonduri publice. Ca să ştim cine e plătit din banul public. Cele 4,5 milioane de angajaţi din privat merită să ştie asta. Începem!"

14.04.2020
Violeta Alexandru
Ministrul Muncii

Niciun comentariu: