Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

sâmbătă, 19 decembrie 2020

O profesie devenita profetica . De la societatea multilateral dezvoltata la psihologii multilateral dezvoltati


Un anunt cu tematica psihologica aparut pe OLX si semnalat de  Google atrage atentia :




Cuvantul cheie este psihologic , deci pentru un examen profesional trebuie sa fii pregatit si psihologic, iar daca nu esti pregatit psihologic in prealabil s-ar putea sa nu-l iei .

Urmatorul nivel din anunt vizeaza o buna parte din infrastructura sociala respectiv din psihologia angajatilor care lucreaza acolo  : 






In sfarsit , ajungem la meandrele concretului psihologic :






Modelul social promovat implicit pentru cariera militara este unul extrem de  interesant . Cine vrea sa devina militar, ofiter de informatii, politist, jandarm, pompier , etc. ( indiferent daca are sau nu aptitudini ) are o solutie pentru examenul psihologic pe care trebuie sa-l dea : se antreneaza in prealabil cu un psiholog autorizat si suficient de mult ( contra cost, desigur )  ca sa fie sigur ca il ia dupa aceea. 
Acest lucru este posibil si perfect legal deoarece la noi a aparut profesia de psiholog in domeniul securitatii nationale ( inexistenta in tarile democratice ) care permite astfel de antrenamente in prealabil dupa principiul da inainte examene " de pregatire " suficient de multe ca sa-l treci ulterior pe cel de selectie.
Nici candidatii la o cariera militara , nici cei care conduc domeniul militar, nici psihologii specializati in domniul securitatii nationale, nici cei care le-au validat specializarea nu vor sau nu pot sa observe nonsensul prin care este desfiintata notiunea de aptitudini ( multi vor sa devina pianisti , dar numai unii au ureche muzicala si degete suficient de lungi ) si de examen de selectie . 
Hazul este ca specialistul nostru in domeniul psihologiei securitatii nationale nu se multumeste cu atat , ci devine un superspecialist care ia la rand si acopera cam toate domeniile: clinic, transporturi, penal,  juridic , invatamant, sanatate, familie, industrie, sport, etc.,etc.
Pe scurt , cu acordul participarea si implicarea decidentilor domeniului ( dar si din ratiuni non-psihologice, eventual financiare pentru ca totul are un pret  )  psihologia a devenit un fel de Big Brother sau mama Omida  care supervizeaza toate domeniile activitatii sociale , iar psihologii un fel de moasa comunala care da avize si se ocupa de tot, de toate si de toti .
De fapt , la fel ca si Biserica Ortodoxa Romana care la bilant are trecut si indicatorul cifra de afaceri (https://www.capital.ro/sfintele-afaceri-ale-bisericii-ortodoxe-romane.html ) si psihologia romaneasca cu decidentii ei cu tot are in realitate preocupari foarte terestre , dar extrem de discrete pentru ca nu numai oamenii si psihicul lor sunt importanti, ci si comertul, lanturile de magazine, sportul , animalele, agricultura , horticultura , silvicultura , serviciile de igiena si ingrijire a frumusetii pentru oameni si animale, etc. 



Sursa : http://www.listamarci.ro/marca-colegiul-psihologilor-din-romania-157925.htm 



In acest caz poate ca ar fi mai bine ca psihologia romaneasca de tip nou  , cu psihologi cu tot,  sa-si schimbe si brandul , si statutul si sa se numeasca altfel . 

Niciun comentariu: