Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 3 februarie 2021

Un interviu document despre sistemul de pensii normale din Germania si despre sistemul (mafiot) de pensii speciale din Romania

Plasa de minciuni creata de statul roman prin legi cu dedicatie si de catre o justitie dezlegata la ochi , a creat sistemul mafiot al pensiilor speciale care nu se regaseste in democratiile occidentale cu traditie. In fata acestui sistem de privilegii in care "unii sunt mai egali decat altii",  cedeaza inclusiv "lupii tineri " din justitie *) care afirma ca lupta pentru o justitie independenta , dar care considera ca acest sistem este normal si nu poate fi schimbat , deci au exact aceeasi mentalitate ca a "specialilor" .





INTERVIU. Cine are pensii speciale în Germania. Cât câștigă profesorii, judecătorii, piloții, ofițerii. ”Aici, nimeni au are pensie mai mare decât salariul (s.n.)

Laurențiu Ciocăzanu

2 .02. 2021

 

Pensionarii obisnuiți nu sunt umiliți de politicieni în Germania, prin categorii de ”speciali” cu venituri imense de la stat

 

Jurnalistul Mihai Rusu ( fostă voce de glorie la celebrul Radio Europa Liberă), stabilit în Germania, a explicat pentru LUMEALIBERA.ro care este situația pensiilor speciale în Germania. Analiza gazetarului merită citită și de cei care încearcă în aceste momente să repare abuzurile create prin lege de guvernările PSD, în special legat de situația pensiilor speciale monstruoase, care iau bani de la săraci ca să-i dea bogaților cu serviciu la stat. (de la minutul 37.00, în înregistrarea video).



https://youtu.be/jJ3qATqfPNk



E adevărat că în Germania, indiferent ce funcție sau meserie ai la stat – magistrat, colonel, ofițer de servicii secrete etc. – nu există diferențe enorme între salarii și nici între veniturile lor și cele medii?

Mihai Rusu: Salariile magistraţilor din Germania, de exemplu, ca bugetari, pentru că ei sunt bugetari, sunt mai mari decât ale bugetarilor din serviciile publice sau ale militarilor pentru că răspunderea este foarte mare dar şi urmare a unei dorințe de protecţie profesională, ca să nu fie tentați, să nu fie şpăguiți. De aceea, li se oferă un salariu foarte bun.

 

Concret, cam cât câștigă? Sau ce pensii au?

Iată, pe categorii profesionale:

Profesorii au pensii în Germania 2.200 de euro pe lună. Profesorii care lucrează jumătate pe zi, nu lucrează 8 ore pe zi, programul la şcoală este de 5, maximum 6 ore. Dar datorită importanţei pe care o au profesorii în educaţie şi în învăţământ, ei au salarii mari. După ieşirea la pensie pot lucra în mediul privat. Se cumulează salariul cu pensia şi plătesc impozit pe toată suma (2.200 + X).

 

Dar în domeniul instituțiilor de forță?

Militarii ies la 60 de ani la pensie, cu un venit de 71,7% din ultimul salariu. Un căpitan care a făcut armată 12 ani are o pensie de 860 de euro pe lună. Un medic militar care a lucrat 20 de ani primeşte o pensie de 1.730 de euro pe lună. De aceea cred eu că este foarte bună această corespondenţă pentru că dăm nişte cifre oficiale pe care lumea trebuie să le afle.

 

Dar există vreun caz în care un fost angajat la stat să aibă o pensie mai mare sau chiar mult mai mare decât a avut salariu, cum se întâmplă în România cu multe categorii ”speciale”?

Nici un angajat, indiferent unde a lucrat, nu iese cu o pensie mai mare decât salariul pe care l-a avut, sau cu pensie specială, să fim bine înţeleşi !

 

Deci nu există, de fapt, pensii speciale în Germania?

Avem pensii speciale, dar în alt înţeles al cuvântului. Şi anume, Republica Federală Germania este un stat de drept. Inclusiv ofiţerii SS şi foştii ofiţeri din Vehrmacht care au supravieţuit celui de-al Doilea Război Mondial, care, conform Legii din 1950 când s-a înfiinţat RFG, au şi ei dreptul la pensii. Acum, unii au 90 de ani, majoritatea au dispărut.

Acestora, Bundestangul, Parlamentul german le-a acordat pensii speciale, pentru că ei nu au contribuit în tânărul stat vest-german şi atunci au existat unele interpretări juridice – pentru că şi în Parlament sunt foarte mulţi avocaţi – au spus aşa: ei trebuie să ia pensie, unii dintre ei au fost chiar victime.

Dacă Hitler trăia astăzi lua pensie de victimă după atentatul de la 20 iulie 1944. Şi atunci toţi cei care au fost spuma nazistă care a fost în acel buncăr erau considerați juridic victimă şi luau pensie de victimă.


Deci, ideea de pensie specială în Germania este diferită complet de cea din România. Acolo se dă celor care nu aveau cotizație și nu este un mare favor financiar, nu?

Între timp, ei au fost condamnaţi în procesul de la Nurenberg din 1946. Dar, este vorba de foşti ofiţeri SS, este vorba de ofiţeri din armata germană, este vorba de colaboratorii lor din trupele SS – croaţi, belgieni cred că au fost şi câţiva români – care au primit pensii speciale, că de aia sunt speciale pentru că nu au contribuit.

Nivelul lor a fost stabilit între 425 de euro până la 1275 de euro lunar. Ofiţerii SS au primit, bineînţeles, peste 1.275 de euro, ceea ce în mărcile vest-germane însemnau 2.000-2.500 mărci vest-germane. Aici a fost dispensa pe care a făcut-o Parlamentul german, într-o înţelegere la vot cu toate partidele din opoziţie, nu a făcut-o unul de capul lui. Astea au fost pensiile speciale, pentru cazuri speciale.

 

Dar mai există și alte tipuri de pensii speciale?

Şi acum avem pensii speciale în adevăratul înţeles al cuvântului, cum sunt în aviație și alte domenii unde angajații au lucrat în condiții dificile, riscante, cu mare stres. Lufthansa este companie de stat cu participaţiuni din piaţa liberă, cu acţionariat privat.

Un pilot de Luftansa trebuie să iasă la pensie la 60 de ani. Dacă el iese la 55 de ani la pensie, că de la 55 de ani are voie să iasă la pensie, din cauza stresului, oboselii, că nu mai poate, pilotul de Lufthansa are un salariu de 200 de mii de euro pe an brut şi iese la pensie cu 160 de mii de euro pe an pensie brută, bineînţeles. Plătesc impozit mare la ea.


Deci oricum cu o pensie mai mică decât salariul. În România, colcăie de pensionari ”speciali” care câștigă după ce au ieșit din câmpul muncii mai mult decât din salariu!

În România, pensiile speciale sunt mai mari decât salariul pe care l-au avut pentru că România se întâmplă următorul fenomen. România este în primul rând un stat offshore, cu căsuţe poştale, oficial, nu e nimic neoficial. Asta este ştirea pe care vi-o dau acuma, dintr-un documentar german. Păi, cum sunt toate băncile alea pe care le vedem pe toate bulevardele – cipriote, greceşti, italiene? Acolo se spală bani. Deci, odată, offshore, altă dată se dau pensii speciale aberante și în felul acesta se face praf piaţa liberă, în ce sens? Ca piaţa bugetară să domine piaţa liberă, în felul acesta să ai monopolul asupra economiei private şi asupra electorilor (s.n.).

 

Dar să revenim: cât are pensie în Germania, nu specială, ci normală, un magistrat?

Un magistrat, pentru a nu putea fi şpăguit, are un salariu de 10-12 mii euro brut maximum, dar ăştia sunt judecători la Curţile Federale sau la Curtea Constituţională. Un judecător de tribunal, să spunem local, cred că are 5.000-6.000 euro, maximum 6.500 euro brut, iar pensia cred că o au de aproximativ 3.000 de euro. În Germania legea este pentru toţi aceeaşi. Şi la procentaje şi la asigurări, pentru că şi judecătorii sunt bugetari.

 

Cât e pensia cea mai mică acolo?

Pensia mică în Germania este de 500 de euro şi nu este impozată.

 

Ca să fie clar: în Germania, indiferent ce funcție mare ai avut sau ce meserie importantă ai practicat, nu poți avea un salariu mult mai mari decât cel mediu și nici o pensie mai mare decât salariul avut?

Nu, asta e foarte clar. În niciun caz. Aici n-a putut nimeni să șpăguiască parlamentari ca să facă legi cu pensii speciale pentru diverse categorii, culmea, și la niveluri monstruos de mari față de pensia medie.

 

Deci, păstrând modelul german, un magistrat care a avut salariul 10.000 de lei pe lună ar trebui să iasă la pensie cu 6-7.000 de lei pe lună, corect?

Exact. 70% din ultimul salariu. Dar atenție, pensiile astea sunt impozabile! Pentru că pensionarii respectivi, în Germania, nu se încadrează în categoria de pensionari cu pensii neimpozabile. Legiuitorul german a avut grijă să-l apere pe acela cu pensie mică, și care este scutit de impozit, față de acela care are o pensie mare și trebuie să achite impozit.

 

Cât e pensia mică scutită de impozit în Germania?

500 de euro. Iar de la 1.500 de euro în plus de unde începe legiuitorul să definească limita de impozitare, da, plătești impozit de la această limită în sus.

 

Dar un pensionar poate munci și la privat?

Sigur. Dar cumulează venitul cu pensia și plătește impozit.


Sursa : https://lumealibera.ro/interviu-cine-are-pensii-speciale-in-germania-cat-castiga-profesorii-judecatorii-pilotii-ofiterii-aici-nimeni-au-are-pensie-mai-mare-decat-salariul/



Note 
*) "Judecătorul Cristi Danileț spune că ”există o decizie a Curții Constituționale încă din perioada 2009 sau 2010, prin care s-a stabilit în mod nediscutabil faptul că nu pot fi eliminate pensiile speciale sau mai exact pensiile de serviciu pentru magistrați și militari. Peste decizia aceasta a Curții nu se poate trece nici cu vreo Hotărâre de Guvern, nici cu vreo lege a Parlamentului”.
El precizează că ”magistrații nu au voie să îndeplinească nici o altă funcție publică sau privată decât cele didactice în învățământul superior. În plus, li se cere ca 25 de ani să aibă o profesie, dând dovadă tot timpul de integritate. Tocmai datorită importanței poziției sociale a magistraților și a restricțiilor pe care ei le au în viața cotidiană, s-a introdus acest beneficiu al pensiilor speciale, care înseamnă o remunerare a magistratului la pensionare cu 85% din ultimul venit lunar. O astfel de normă este întâlnită și în alte țări europene ( oare ?! -s.n.)  ”. 
De ce nu pot fi eliminate pensiile speciale ale magistraților?

Niciun comentariu: